• Latest
υπολογιστης ιντερνετ

Η αποτίμηση της σύγχρονης και ασύγχρονη εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κοζάνης

10 Μαΐου 2020

Άργος Ορεστικό: Μεθυσμένος οδηγός «μπούκαρε» με το ΙΧ του σε στρατόπεδο – Παραλίγο να παρασύρει τα στελέχη της μονάδας

19 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες

Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες

19 Ιουλίου 2026
Σιάτιστα: Ολοκλήρωση Εργασιών Ανάπλασης Πλατείας Εμπορίου. Βίντεο

Νέα απάτη στη Σιάτιστα: Πήραν από ηλικιωμένη κοσμήματα 8.000 ευρώ

19 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για κλοπή

19 Ιουλίου 2026
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

19 Ιουλίου 2026
Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

Γαλλία – Αγγλία 4-6: Τρίτη η Αγγλία στο υπερθέαμα του Μαϊάμι, με χατ τρικ του Σάκα και σόου Μπέλιγχαμ, κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Εμπαπέ

19 Ιουλίου 2026
πιεση

5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

19 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ

19 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών

19 Ιουλίου 2026
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

19 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

59χρονος μεθυσμένος τραυμάτισε με φαλτσέτα άνδρα σε φούρνο και στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή

19 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Έρχεται μεγαλύτερη αύξηση για τους συνταξιούχους από το 2027

19 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αποτίμηση της σύγχρονης και ασύγχρονη εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κοζάνης

sierafm by sierafm
10 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
υπολογιστης ιντερνετ
7
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λόγω της φοβερής πανδημίας του COVID19 κατέστη αναγκαίο το κλείσιμο των σχολείων στις 11 Μαρτίου 2020.

Η διακοπή των καθημερινών μαθημάτων και κατ΄ επέκταση η αναστολή της διδασκαλίας και μάθησης δημιούργησε ένα σοβαρό κενό. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στους εκπαιδευτικούς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους διδάσκοντας μαθήματα από απόσταση με μια πρωτόγνωρη μετατροπή της σχολικής ζωής σε ψηφιακή. Οι εκπαιδευτικοί, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αλλά και καινοτόμο διάθεση, έσπευσαν στη μεγάλη τους πλειονότητα να εργαστούν ψηφιακά, για να στηρίξουν μαθησιακά, επιστημονικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά τους μαθητές τους.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης πλήθος εκπαιδευτικών κινήθηκε δυναμικά προς την κατεύθυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ασύγχρονης και σύγχρονης.

Πολλοί εξ αυτών ήταν επιμορφωμένοι (επίπεδα Α, Β, Β1 και Β2 στις Νέες Τεχνολογίες), είχαν στη διάθεσή τους αρκετούς μαθησιακούς πόρους (Φωτόδεντρο, Ψηφίδες, ebooks, βάσεις δεδομένων όπως Αίσωπος, Ιφιγένεια, Πρωτέας κλπ) και σημαντική βοήθεια από τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, το Τμήμα Πληροφορικής της Διεύθυνσης και τους Πόλους Καινοτομίας.

Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η εκπαιδευτική κοινότητα εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο εργαστήριο ψηφιακής διδασκαλίας και μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί, δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες, ανταποκρίθηκαν με ζήλο και αίσθημα ευθύνης, προετοιμάζοντας μαθήματα, ψηφιακό υλικό, συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας, ρωτώντας τις Ομάδες Συντονισμού του σχολείου τους, εφευρίσκοντας λύσεις σε σύνθετα και πολύπλοκα ζητήματα που δημιουργούνται στις τηλεδιασκέψεις και τα ψηφιακά περιβάλλοντα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θα ήταν ανεδαφικό να μην επισημάνουμε ότι από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σοβαροί προβληματισμοί για τις τεχνολογικές υποδομές, τις πλατφόρμες της ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης, την τεχνική επάρκεια αλλά και τις δυνατότητες πρόσβασης όλων των μαθητών, κυρίως όσων προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.

Σταδιακά, όμως, επιλύθηκαν τα ζητήματα αυτά, καθώς αυξήθηκαν οι πλατφόρμες και οι τεχνικές τους δυνατότητες, αξιοποιήθηκαν συσκευές μέχρι και κινητά ή απλά τηλέφωνα και δόθηκε από το Υπουργείο η δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη εκπαίδευση ακόμη κι από την τηλεφωνική γραμμή με αστική χρέωση.

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία συζητήθηκαν ζητήματα τεχνικά αλλά και θέματα ηθικής δεοντολογίας, εκφράστηκαν διάφοροι προβληματισμοί αλλά το σύστημα ανταπεξήλθε με επιτυχία και δόθηκαν σχετικά οι λύσεις. Αποκτήθηκε σημαντική εμπειρία στην εφαρμογή των ψηφιακών μέσων στη σχολική διδασκαλία, αναπτύχθηκαν δίκτυα αλληλοϋποστήριξης εκπαιδευτικών, λειτούργησαν νέοι θεσμοί κι αναδείχθηκε μια νέα κουλτούρα, ψηφιακής λειτουργίας της εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης συμμετείχαν στη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως εξής:

 

  Αριθμός εκπαιδευτικών που συμμετείχαν Αριθμός μαθητών που συμμετείχαν Αριθμός διακριτών μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν Ποσοστό συμμετοχής των μαθητών
ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
792 6328 4295 62%
ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1243 7071 4177 69%

 

Από τα παραπάνω στοιχεία, που δίνουμε στη δημοσιότητα σήμερα, γίνεται μια πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής της «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και αναδεικνύεται το γεγονός ότι η περίοδος της καραντίνας έγινε μια σπουδαία ευκαιρία για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα Στελέχη της Εκπαίδευσης αλλά κυρίως τους ίδιους τους Εκπαιδευτικούς να πετύχουν εντός ελάχιστου χρόνου και κάτω από την επείγουσα παρούσα συγκυρία να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά μέσα και να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες μοναδικές, υποστηρίζοντας επιστημονικά και παιδαγωγικά τους μαθητές τους.

Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα μέσα σε διάστημα δύο μηνών, πέτυχαν δηλαδή κάτι που θα απαιτούσε πολλές πολλές ώρες επιμορφώσεων υπό ομαλές συνθήκες.

Οι μαθητές από την άλλη μεριά ένιωσαν ότι, κατά τον υποχρεωτικό τους εγκλεισμό στο σπίτι, είχαν δίπλα τους το δάσκαλό τους που τους στήριζε, τους ενέπνεε και διαμεσολαβούσε τη συνέχεια της μάθησης αλλά και την επαφή τους με τους συμμαθητές και φίλους.

Δημιουργήθηκε, λοιπόν, χάρη στην αδιάκοπη και επίπονη προσπάθεια των εκπαιδευτικών μια νέα παιδαγωγική πραγματικότητα, βασισμένη σε νέες τεχνικές, σε εξειδικευμένες ψηφιακές υπηρεσίες, σε συνεργατικότητα, σε υποστήριξη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική κάθε παιδιού. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά των εκπαιδευτικών ανάλογη μ’ αυτή που έδειξαν όσοι υπηρετούν τους θεσμούς υγείας.

Έτσι σήμερα, η εκπαιδευτική κοινότητα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης δικαιούται να είναι περήφανη για την παιδαγωγική της ανταπόκριση στις νέες προκλήσεις και να στέλνει ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές και στους γονείς τους.

Όλοι μαζί με δύναμη κι ομοψυχία  καταφέραμε αυτό το δύσκολο διάστημα να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους διδασκαλίας και μάθησης κι ακόμα περισσότερα θα πετύχουμε στο μέλλον, αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τις ψηφιακές δεξιότητες που αποκτήσαμε την περίοδο της καραντίνας.

 

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης

 

Δρ Βόντσα Βασιλική

 

Tags: ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Previous Post

Το πρώτο νταμπλ και η εκκίνηση της αυτοκρατορίας του Άρη

Next Post

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 χωρίς νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος, εξεταση

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 χωρίς νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Άργος Ορεστικό: Μεθυσμένος οδηγός «μπούκαρε» με το ΙΧ του σε στρατόπεδο – Παραλίγο να παρασύρει τα στελέχη της μονάδας
  • Άργος Ορεστικό: Εκτροπή μοτοσικλέτας με δύο νεαρούς τραυματίες
  • Νέα απάτη στη Σιάτιστα: Πήραν από ηλικιωμένη κοσμήματα 8.000 ευρώ
  • Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για κλοπή
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η φετινή Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr