• Latest

Η δημοκρατική άμυνα… του Πάρι Κουκουλόπουλου

28 Νοεμβρίου 2022
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού

29 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Ύποπτα «παιχνίδια» με κρατήσεις δωματίων Κοινωνικού Τουρισμού -Τι συμβαίνει

29 Μαΐου 2026
πονος

Καρκίνος θυρεοειδούς: Τα συμπτώματα και τι πρέπει να γνωρίζετε

29 Μαΐου 2026
απατη

Έκλεινε Airbnb, νοίκιαζε το σπίτι και γινόταν καπνός με το ενοίκιο – 21 απάτες σε δύο μέρες

29 Μαΐου 2026
Άγιο Όρος: Δόκιμος μοναχός δέχτηκε επίθεση στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Υποψήφιος μοναχός άφησε το Άγιο Όρος για να παντρευτεί καθηγήτρια από το Κίεβο

29 Μαΐου 2026

Εορτάζει και πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Βυθού Boΐου

29 Μαΐου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΔΔΗΕ: Αποφοίτηση για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Σύγχρονα Ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΔΔΗΕ: Αποφοίτηση για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Σύγχρονα Ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής»

29 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης πληρώνουν τα σφάλματα του monitoring και της κυβερνητικής ολιγωρίας και ανεπάρκειας

29 Μαΐου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος του εφηβικού εντύπου “Παιδιά” στην Πρίζα

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος του εφηβικού εντύπου “Παιδιά” στην Πρίζα

29 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση «Βάσω Κατράκη-Χαρακτική» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το Σάββατο 30 Μαΐου

29 Μαΐου 2026

Η Καστοριά στο επίκεντρο διεθνούς προβολής μέσω του εθνικού διαγωνισμού ομορφιάς «Miss Albania 2026»

29 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, άνδρας και γυναίκα, για απάτες

29 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η δημοκρατική άμυνα… του Πάρι Κουκουλόπουλου

sierafm by sierafm
28 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ευρήματα όλων ανεξαίρετα των δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί ορίζουν με σαφήνεια το διακύβευμα των εκλογών.

Οι πολίτες ζητούν καθαρές απαντήσεις για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, ανησυχούν έντονα από τα φαινόμενα κοινωνικής σήψης που πολλαπλασιάζονται και θέτουν μετά από χρόνια ζήτημα δημοκρατίας και δικαιωμάτων που κλονίζονται συθέμελα από το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της πρόθεσης ψήφου γιατί πολύ απλά ακυρώνουν τη στρατηγική τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος της αυτοδυναμίας που επιδιώκει ο κ Μητσοτακης φαίνεται ανέφικτος, το ίδιο και η προοδευτική κυβέρνηση του κ Τσίπρα αφού κινείται μακριά από την πρώτη θέση και οπως έχει ξεκαθαρίσει μια «κυβέρνηση ηττημένων» δεν τον αφορά. Επειδή κανένας δεν παραιτείται εύκολα από τη στρατηγική του είναι πολύ καθαρό ότι αμφότεροι επιδιώκουν τη συμπίεση του ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας την τυφλή πόλωση ενόψει και της επαναληπτικής εκλογής που με βάση τα λεγόμενα τους φαίνεται να τη θεωρούν δεδομένη.

Αν είχαν μπει στον κόπο να ερμηνεύσουν την πολιτική στάση και αντίληψη των πολιτών που δεν εγκατέλειψαν ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν τόσο αισιόδοξοι. Αν αξιολογούσαν μάλιστα το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σοβαρή δυναμική, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, στη νέα γενιά μάλλον θα έπρεπε να ανησυχούν. Εάν υπάρξουν δεύτερες συνεχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ας το σημειώσουν για να το θυμούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Πέραν αυτού το πλέον σημαντικό είναι ότι οι πολίτες ζητούν καθαρές απαντήσεις απορρίπτοντας την τυφλή πόλωση γιατί το πρόβλημα τους είναι η ακρίβεια και όχι αν πχ τον Άδωνη Γεωργιάδη θα διαδεχτεί η Θεανώ Φωτίου. Για να το θέσουμε πιο σοβαρά, για ποιο λόγο να εμπιστευθεί ο πολίτης τον κ Μητσοτάκη όταν η βαθμολογία του στο ενεργειακό, κεντρικό ζήτημα της εποχής μας, είναι κάτω από το μηδέν και από την άλλη τον κ Τσίπρα με την ερμαφρόδιτη στάση του στην αμυντική θωράκιση της χώρας; Το ίδιο ερώτημα τίθεται σε αμφότερους για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα από την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης μέχρι την ανικανότητα τους να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Από τη συστηματική αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης μέχρι την ανυπαρξία στήριξης της αγροτιάς την ώρα που η ύπαιθρος συρρικνώνεται ανησυχητικά.

Η χώρα βρίσκεται στις συμπληγάδες του ελιτισμού και του λαϊκισμού που αλληλοτροφοδοτούνται οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα αδιέξοδα. Το βράδυ των εκλογών ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και όσοι απαξιώνουν εκ των προτέρων την κρίση του λαού επιδιώκοντας αλλεπάλληλες εκλογές θα βρουν απέναντι τους δημοκρατική άμυνα.

Στο διακύβευμα των εκλογών όπως τέθηκε πιο πάνω εστιάζουμε όλη την προσπάθεια μας στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που μας απασχολεί είναι να έρθουμε πιο κοντά στον ελληνικό λαό εκφράζοντας τους πόθους και τις αγωνίες του και όχι με ποιον θα συνεργαστούμε. Ο πραγματικός  συσχετισμός  δυνάμεων που θα προκύψει στις εκλογές καθορίζει τις επιλογές μας και  αυτό πρέπει να είναι σαφές. Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση, πιστεύουμε στην υπεροχή των ιδεών μας και ζητάμε από το λαό να μας δώσει τη δύναμη να τις εφαρμόσουμε.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Συνάντηση της ιστορίας με τη μουσική στην εκδήλωση της Νεάπολης. Βίντεο

Next Post

Χρυσάφι φέτος το ελαιόλαδο, πόσο πάει το μπουκάλι

Next Post
ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟ

Χρυσάφι φέτος το ελαιόλαδο, πόσο πάει το μπουκάλι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού
  • Ύποπτα «παιχνίδια» με κρατήσεις δωματίων Κοινωνικού Τουρισμού -Τι συμβαίνει
  • Καρκίνος θυρεοειδούς: Τα συμπτώματα και τι πρέπει να γνωρίζετε
  • Έκλεινε Airbnb, νοίκιαζε το σπίτι και γινόταν καπνός με το ενοίκιο – 21 απάτες σε δύο μέρες
  • Υποψήφιος μοναχός άφησε το Άγιο Όρος για να παντρευτεί καθηγήτρια από το Κίεβο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr