• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η Ελλάδα στέλνει «μήνυμα» στην Αγκυρα -Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ για την στάση της Τουρκίας

30 Νοεμβρίου 2019
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

8 Νοεμβρίου 2025
Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

8 Νοεμβρίου 2025

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στέλνει «μήνυμα» στην Αγκυρα -Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ για την στάση της Τουρκίας

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
9
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο διπλωματικό μέσο για να καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι δεν θα ανεχθεί την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τις προκλήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δηλώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες «χτύπησε» συναγερμό στην Αθήνα που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ έστειλε σαφές μήνυμα προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου ότι πυξίδα της Ελλάδας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας, και πως, «Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας».

Η προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται την ίδια στιγμή κατά την οποία πυκνώνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ενεργοποιεί τις συμμαχίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα. Αρχικά έθεσε το θέμα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογο του Αντόνιο Κόντε στην Ρώμη, όταν και προειδοποίησε για την «επιθετική και αδιέξοδη συμπεριφορά στο Αιγαίο», από την πλευρά της Τουρκίας, που «αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, που μοιράζεται της ανησυχίες της ελληνικής πλευράς, με την Αθήνα να προσδοκά σε στήριξη σε όλα τα διεθνή φόρα όπου έχει ισχυρή παρουσία το Παρίσι και ειδικότερα στον ΟΗΕ.

Τα λένε Μητσοτάκης-Τραμπ στις 4 Δεκεμβρίου

Το θέμα αναμένεται να συζητήσει και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο γεύμα που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου. Η συνάντηση έχει οριστικοποιηθεί και ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον κ. Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη. Αρμόδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνάντηση των δύο ηγετών να οριστικοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Παρουσία Ερντογάν η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως είναι φυσικό, θα δώσει το παρών και ο Ταγίπ Ερντογάν χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται, όπως διευκρίνιζαν πηγές, να υπάρξει ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως συμβαίνει συχνά μεταξύ των ηγετών. Αν αυτό θα είναι αρκετό να σπάσει ο πάγος ουδείς μπορεί να το γνωρίζει και όλα θα εξαρτηθούν από την στάση του τούρκου ηγέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα έχει επιδιώξει μέσω διπλωματικών καναλιών και δεύτερη συνάντηση μετά από την πρώτη επαφή που είχαν Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Νέας Υόρκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάλογη επιθυμία από ελληνικής πλευράς. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας που να δηλώνουν ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση της ένταση που έχει δημιουργηθεί ώστε μια συνάντηση μεταξύ των δύο να έχει εποικοδομητικό χαρακτήρα. Προς το παρόν όλες οι ενέργειες της γείτονος οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα και το ενδεχόμενο επίσημης συνάντησης απομακρύνεται.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

Κοζάνη: Κινητοποίηση ενάντια στο τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Κέρδισε ο Μακεδονικός στη Νεάπολη – Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 30/11/2019

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Κέρδισε ο Μακεδονικός στη Νεάπολη - Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 30/11/2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο
  • Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη
  • Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο
  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr