• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η Ελλάδα στέλνει «μήνυμα» στην Αγκυρα -Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ για την στάση της Τουρκίας

30 Νοεμβρίου 2019
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη

7 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ

7 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”

7 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες – Έξι συλλήψεις

7 Ιουνίου 2026
Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

7 Ιουνίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σε κρίσιμη κατάσταση 27χρονος μετά από ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο

7 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Χειροπέδες σε 80χρονη – Την κατήγγειλε ο 82χρονος πρώην σύζυγός της για απειλή με μαχαίρι

7 Ιουνίου 2026
νοσοκομειο

Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό στο Νοσοκομείο

7 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με τον νευροχειρουργό Γ. Σιάσιο. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με τον νευροχειρουργό Γ. Σιάσιο. Βίντεο και φωτογραφίες

7 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του φερόμενου ως αρχηγού

6 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Εγκαινιάστηκε το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας ( Δελτίο τύπου)

6 Ιουνίου 2026
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στέλνει «μήνυμα» στην Αγκυρα -Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ για την στάση της Τουρκίας

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
9
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο διπλωματικό μέσο για να καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι δεν θα ανεχθεί την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τις προκλήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δηλώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες «χτύπησε» συναγερμό στην Αθήνα που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ έστειλε σαφές μήνυμα προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου ότι πυξίδα της Ελλάδας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας, και πως, «Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας».

Η προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται την ίδια στιγμή κατά την οποία πυκνώνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ενεργοποιεί τις συμμαχίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα. Αρχικά έθεσε το θέμα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογο του Αντόνιο Κόντε στην Ρώμη, όταν και προειδοποίησε για την «επιθετική και αδιέξοδη συμπεριφορά στο Αιγαίο», από την πλευρά της Τουρκίας, που «αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, που μοιράζεται της ανησυχίες της ελληνικής πλευράς, με την Αθήνα να προσδοκά σε στήριξη σε όλα τα διεθνή φόρα όπου έχει ισχυρή παρουσία το Παρίσι και ειδικότερα στον ΟΗΕ.

Τα λένε Μητσοτάκης-Τραμπ στις 4 Δεκεμβρίου

Το θέμα αναμένεται να συζητήσει και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο γεύμα που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου. Η συνάντηση έχει οριστικοποιηθεί και ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον κ. Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη. Αρμόδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνάντηση των δύο ηγετών να οριστικοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Παρουσία Ερντογάν η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως είναι φυσικό, θα δώσει το παρών και ο Ταγίπ Ερντογάν χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται, όπως διευκρίνιζαν πηγές, να υπάρξει ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως συμβαίνει συχνά μεταξύ των ηγετών. Αν αυτό θα είναι αρκετό να σπάσει ο πάγος ουδείς μπορεί να το γνωρίζει και όλα θα εξαρτηθούν από την στάση του τούρκου ηγέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα έχει επιδιώξει μέσω διπλωματικών καναλιών και δεύτερη συνάντηση μετά από την πρώτη επαφή που είχαν Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Νέας Υόρκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάλογη επιθυμία από ελληνικής πλευράς. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας που να δηλώνουν ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση της ένταση που έχει δημιουργηθεί ώστε μια συνάντηση μεταξύ των δύο να έχει εποικοδομητικό χαρακτήρα. Προς το παρόν όλες οι ενέργειες της γείτονος οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα και το ενδεχόμενο επίσημης συνάντησης απομακρύνεται.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Previous Post

Κοζάνη: Κινητοποίηση ενάντια στο τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Κέρδισε ο Μακεδονικός στη Νεάπολη – Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 30/11/2019

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Κέρδισε ο Μακεδονικός στη Νεάπολη - Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 30/11/2019

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πώς θα εξελιχθεί η διανομή φυσικού αερίου σε Βόιο, Σέρβια, Βελβεντό και Δεσκάτη
  • Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Οσφυαλγία – Πότε χρειάζεται ο νευροχειρουργός;”
  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς σε πολεοδομικές υπηρεσίες – Έξι συλλήψεις
  • Δημόσιο: Παρουσιάστηκε το politis.gov.gr για την πορεία αιτήσεων -Πώς λειτουργεί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr