• Latest

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κοζάνη

17 Μαρτίου 2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2026: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις

9 Ιουνίου 2026
Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα

Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα

8 Ιουνίου 2026
Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!

Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!

8 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Να έρθει στη Βουλή η έρευνα Πανεπιστημίου που επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας για τους καρκινοπαθείς στην περιφέρειά μας

8 Ιουνίου 2026
Νίκος Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης: Μας κοροϊδεύουν και σας κοροϊδεύουν αυτοί που μετατρέπουν την Πτολεμαΐδα V σε μονάδα φυσικού αερίου

8 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή δύο από τους κατηγορούμενους, σε Κοζάνη και Αγρίνιο, για παράνομες επιδοτήσεις

8 Ιουνίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

8 Ιουνίου 2026
Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

8 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
17 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία.

Στις επιπτώσεις από την απολιγνιτοποίηση αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, επισημαίνοντας ότι θα έχει αρνητικό αποτύπωμα στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις με την ακρίβεια και ο πόλεμος την Ουκρανία αποδεικνύουν ότι ο λιγνίτης είναι πολύτιμος και θα πρέπει να συνεχιστεί η αξιοποίησή του. Επίσης αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και στην υποχρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δήμαρχος δώρισε τοπικά προϊόντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση, ο ΓΓ τόνισε:

Μεγάλη υποκρισία τα κυβερνητικά μέτρα

«Αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις αντοχές της οικονομίας είναι μεγάλη υποκρισία, από την άποψη ότι η κυβέρνηση βλέπει η οικονομία μας να έχει αντοχές για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ όταν πρόκειται να μιλήσει για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα, η οικονομία δεν έχει αντοχές. Είναι μεγάλη υποκρισία.

Εδώ και τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, όλου του λαού. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται άμεσα κατάργηση του ΦΠΑ, των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Χρειάζεται προστασία του εισοδήματος, με αυξήσεις μισθών εδώ και τώρα. Και μια σειρά άλλα τέτοια μέτρα όπως στον τομέα της Ενέργειας, όπου χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλες οι μορφές της Ενέργειας».

Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική

«Βλέπουμε τι συμβαίνει με την οικονομική κρίση, βλέπουμε τι συμβαίνει με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Ο λιγνίτης χρειάζεται, δεν υπάρχει πρόβλημα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν θα ζήσει μόνο ο λαός, οι εργαζόμενοι της Πτολεμαΐδας, της Εορδαίας, του Νομού Κοζάνης, αλλά όλος ο ελληνικός λαός ο οποίος χρειάζεται φθηνό ρεύμα και ο λιγνίτης μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό. Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία αυτό που λέγεται για την ακρίβεια του λιγνίτη. Ο λιγνίτης έγινε ακριβός όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις συμφώνησαν με την ΕΕ για το χρηματιστήριο των ρύπων, για το εμπόριο των ρύπων που ακρίβυναν τον λιγνίτη.

Κι ήρθε τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος -η απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο εξελισσόμενος πόλεμος με τους ανταγωνισμούς Ρωσίας, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ- να φέρει στην επιφάνεια την εκτίναξη του φυσικού αερίου και ξανά ο λιγνίτης να είναι φθηνότερος από το φυσικό αέριο, πράγμα που δείχνει πως όλοι ξέχασαν ξαφνικά την προστασία του περιβάλλοντος και όλα αυτά που λέγανε πριν. Άρα, χρειάζεται και ο λιγνίτης, χρειάζεται και η γεωθερμία, χρειάζονται και οι υδρογονάνθρακες -η έρευνα και ανάπτυξη τους- χρειάζονται και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας -είτε ανεμογεννήτριες είτε φωτοβολταϊκά. Όλα αυτά σε συνδυασμό, και για να υπάρχει δουλειά στους εργαζόμενους, να μην υπάρχει ανεργία, να μην απολύονται. Και για να υπάρχει φθηνό ρεύμα, φθηνή Ενέργεια, φθηνά καύσιμα για όλο τον ελληνικό λαό. Και να υπάρχει επάρκεια, να μην έχουμε δηλαδή ενεργειακή φτώχεια, να μην έχουμε ενεργειακή εξάρτηση, να μην έχουμε εκμετάλλευση και οδυνηρή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

 

Στη συνέχεια ο ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε σε εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Εγκληματική χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του. Πρόσθεσε πως η απολιγνιτοποίηση έφερε ενεργειακή φτώχεια στον λαό, ενεργειακή εξάρτηση στη χώρα και ανεργία στους εργαζόμενους της περιοχής.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών Ενέργειας.

Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο ληστών, αλλά να έχουν μια αυτοτελή και ανεξάρτητη στάση δίχως εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε προς τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ παλεύει μαζί τους για όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και τους κάλεσε να πάρουν μέρος στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Τόνισε ακόμα πως το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όλους τους εργαζόμενους, άσχετα με το πόσο συμφωνούν μαζί του, για να συμπορευτούν στον δρόμο του αγώνα που είναι η μόνη διέξοδος από την κατάσταση που ζουν σήμερα.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ΑΗΣ, Γρηγόρη Τσαλιάνη.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και ΚΥ Δυτικής Μακεδονίας καθώς υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η σημερινή επίσκεψη του, θα κλείσει με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μμ στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Tags: κκε κουτσουμπας
Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Next Post

Η εικόνα των κρουσμάτων την Πέμπτη 17/3 στη Δυτική Μακεδονία – 24256 κρούσματα στη χώρα

Next Post
Δωρεάν rapid test

Η εικόνα των κρουσμάτων την Πέμπτη 17/3 στη Δυτική Μακεδονία - 24256 κρούσματα στη χώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανελλήνιες 2026: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις
  • Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα
  • Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!
  • Π. Κουκουλόπουλος: Να έρθει στη Βουλή η έρευνα Πανεπιστημίου που επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας για τους καρκινοπαθείς στην περιφέρειά μας
  • Ν. Ανδρουλάκης: Μας κοροϊδεύουν και σας κοροϊδεύουν αυτοί που μετατρέπουν την Πτολεμαΐδα V σε μονάδα φυσικού αερίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr