• Latest

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2020

24 Σεπτεμβρίου 2020
Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

7 Οκτωβρίου 2026
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»

7 Οκτωβρίου 2026
Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του συναδέλφου Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

7 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ανακληθεί η αδικαιολόγητη υπαγωγή του νέου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού στη Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας»

7 Οκτωβρίου 2026
Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

Μυϊκές κράμπες: 10+1 τροφές που τις προλαμβάνουν

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του δεύτερου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου 2026

7 Οκτωβρίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Πώς δρούσε το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Οι εταιρείες-φαντάσματα και οι χρηματικές ροές προς εξωκοινοβουλευτικό κόμμα

7 Οκτωβρίου 2026
 Γραφεία Στοιχημάτων στην Ελλάδα: Πού πήγαμε, πού είμαστε, πού πάμε;

Η βιτρίνα του παράνομου τζόγου: Μηνύσεις σε 18 influencers για προώθηση διαφημίσεων στα social media

7 Οκτωβρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Απέσπασε κλειδιά από ηλικιωμένη και άρπαξε πάνω από 175.000 ευρώ

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2020

sierafm by sierafm
24 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0

ΕΗΠΚ 2020.cdr

0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2020, στις 25-27 Σεπτεμβρίου. Ο εορτασμός, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του covid-19, είναι ψηφιακός και έχει ως θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση – η δια βίου μάθηση».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία δημιούργησε και θα προβάλλει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στο site του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής (https://www.mouseioaianis.gr/), μαγνητοσκοπημένη online ξενάγηση με τίτλο «Ψηφιακή περιήγηση στην ιστορία της πόλης της Κοζάνης».

Μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 25΄, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τη μακραίωνη ιστορία της πόλης της Κοζάνης, από την προϊστορική εποχή μέχρι και την περίοδο του μεσοπολέμου.

Η ψηφιακή αυτή περιήγηση επεκτείνει και στον ψηφιακό χώρο, στο πλαίσιο της «δια βίου μάθησης», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας, που απευθυνόταν στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και υλοποιήθηκε με επιτυχία το 2019, καθιερώνοντας, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, τη θεματική προηγούμενης εκδήλωσης (Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016: «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία»).

Με αφετηρία την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης, σύμφωνα και με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, γνωρίζουμε αρχικά, μέσα από τα ευρήματα – εκθέματα της Συλλογής, την προϊστορία και αρχαία ιστορία της πόλης της Κοζάνης μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Επόμενος σταθμός μας, με στόχο τη χρονολογική ροή της παρουσίασης, είναι η μεταβυζαντινή ιστορία της πόλης, μέσα από τα εκκλησιαστικά της μνημεία, τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, το Καμπαναριό του και το Επισκοπείο.

Στη συνέχεια, επανερχόμενοι στην ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή του εκπαιδευτικού προγράμματος, στην πορεία του οποίου συμπεριλαμβάνονταν και τα παραπάνω εκκλησιαστικά μνημεία, από την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης, δια της κεντρικής πλατείας της πόλης και με τελικό προορισμό το Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα, περιηγούμαστε στα κοσμικού χαρακτήρα μνημεία της, που συναντάμε στη διαδρομή μας, και τα οποία ανάγονται χρονολογικά στη νεότερη εποχή, έως και την περίοδο του μεσοπολέμου.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) από το 1996. Γενικός συντονιστής του προγράμματος είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και των διασυνοριακών συνεργασιών.

Ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού: θεματολογία που αλλάζει ανά διετία, έμφαση στο νεανικό κοινό, υψηλής ποιότητας παρεχόμενη πληροφορία, εξοικείωση του κοινού με το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χρήση νέων τεχνολογιών και άλλα.

Από πέρσι εορτάζεται και στη χώρα μας το κοινό ευρωπαϊκό θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία», ενώ η πανδημία του κορωνοϊού έθεσε τον εορτασμό σε νέο πλαίσιο, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η περίοδος της απομόνωσης που προηγήθηκε οδήγησε τους διάφορους πολιτιστικούς φορείς σε ψηφιακές δράσεις, που παράχθηκαν με όρους ερασιτεχνικούς και όχι επαγγελματικούς, ενώ με τη βοήθεια των υφιστάμενων υποδομών του διαδικτύου πέτυχαν να τις μοιραστούν με την παγκόσμια κοινότητα. Αυτό το χαρακτήρα κρατούν φέτος και οι ΕΗΠΚ.__

Previous Post

«Νιάημερο» ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης με πολλές προσφορές και εκπλήξεις

Next Post

Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης στη Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας- Απειλούν με κατάθεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας

Next Post

Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης στη Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας- Απειλούν με κατάθεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»
  • Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!
  • Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!
  • Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»
  • Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr