• Latest
εβε

Η ΚΕΕΕ και το Επιμελητήριο Κοζάνης στις Βρυξέλλες: Στο επίκεντρο οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για επιχειρήσεις και επιμελητήρια

3 Νοεμβρίου 2022
Εράτυρα: Τα αποκαλυπτήρια του αποκατεστημένου Μεγάλου Επιταφίου.  Φωτογραφίες

Εράτυρα: Τα αποκαλυπτήρια του αποκατεστημένου Μεγάλου Επιταφίου. Φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα:  Δεκαπενταύγουστος. Δηλώσεις,  Ζευκλής, Κοκκαλιάρης, Μαγιάγκας, Καραμπατζιάς, Κωνσταντινιδης, Παπαδόπουλος, Αμανατίδης, Μαρκογιαννάκη, Βρυζίδου

Σιάτιστα: Δεκαπενταύγουστος. Δηλώσεις, Ζευκλής, Κοκκαλιάρης, Μαγιάγκας, Καραμπατζιάς, Κωνσταντινιδης, Παπαδόπουλος, Αμανατίδης, Μαρκογιαννάκη, Βρυζίδου

15 Αυγούστου 2026
Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα.  Η παρέα ” Τα Αλάνια”. Βίντεο και φωτογραφίες

Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα. Η παρέα ” Τα Αλάνια”. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Η παρέα του Ιππικού Συλλόγου στο Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η παρέα του Ιππικού Συλλόγου στο Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Δεκαπενταύγουστος- Η παρέα “Τα Μπούνια”. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Δεκαπενταύγουστος- Η παρέα “Τα Μπούνια”. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2026
” Ο Μπούνος”. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση το Δεκαπενταύγουστο στη Σιάτιστα

” Ο Μπούνος”. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση το Δεκαπενταύγουστο στη Σιάτιστα

15 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2026
Η παρέα των “Φιλίππων” στην παρέλαση των Καβαλάρηδων στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

Η παρέα των “Φιλίππων” στην παρέλαση των Καβαλάρηδων στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα,  Δεκαπενταύγουστος- Η παρέα ” Τα Άγρια”. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα, Δεκαπενταύγουστος- Η παρέα ” Τα Άγρια”. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Αυγούστου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

17χρονη στον Βόλο καταγγέλλει τον 82χρονο παππού της για σεξουαλική κακοποίηση

15 Αυγούστου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Νέα απίστευτη τηλεφωνική απάτη από «μαϊμού» αστυνομικούς! Τι λένε στα υποψήφια θύματα τους

15 Αυγούστου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο: Έξτρα μισθός για 40.000 υπαλλήλους – Ποιοι & πότε θα πάρουν μπόνους

15 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΚΕΕΕ και το Επιμελητήριο Κοζάνης στις Βρυξέλλες: Στο επίκεντρο οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για επιχειρήσεις και επιμελητήρια

sierafm by sierafm
3 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
εβε
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες του συνεδρίου «Βρυξέλλες 2022: Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της ΕΕ – ενεργειακά ζητήματα» και της επιμελητηριακής αποστολής της ΚΕΕΕ για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τους πόρους της Ε.Ε. και τα ενεργειακά ζητήματα, με τη συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων, ευρωβουλευτών και  προέδρων Επιμελητηρίων. Οι εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια της χώρας, ενημερώθηκαν για  πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα. Το Επιμελητήριο Κοζάνης εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Φώτης Τσαμπούρης εκφράζοντας τις προτάσεις του φορέα, καθώς και τις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων.

Την πρώτη βραδιά και το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν της επιμελητηριακής κοινότητας τίμησαν με την παρουσία τους ο Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ε.Ε., κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρέσβης της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ενώ από πλευράς των προσκληθέντων ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων οι κκ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε για την μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για τη χώρα μας, καθώς μετά από επιτυχημένες διαπραγματεύσεις θα έχει να διαχειριστεί πόρους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια, τονίζοντας στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων πως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αποδεικνύεται πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Στο συνέδριο που συντόνισε ο υπεύθυνος εξωστρέφειας και διεθνών σχέσεων της ΚΕΕΕ – πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, απηύθυναν χαιρετισμό η κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και ο πρέσβης κ. Ιωάννης Βράιλας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Μεταξύ των θεματικών οι οποίες συζητήθηκαν ήταν: «Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της Ε.Ε. – ενεργειακά ζητήματα», «Η πράσινη μετάβαση: χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία στην περίοδο 2021-27», «Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα», «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, ο κ. Κωνσταντίνος Νιάφας, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας ανέλυσε το «Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα», ενώ ο κ. Αθανάσιος Σοφός, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας το «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».

Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών ο κ. Δημήτριος Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα United Nations Regional Information Centre – UNRIC έκανε ενημέρωση με θέμα: «Ηνωμένα Έθνη και Επιχειρηματικός Κόσμος – Doing Business with the UN».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, στο δεύτερο μέρος που ακολούθησε σχετικά με τα ενεργειακά ζητήματα, ο κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και συντονιστής της Επιτροπής Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ανέπτυξε το θέμα: «Ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ο κ. Χαράλαμπος Κρεμμύδας, χειριστής Θεμάτων Συμβουλίου ECOFIN, Μονάδας Οικονομικής Πολιτικής, Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. έκανε μία «Παρουσίαση σχετική με εν εξελίξει νομοθετική πρωτοβουλία περί REPowerEU» και η  Δρ. Μαρκέλλα Σταμάτη, σύμβουλος Χάραξης Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ε.Ε. αναφέρθηκε στην «Ενέργεια για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Στη συνάντηση και στο δείπνο εργασίας με το Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών ARGO και τον πρόεδρο του, κ. Σπύρο Παππά, αναπτύχθηκε το θέμα: «Μια ολιστική́ ματιά́ στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης – Το τίμημα της νομιμότητας ή η νέα κουλτούρα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας». Στην ίδια συνάντηση ο κ. Παναγιώτης Παπαναστασίου, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, απηύθυνε ομιλία με θέμα: «Επιχειρηματικότητα στην εποχή́ της αβεβαιότητας. Μπορούν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ευρώπη να αποτελέσουν ευκαιρία ελληνικής επιχειρηματικής ανάπτυξης; Αλυσίδες αξίας και η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Στο συνέδριο και στην επιμελητηριακή αποστολή, που οργάνωσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες, παρευρέθηκαν περίπου 35 Επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα. Στην αποστολή συμμετείχαν τα εξής Επιμελητήρια: Βιοτεχνικό Αθηνών, Επαγγελματικό Αθηνών, Εμπορικό και Βιομηχανικό Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Πειραιώς, Εμπορικό και Βιομηχανικό Ροδόπης, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Ροδόπης, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ημαθίας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Κοζάνης, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Φθιώτιδας και Χίου.

Previous Post

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Next Post

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής. Η Καστοριά Αλλάζει με έργα ύψους 57.5 εκατομμυρίων ευρώ!

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής. Η Καστοριά Αλλάζει με έργα ύψους 57.5 εκατομμυρίων ευρώ!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εράτυρα: Τα αποκαλυπτήρια του αποκατεστημένου Μεγάλου Επιταφίου. Φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Δεκαπενταύγουστος. Δηλώσεις, Ζευκλής, Κοκκαλιάρης, Μαγιάγκας, Καραμπατζιάς, Κωνσταντινιδης, Παπαδόπουλος, Αμανατίδης, Μαρκογιαννάκη, Βρυζίδου
  • Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα. Η παρέα ” Τα Αλάνια”. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Η παρέα του Ιππικού Συλλόγου στο Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Δεκαπενταύγουστος- Η παρέα “Τα Μπούνια”. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Magiz στο Αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια; Τότε το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες
  2. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  3. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  5. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr