• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερβίων για το δάσος Ελάτης

17 Οκτωβρίου 2022
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 52χρονος για ναρκωτικά σε περιοχή της Κοζάνης

25 Σεπτεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

50χρονος σκοτώθηκε με αλυσοπρίονο την ώρα που κλάδευε δέντρο

25 Σεπτεμβρίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις μετεγγραφές φοιτητών – Έως πότε θα υποβάλλονται

25 Σεπτεμβρίου 2025
υπολογιστης

Ταυτοποιήθηκε 28χρονος για αδικήματα μέσω διαδικτύου σε βάρος πολιτικού προσώπου

25 Σεπτεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 59χρονος στην Καστοριά για κατοχή ηρωίνης 

25 Σεπτεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Το Επιμελητήριο Κοζάνης εκφράζει τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του διακεκριμένου Εμπόρου, Επιχειρηματία και μέλους της Επιμελητηριακής Κοινότητας ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΤΖΟΦΛΙΑ.

25 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Επίδομα ενοικίου μέχρι 800 ευρώ: Ποιοι το «χάνουν» – Γιατί πάει στον ιδιοκτήτη

25 Σεπτεμβρίου 2025
Μακεδονικός Σιάτιστας: Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της ρήξης πρόσθιου χιαστού υπεβλήθη ο Βασίλης Μπατσής

Μακεδονικός Σιάτιστας: Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της ρήξης πρόσθιου χιαστού υπεβλήθη ο Βασίλης Μπατσής

25 Σεπτεμβρίου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Οδηγός λεωφορείου δέχθηκε επίθεση από επιβάτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Του έσπασε την γνάθο

25 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 67χρονος, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Κοζάνης

25 Σεπτεμβρίου 2025

Ευχαριστήριο μήνυμα του 1ου Δημοτικού Σιάτιστας

25 Σεπτεμβρίου 2025
Επιτυχής ολοκλήρωση της Εναρκτήριας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “EnoGastroDEST” στην Καστοριά

Επιτυχής ολοκλήρωση της Εναρκτήριας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “EnoGastroDEST” στην Καστοριά

25 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερβίων για το δάσος Ελάτης

sierafm by sierafm
17 Οκτωβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού της Ελάτης του Δήμου Σερβίων, διότι στα μέσα  Οκτώβρη δεν έχουν προμηθευτεί τα καυσόξυλα που δικαιούνται.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ηλικιωμένων και άλλων λαϊκών οικογενειών, που ενώ έχουμε μπει στο χειμώνα, δεν έχουν εξασφαλίσει θέρμανση με καυσόξυλα, αφού η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες .

Και όλα αυτά σε μια περίοδο  όπου όλα τα λαϊκά στρώματα έρχονται αντιμέτωπα με την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα , τη θέρμανση αλλά και σε βασικά είδη πλατιάς λαϊκής  κατανάλωσης,  που έχουν εκτροχιάσει ακόμα και τον πιο «σφιχτό» οικογενειακό οικονομικό προϋπολογισμό, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων  κυβερνήσεων που εξανεμίζει το εργατικό λαϊκό εισόδημα .

Μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση, η δημοτική αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τη «θετική γνώμη» των κατοίκων  για την αξιοποίηση του δάσους της Ελάτης, παρουσιάζοντας μια διαχειριστική μελέτη που εκπόνησε για το δάσος, με βάση την οποία ουσιαστικά προτείνει την «εμπορευματική αξιοποίηση» του δάσους. Η δημοτική αρχή προκλητικά προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους ότι αυτό δήθεν «θα είναι προς το συμφέρον τους», παρουσιάζοντας  ότι η αξιοποίηση του δάσους  θα φέρει «κέρδος στο Δήμο και ανάπτυξη  στην περιοχή» που δήθεν θα γυρίσει «ανταποδοτικά» προς τους δημότες. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να λέει ότι η εμπορευματική διαχείριση του δάσους είναι αυτή που θα το σώσει από τις πυρκαγιές! Τη στιγμή δηλαδή που είναι δεδομένη η υποχρηματοδότηση για μέτρα πυρασφάλειας και δασοπροστασίας, με τραγικά αποτελέσματα και στο περιβάλλον και στη ζωή του λαού, η δημοτική αρχή εκβιαστικά παρουσιάζει ως «λύση» την παράδοση των δασών για εμπορευματική δραστηριότητα και αξιοποίηση.

Η ίδια η ζωή όμως με πολλά παραδείγματα έχει αποδείξει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη αντιμετωπίζει τα δάση ως «πόρο» για να αυξήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και ως έδαφος για να επεκτείνει τις οικονομικές δραστηριότητες τους, οδηγώντας στην υποβάθμιση  και στην ταχύτατη αποψίλωση χιλιάδων στρεμμάτων δασικής γης ετησίως, επιδεινώνοντας τις συνθήκες ζωής όλων των κατοίκων.

Η πείρα όμως δείχνει ότι προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Δεν μπορεί να υπάρξει για παράδειγμα ικανοποίηση της ανάγκης για θέρμανση, ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση του δάσους που να ωφελεί ταυτόχρονα τον λαό και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Γιατί τη στιγμή που ο λαός παγώνει στη βαρυχειμωνιά, για τους επιχειρηματικούς ομίλους στην ενέργεια είναι «άνοιξη» κερδών.

Το δάσος της Ελάτης και όλα τα δασικά οικοσυστήματα πρέπει  να είναι κοινωνική – λαϊκή περιουσία. Η προστασία και διαχείρισή τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να “στριμωχτεί” και να προσαρμοστεί στους νόμους της αγοράς, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, αστικά κόμματα και τοπική διοίκηση. Οι επιλογές αυτές έχουν οδηγήσει  αποδεδειγμένα οικοσυστήματα είτε σε ληστρική εκμετάλλευση και υποβάθμιση, είτε σε εγκατάλειψη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται στο πλευρό της τοπικής κοινότητας Ελάτης που εναντιώνεται στα αντιδραστικά σχέδια της δημοτικής αρχής. Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να προσπεράσει ο λαός της περιοχής τα εκβιαστικά διλήμματα. Είναι ανάγκη τώρα  να θέσουμε στο επίκεντρο της διεκδίκησης:

  • Καμία εμπορευματική δραστηριότητα στο δάσος της Ελάτης.
  • Να χορηγηθούν τώρα οι αναγκαίες ποσότητες για δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ποσότητες καυσόξυλων για τις ανάγκες όλων των κατοίκων του χωριού.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.
Tags: Λαϊκή Συσπείρωση
Previous Post

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 5.450.000,00€ (με ΦΠΑ) για το έργο «Οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Δήμου Κοζάνης Π.Ε. Κοζάνης» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Next Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Next Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνελήφθη 52χρονος για ναρκωτικά σε περιοχή της Κοζάνης
  • 50χρονος σκοτώθηκε με αλυσοπρίονο την ώρα που κλάδευε δέντρο
  • Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις μετεγγραφές φοιτητών – Έως πότε θα υποβάλλονται
  • Ταυτοποιήθηκε 28χρονος για αδικήματα μέσω διαδικτύου σε βάρος πολιτικού προσώπου
  • Συνελήφθη 59χρονος στην Καστοριά για κατοχή ηρωίνης 

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr