• Latest

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

17 Οκτωβρίου 2022
Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός- Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός- Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου Σιάτιστας

16 Ιουλίου 2026
5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε

H καλύτερη τροφή για τη μείωση της χοληστερίνης

16 Ιουλίου 2026
Αλτσχάιμερ ανοια

Η εξέταση αίματος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για το Αλτσχάιμερ

16 Ιουλίου 2026
Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική: Κατέληξε ο 35χρονος πατέρας από το τροχαίο με βυτιοφόρο – Νεκρή η σύζυγος και το 6 μηνών βρέφος

Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική: Κατέληξε ο 35χρονος πατέρας από το τροχαίο με βυτιοφόρο – Νεκρή η σύζυγος και το 6 μηνών βρέφος

16 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

3χρονο έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε στο κεφάλι

16 Ιουλίου 2026
Τρένο, Σιδηροδρομος

Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω έλλειψης… χαρτιού υγείας!

16 Ιουλίου 2026
πισινα

Απίστευτο περιστατικό: Πάρκαρε το αυτοκίνητο στην… πισίνα ξενοδοχείου

16 Ιουλίου 2026
ΒΕΝΖΙΝΗ

Υπάλληλος πρατηρίου περιέλουσε 92χρονο με πετρέλαιο

16 Ιουλίου 2026
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠΕΣ

Κώδικας: Ιδού η τροπολογία που λύνει το πρόβλημα με τους άμισθους Αντιδημάρχους-Αντιπεριφερειάρχες

16 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει για οφειλές σε δήμους, τέλη και οικονομικές ενισχύσεις – Οι νέες ρυθμίσεις

16 Ιουλίου 2026
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Υπόθεση Marfin: Σε αναζήτηση του αποστολέα του ανώνυμου email

16 Ιουλίου 2026
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Πρόωρες εκλογές: Πότε πρέπει να προκηρυχθούν αν στηθούν κάλπες το φθινόπωρο

16 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στη Φυλή δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

sierafm by sierafm
17 Οκτωβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα οφέλη από τη δημιουργία του Κέντρου Μεταφορών και Logistics στη Φυλή στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, αλλά και στην αποσυμφόρηση της περιοχής του Βοτανικού και της κυκλοφορίας στον Κηφισό, παρουσίασαν, σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στον Δήμο Φυλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στον Δήμο Φυλής.

Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, παρουσία Βουλευτών και Δημοτικών Συμβούλων.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Αντιπρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ανέφερε ότι δημιουργείται μια σημαντική υποδομή που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς το νέο Κέντρο στη Φυλή θα συνδέεται απευθείας, μέσω του σιδηρόδρομου με το Ικόνιο και το Θριάσιο.

«Η ενίσχυση του κλάδου της Εφοδιαστικής και των Logistics αποτελεί κεντρικό στόχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το σύνολο των παρεμβάσεων στα σιδηροδρομικά έργα και τις υποδομές της Εφοδιαστικής, που προωθεί ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, όσο και με τις παρεμβάσεις που υλοποιούμε στην αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, που συμμετέχω ως Αντιπρόεδρος» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι υπήρξε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας καθοριστική τη συμβολή του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση, στην πρόοδο του έργου.       

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διαμόρφωση του χώρου που θα υποδεχθεί τις μεταφορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σήμερα στον Βοτανικό και θα κατασκευαστούν οι συνδέσεις με τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το 2024 θα γίνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του έργου με στόχο στο τέλος του 2025 να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση. 

Οι συνολικές επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ και η οικονομική δραστηριότητα το 1 δισ. ευρώ, με σημαντικά οφέλη στην απασχόληση, άμεσους πόρους στον Δήμο Φυλής, αλλά και τόνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας, ευρύτερα, στη Δυτική Αττική.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης τη σημασία του έργου για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας, όπου σήμερα διακινούν εμπορεύματα περίπου 4.000 φορτηγά και επιπλέον, τις προοπτικές αστικής ανάπλασης της περιοχής του Βοτανικού, που συγκεντρώνεται τώρα το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Σήμερα τίθενται οι βάσεις για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς δημιουργείται το μεγαλύτερο Κέντρο Εφοδιαστικής και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο σε συνδυασμό με το στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσουν δύο δυναμικές υποδομές που θα αναδείξουν την Ελλάδα σε διεθνή κόμβο για την Εφοδιαστική. Με  τη σιδηροδρομική σύνδεση και τις εγκαταστάσεις που θα επιτρέπουν τη συνδυασμένη μεταφορά, περισσότερα από 300 φορτηγά εκτιμάται ότι θα μετατοπιστούν από τον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, γεγονός που συνεπάγεται και περιβαλλοντικά οφέλη». 

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερβίων για το δάσος Ελάτης

Next Post

15ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο

Next Post

15ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός- Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου Σιάτιστας
  • H καλύτερη τροφή για τη μείωση της χοληστερίνης
  • Η εξέταση αίματος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για το Αλτσχάιμερ
  • Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική: Κατέληξε ο 35χρονος πατέρας από το τροχαίο με βυτιοφόρο – Νεκρή η σύζυγος και το 6 μηνών βρέφος
  • 3χρονο έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε στο κεφάλι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr