Επανερχόμαστε στο θέμα μετά το σχετικό δημοσιευθέν άρθρο μας την 7/2/2020, επειδή αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον στην ενημέρωση και επειδή είναι «ζεστό» το κλίμα και για να μη «παγώσει» και πάει στις καλένδες, το θέμα, ή αποφασιστεί η κατασκευή «ελεγχόμενης ή ανοιχτής δομής» ή δεν αποφασιστεί και αφήσει άλλους μεν ευχαριστημένους, άλλους δε δυσαρεστημένους και με τις δικές τους απόψεις.
Πάντως οι συνδημότες, κατά το πλείστον αυτών, και όχι μόνο αυτοί, δείχνουν ότι είναι αντίθετοι , ενώ κάποιοι από τους υπόλοιπους μάλλον το βλέπουν ως μια οικονομική λύση στο αδιέξοδο. Τουλάχιστον έτσι τους λένε ή το πιστεύουν.
Την προηγούμενη βδομάδα έγιναν συναθροίσεις δημοτών του άνω, λεγόμενου, Βοϊου Koζάνης, με θέμα την αποδοχή ή όχι της πρότασης, προκειμένου να αποφασιστεί με δημοκρατικές διαδικασίες η δημιουργία «ελεγχόμενης δομής» ή αλλιώς «κλειστής δομής» στην εκεί περιοχή. Κατά βάσιμες πληροφορίες η άρνηση υπερίσχυσε συντριπτικά.
Στο κάτω, λεγόμενο, Βόϊο, φαίνεται ότι υπάρχει μάλλον αδιαφορία επ αυτού του θέματος και τηρείται μια παγερή «σιγή ιχθύος», θα λέγαμε.
Σε μεγάλο πρόβλημα λοιπόν αναδείχθηκε η παράνομη και ανεξέλεγκτη εισροή «μεταναστών» και «προσφύγων» στη χώρα μας, και αυτό μάλλον εξ αιτίας της γεωγραφικής μας θέσης, αλλά και άλλων σκόπιμων λόγων, μιας χρεοκοπημένης χώρας που τελεί υπό την εποπτεία των δανειστών της – εταίρων, ιδιαίτερα, και η κατάσταση αυτή, όπως φαίνεται, υιοθετείται με την ανοχή πολιτικών, με δεσμεύσεις και σύμφωνα διαφόρων οργανισμών.
Μια τέτοια ανοχή, που οι παραπάνω γνωρίζουν, δεν μπορεί να μη έχει συνέπειες στη χώρα μας, όπως στην αύξηση της εγκληματικότητας, στην ακόμα περισσότερο επιδείνωση της οικονομίας, γενικότερα, στο σύστημα της υγείας και στον κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας, της κουλτούρας και της γλώσσας του λαού, για να μη αναφερθούμε και σε πολλά άλλα.
Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία, στον τόπο μας, αφού εισβολείς είναι και αλλόθρησκοι. Άρα, πολύ σύντομα, μπορεί να επέλθει μια ανώμαλη κατάσταση φανατισμού που δεν αρμόζει να υποστούν οι Έλληνες.
Ήδη εδώ και χρόνια εμφανίστηκαν τέτοιες σκόπιμες ομαδικές διαδηλώσεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα όπου είναι ο πολύς πληθυσμός, και μάλιστα από νομίμως διαμένοντες στη χώρα.
Άλλωστε, γνωρίζουμε το τι επικρατεί σε χώρες της Ευρώπης που έχουν δεχθεί μετανάστες Μουσουλμανικών χωρών για εργασία, εδώ και πολλά χρόνια, νομίμων στην μετακίνηση, εν πολλοίς, και όχι παράνομων, για τους οποίους το θέμα μας.
Τελευταία μάθαμε ότι το Τέμενος των Αθηνών είναι έτοιμο προς χρήση ενώ το «Τάμα του ‘Εθνους» που από δεκαετίες συζητείται δεν συγκινεί κανέναν πολιτικό αλλά και ούτε άλλους που κάνουν τους αρμόδιους.
Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση παρασύρει πολιτικούς να δεχθούν τέτοιους εξαθλιωμένους ανθρώπους για να εργάζονται με επίσης εξαθλιωμένα μεροκάματα, αλλά σε βάρος όμως των αξιοπρεπών Ελλήνων εργαζομένων.
Η μετανάστευση αυτού του παράνομου είδους, βλέπουμε ότι έχει αφεντικό που κινεί τα νήματα κατά το δοκούν. Αφεντικό αυτών είναι ο γνωστός γείτονας μας που συνεχώς απειλεί Ευρώπη και Ελλάδα ανενόχλητος, ανοίγοντας, όταν κρίνει, την λεγόμενη στρόφιγγα. Άρα κάτι προγραμματίζει. Αυτό κάποτε δεν θα έχει συνέπειες; Θα έχει οπωσδήποτε και μάλιστα Εθνικές συνέπειες, όπως συνέβει και στην Κύπρο, αλλά τώρα εδώ θα είναι άλλης μορφής συνέπειες που ο Ελληνικός πληθυσμός σήμερα δεν το αντιλαμβάνεται καλώς, βασικά, λόγω των ανθρώπινων συναισθημάτων που διακατέχει την μεγάλη μερίδα του λαού και λόγω οικονομικών συμφερόντων σύγχρονων «κοτσαμπάσηδων» που παρασύρουν.
Σήμερα και κάθε μέρα μεγαλώνει το θέμα της διαμάχης με τις ΑΟΖ στα υπό αμφισβήτηση, εκ μέρους της Τουρκίας, θαλάσσια οικόπεδα υδατανθράκων κ.λ.π. Είναι θέμα που μας βάζει σε επιφυλακή μη γνωρίζοντας τι μέλει γενέσθαι. Η δημιουργία «ελεγχόμενων δομών» στα επιλεγμένα γι αυτό το σκοπό νησιά του Αιγαίου, με αυτούς τους «μετανάστες- πρόσφυγες», ίσως είναι και μια επιλογή φραγμού ή δισταγμού για πολεμικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας εκ μέρος της γείτονος, που μόνο προβλήματα θα αντιμετωπίσει. Ίσως.
Παλαιότερα η Ελλάδα, όχι αυτή των μνημονίων, πράγματι φιλοξένησε σωρεία μετακινούμενων ανθρώπων από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες και την γείτονα Αλβανία. Οι περισσότεροι όμως, της πρώτης περίπτωσης, ήταν Έλληνες του Πόντου ( που εμείς τους ονομάσαμε Ρωσσοπόντιους ) , οι δε της δεύτερης περίπτωσης, επί το πλείστον αυτών, ήταν επίσης Έλληνες, Βορειο-ηπειρώτες, όλοι τους Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Παρόλα αυτά ακόμα υπάρχουν δυσκολίες αφομοίωσης σε κάθε πόλη και κάθε χωριό που διαμένουν, αν και έχουν περάσει τριάντα περίπου χρόνια.
Με αυτούς βεβαίως υπήρχαν οφέλη αλλά το μεγαλύτερο προϊόν της εργασίας των διέφευγε και διαφεύγει στις χώρες προέλευσης των που εκεί διαμένουν γονείς και συγγενείς, εξ αιτίας των εκεί μεγαλύτερων οικονομικών δυσκολιών ή και άλλων λόγων.
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι οι «μετανάστες» και «πρόσφυγες» Μουσουλμάνοι, σχεδόν όλοι τους, δεν θα μπορέσουν να ενσωματωθούν με τους Έλληνες εύκολα και πολλά προβλήματα θα γεννώνται. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκάδες χρόνια για να μη πούμε ότι με παρόμοια δυσκολία συμβίωσης αντιμετωπίστηκαν και οι καθαρόαιμοι Έλληνες πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, απ ότι γνωρίζουμε, εδώ και δεκάδες χρόνια, ώσπου να τα βρούν με τους Ελλαδίτες , αν και εκείνοι τότε είχαν πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο το βιοτικό και μορφωτικό τους επίπεδο απ ότι οι εδώ αυτόχθονες.
Δεν μπορούν οι άνθρωποι της Ανατολής να προσαρμοστούν με τη ζωή και τα πολιτιστικά του Έλληνα Ορθόδοξου Χριστιανού. Αυτό είναι αδύνατον.
Θα πείτε πως προσαρμόσθηκαν οι κατακτητές Οθωμανοί με τους Έλληνες της Πόλης, της Σμύρνης και άλλων Ελληνικών εκεί περιοχών. Δεν προσαρμόστηκαν . Φόβος επικρατούσε στους Έλληνες, μίσος υποκρυπτόμενο και αρκετές φορές εκδηλούμενο στους κατακτητές και η «ειρηνική» συμβίωση αποδείχθηκε ποια ήταν το 1922 με τους βίαιους, τουλάχιστον, διωγμούς των Ελλήνων από τα ίδια τα εδάφη τους .
Συνεπώς, οι ίδιοι οι «μετανάστες» και «πρόσφυγες» δεν πρέπει να περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον εδώ αλλά να πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι αυτό που χρειάζονται αυτοί και τα παιδιά τους. Ας φροντίσουν να αλλάξει η πατρίδα τους, να ηρεμίσει, να ειρηνεύσει μακριά από μίσος και πάθος που διακατέχονται και να επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους. Είναι το καλύτερο, αλλά χρειάζεται αγώνας και να μη αναπαύονται.
Οι πολιτικοί μας πρέπει να προστατέψουν τον λαό τους. Είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν να διοχετεύουν σε όλη τη χώρα αυτούς τους παράνομους «μετανάστες» και « πρόσφυγες» για να κατασκευάσουν σε πόλεις και χωριά «ελεγχόμενες δομές» που τώρα έτσι μας τις βάφτισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Άρα όχι φυλακές που χρειάζεται προσωπικό.
Σκεφτείτε μόνο μια διασπορά (όχι φυλακισμένων) ανοιχτών δομών εξαθλιωμένων ανθρώπων , αλλόθρησκων, κάποια στιγμή που δεν θα είναι ελεγχόμενοι και θα διεκδικήσουν μοιραία δικαιώματα νομίμως, πέραν από τα παιδιά τους που εδώ θα γεννηθούν.
Έτσι λοιπόν πρέπει να ληφθούν άμεσα πολύ δυναμικά μέτρα.
Αυτό που περιμένουμε και εμείς και ο ταλαίπωρος λαός ,όπου το θέατρο των πολέμων, είναι ο ΟΗΕ να παρέμβει δυναμικά και να επιβάλλει στα κράτη να συμμορφωθούν και να σταματήσουν οι πόλεμοι.
Κατά την γνώμη μας, πρώτα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος 4332/15 περί Ελληνικής Ιθαγένειας, γιατί νομίζουμε ότι την αντισυνταγματικότητα ενός προτέρου αυτού νόμου, με το ίδιο περιεχόμενο, την έχει κρίνει ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο.
Ύστερα ή ταυτόχρονα, αυτή η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ (;) , όπως και αν λέγεται, προσβάλλει όλες τις χώρες της Ε.Ε και βεβαίως χρήζει κατάργησης.
Ακόμα, η ύπαρξη και οι ενέργειες της λεγόμενης FRONTEX δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συμβάλλει στην εισροή αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα.
Επιτέλους, ας κλείσουμε τα σύνορα, να ηρεμήσουν πρώτα τα νησιά και με στρατό που μπορεί να παράξει έργο φυλάσσοντας τα από την μία άκρη ως την άλλη των ακτών μας.
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η Τουρκία να μη ενοχληθεί από την Ε.Ε και τον ΟΗΕ για τις ενέργειες της. Οι έλεγχοι των ανθρώπων, των «μεταναστών» και ‘προσφύγων», πρώτα στη χώρα τους (την Τουρκία) πρέπει να γίνονται για την νομιμότητα και μετά να αποστέλλονται στην Ευρώπη, και εφ όσον πληρούν τους διεθνείς κανόνες της νομιμότητας.
Ναι, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση απ όλους και δυναμικές ενέργειες. Ε, αυτό και εμείς λέμε και το υποστηρίζουμε.
Όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας δεν μπορεί να πάρουν συγχωροχάρτι αλλά να ελεγχθούν και αν το κράτος προέλευσης των βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ο έλεγχος ταυτοτήτων και διαβατηρίων είναι απαραίτητος, όσοι μείνουν είναι ελεγχόμενοι, με ανοχή περιορισμένου χρόνου φιλοξενίας , αλλιώς υπάρχει η οδός της άμεσης επιστροφής.
Δεν ξέρουμε αν τα παραπάνω είναι ενοχλητικά ή όχι, αλλά είναι δίκαια, νομίζουμε, και δεν βλάπτουν τη χώρα αλλά την ωφελούν. Όμως, ας τα έχουν υπόψη οι δημότες μας και όχι μόνο αυτοί, όπως θα έχουν οι ίδιοι και τα αντίθετα που ακούγονται.
Δυστυχώς, για πολλά χρόνια το θέμα αυτό του μεταναστευτικού , που έτσι λέγεται, θα μας απασχολεί και δεν θα μας εγκαταλείψει.