• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια απαντά στον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

26 Ιουλίου 2017
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Όλοι στα συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

16 Αυγούστου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης

16 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

16 Αυγούστου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ

16 Αυγούστου 2025
αστεροειδής πλανητης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα

16 Αυγούστου 2025
φορολογια

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ και στα πανηγύρια – Στη… φάκα πολλοί φοροφυγάδες

16 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Προσωπικός Αριθμός: Πότε αρχίζει η αυτόματη απόδοσή του

16 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νοσηλεύεται 14χρονος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πανηγύρι

16 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη υπάλληλος ελεγκτικής Αρχής του Δημοσίου για υπόθεση χρηματισμού

16 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Οι περιγραφές – σοκ των ανηλίκων για τον κατηγορούμενο γυμνασιάρχη στη Σάμο – «Μου έλεγε ότι πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό»

16 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

Η ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ για την παρέλαση των Καβαλάρηδων της Παναγίας: Μία έκφραση ευλάβειας και συλλογικής μνήμης

15 Αυγούστου 2025
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

15 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Περιφέρεια απαντά στον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

sierafm by sierafm
26 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος προσπαθεί να «μεταβιβάσει» ευθύνες που του ανήκουν. Χθες όμως, σε δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του, καθώς ισχυρίστηκε ότι «για τα προβλήματα υδροδότησης του Βελβεντού ευθύνονται τα έργα αποκατάστασης του δρόμου στην περιοχή Μπιτζινίσιος».

Επειδή ο κύριος Δήμαρχος έχει ελλιπή ή επιλεκτική μνήμη οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τα εξής:

  • Το πρόβλημα της υδροδότησης στο Βελβεντό δεν είναι σημερινό. Οφείλεται στην κατολίσθηση που έγινε το 2012 στην περιοχή «Μπιτζινίσιος», όταν τόνοι από χώμα καταπλάκωσαν και «στραγγάλισαν» δύο αγωγούς ύδρευσης διατομής Φ200. Εδώ να θυμίσουμε επίσης στον κ. Δήμαρχο ότι εκείνη την περίοδο, ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής ανεβοκατέβαινε στην περιοχή με ιδιωτικά μηχανήματα εκτελώντας εργασίες για τις οποίες δεν γνώριζε τίποτα ούτε η Δ/νση Τεχνικών Έργων, ούτε και ο τότε Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης.
  • Με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κυρίου Βασίλειου Κωνσταντόπουλου αποκαταστάθηκε η βλάβη σε έναν από τους δύο αγωγούς κάτι το οποίο έκανε και η νυν Δημοτική αρχή αλλά με σωλήνες ύδρευσης διατομής Φ 90 και όχι Φ 200 όπως ήταν οι προηγούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι με τις νέες διατομές διέρχεται το 1/4 του νερού που αρχικά περνούσε.
  • Με την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης του δρόμου η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης και ο ανάδοχος του έργου, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημία.
  • Κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου των Τεχνικών Έργων και δημοσιογράφων, ώστε να καταγραφεί η πορεία των εργασιών, έγινε αυτοψία με εκπροσώπους της ΜΚΟ του Βελβεντού και διαπιστώθηκε ότι δεν ευθύνονται σε τίποτα, για την αρρυθμία υδροδότησης, οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου. Μάλιστα από τους εκπροσώπους της ΜΚΟ ζητήθηκε η συνδρομή της Π.Ε. Κοζάνης στην αποκατάσταση του προβλήματος, κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, με την επισήμανση ότι οι εργασίες που απαιτούνται πρέπει να πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
  • Την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου 2017, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, παρουσία του Δημάρχου κ. Κοσματόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Κυριακίδη και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδωρίδη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της υδροδότησης του Βελβεντού και συμφωνήθηκε η Π.Ε. Κοζάνης να συνδράμει με υλικά στις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών. Μάλιστα η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ζήτησε και με έγγραφό της (υπ. αριθμ. Πρωτ. 8259/24-7-2017) την συνδρομή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης.

Παρ’ όλα αυτά ο κύριος Δήμαρχος εξαπέλυσε χθες αστήρικτες κατηγορίες και επέρριψε ευθύνες χωρίς καμία αιτιολογία. Τον καλούμε λοιπόν να καταθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, διαφορετικά κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κοινός συκοφάντης που σπιλώνει θεσμούς, υπηρεσίες, πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοσματόπουλος οφείλει να καταλάβει ότι το έργο της αποκατάστασης στην περιοχή Μπιτζινίσιος ολοκληρώθηκε, παρά την δική του έντονη αντίθεση η οποία ήταν κόντρα στην λογική αλλά και στις αποφάσεις συλλογικών οργάνων όπως του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού (Αρ. Απόφασης 360/2014), του Τοπικού Συμβουλίου Καταφυγίου, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο του κ. Ιωάννη Τζέλα, καθώς και στις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων φορέων και κατοίκων του Καταφυγίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη και στις οποίες μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο ίδιος. Ήδη ενημερωθήκαμε ότι για το θέμα της υδροδότησης του Βελβεντού, καθώς και μιας σειράς άλλων ζητημάτων, αντιπροσωπεία της «Κοινωνίας Πολιτών του Βελβεντού» επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης και κατέθεσε υπόμνημα με τις παραλείψεις του Δήμου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης δηλώνει ακόμα μια φορά την πρόθεση της για συνεργασία, με σκοπό την επίλυση των θεμάτων στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Previous Post

Συμπαράσταση για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Creţu

Next Post

Συνάντηση εργασίας φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την νέα Βιομηχανική Περιοχή στην Κοζάνη

Next Post

Συνάντηση εργασίας φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την νέα Βιομηχανική Περιοχή στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΣΕΕΝ: Όλοι στα συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη
  • Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης
  • Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς
  • Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ
  • Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr