• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια απαντά στον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

26 Ιουλίου 2017
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη

29 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη

29 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε κατάστημα Μini Market

29 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Κατάφερε να του αρπάξει 3.000 ευρώ με απάτη

29 Ιουνίου 2025
Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

Βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρίδης ( Σουηδός) και έχει τις αισθήσεις του. Προσπάθεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο

29 Ιουνίου 2025
6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

29 Ιουνίου 2025
Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.  Φωτογραφίες

Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Φωτογραφίες

29 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

29 Ιουνίου 2025
καιρός

Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες

29 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα

29 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της

29 Ιουνίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

29 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Περιφέρεια απαντά στον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

sierafm by sierafm
26 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος προσπαθεί να «μεταβιβάσει» ευθύνες που του ανήκουν. Χθες όμως, σε δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του, καθώς ισχυρίστηκε ότι «για τα προβλήματα υδροδότησης του Βελβεντού ευθύνονται τα έργα αποκατάστασης του δρόμου στην περιοχή Μπιτζινίσιος».

Επειδή ο κύριος Δήμαρχος έχει ελλιπή ή επιλεκτική μνήμη οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τα εξής:

  • Το πρόβλημα της υδροδότησης στο Βελβεντό δεν είναι σημερινό. Οφείλεται στην κατολίσθηση που έγινε το 2012 στην περιοχή «Μπιτζινίσιος», όταν τόνοι από χώμα καταπλάκωσαν και «στραγγάλισαν» δύο αγωγούς ύδρευσης διατομής Φ200. Εδώ να θυμίσουμε επίσης στον κ. Δήμαρχο ότι εκείνη την περίοδο, ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής ανεβοκατέβαινε στην περιοχή με ιδιωτικά μηχανήματα εκτελώντας εργασίες για τις οποίες δεν γνώριζε τίποτα ούτε η Δ/νση Τεχνικών Έργων, ούτε και ο τότε Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης.
  • Με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κυρίου Βασίλειου Κωνσταντόπουλου αποκαταστάθηκε η βλάβη σε έναν από τους δύο αγωγούς κάτι το οποίο έκανε και η νυν Δημοτική αρχή αλλά με σωλήνες ύδρευσης διατομής Φ 90 και όχι Φ 200 όπως ήταν οι προηγούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι με τις νέες διατομές διέρχεται το 1/4 του νερού που αρχικά περνούσε.
  • Με την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης του δρόμου η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης και ο ανάδοχος του έργου, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημία.
  • Κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου των Τεχνικών Έργων και δημοσιογράφων, ώστε να καταγραφεί η πορεία των εργασιών, έγινε αυτοψία με εκπροσώπους της ΜΚΟ του Βελβεντού και διαπιστώθηκε ότι δεν ευθύνονται σε τίποτα, για την αρρυθμία υδροδότησης, οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου. Μάλιστα από τους εκπροσώπους της ΜΚΟ ζητήθηκε η συνδρομή της Π.Ε. Κοζάνης στην αποκατάσταση του προβλήματος, κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, με την επισήμανση ότι οι εργασίες που απαιτούνται πρέπει να πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
  • Την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου 2017, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, παρουσία του Δημάρχου κ. Κοσματόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Κυριακίδη και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδωρίδη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της υδροδότησης του Βελβεντού και συμφωνήθηκε η Π.Ε. Κοζάνης να συνδράμει με υλικά στις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών. Μάλιστα η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ζήτησε και με έγγραφό της (υπ. αριθμ. Πρωτ. 8259/24-7-2017) την συνδρομή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης.

Παρ’ όλα αυτά ο κύριος Δήμαρχος εξαπέλυσε χθες αστήρικτες κατηγορίες και επέρριψε ευθύνες χωρίς καμία αιτιολογία. Τον καλούμε λοιπόν να καταθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, διαφορετικά κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κοινός συκοφάντης που σπιλώνει θεσμούς, υπηρεσίες, πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοσματόπουλος οφείλει να καταλάβει ότι το έργο της αποκατάστασης στην περιοχή Μπιτζινίσιος ολοκληρώθηκε, παρά την δική του έντονη αντίθεση η οποία ήταν κόντρα στην λογική αλλά και στις αποφάσεις συλλογικών οργάνων όπως του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού (Αρ. Απόφασης 360/2014), του Τοπικού Συμβουλίου Καταφυγίου, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο του κ. Ιωάννη Τζέλα, καθώς και στις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων φορέων και κατοίκων του Καταφυγίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη και στις οποίες μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο ίδιος. Ήδη ενημερωθήκαμε ότι για το θέμα της υδροδότησης του Βελβεντού, καθώς και μιας σειράς άλλων ζητημάτων, αντιπροσωπεία της «Κοινωνίας Πολιτών του Βελβεντού» επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης και κατέθεσε υπόμνημα με τις παραλείψεις του Δήμου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης δηλώνει ακόμα μια φορά την πρόθεση της για συνεργασία, με σκοπό την επίλυση των θεμάτων στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Previous Post

Συμπαράσταση για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Creţu

Next Post

Συνάντηση εργασίας φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την νέα Βιομηχανική Περιοχή στην Κοζάνη

Next Post

Συνάντηση εργασίας φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την νέα Βιομηχανική Περιοχή στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη
  • Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε κατάστημα Μini Market
  • Κοζάνη: Κατάφερε να του αρπάξει 3.000 ευρώ με απάτη
  • Βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρίδης ( Σουηδός) και έχει τις αισθήσεις του. Προσπάθεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr