• Latest
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 

6 Δεκεμβρίου 2024
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Κυριακή 14 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης

12 Ιουνίου 2026
Ομόφωνο «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στο υπό διαβούλευση σχέδιο για τον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας

Δήμος Γρεβενών: Ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνέχιση και ενίσχυση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Γρεβενών

12 Ιουνίου 2026
Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου υποδέχθηκε τη νέα γενιά του τόπου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου υποδέχθηκε τη νέα γενιά του τόπου

12 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Στην Κοζάνη χτυπά η «καρδιά» των ευρωπαϊκών πράσινων πόλεων

Δήμος Κοζάνης: Στην Κοζάνη χτυπά η «καρδιά» των ευρωπαϊκών πράσινων πόλεων

12 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Η ΟΠΚΕ συνέλαβε 2 άτομα με ηρωίνη

12 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κεντρικό δρόμο

Σιάτιστα: Πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κεντρικό δρόμο

12 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Να κρατήσουμε ζωντανά τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

12 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Δήμος Κοζάνης: Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026

12 Ιουνίου 2026
Βόιο: Νεκρό αρκουδάκι 2,5 ετών από πυροβόλο όπλο στο Πυλωρί

Βόιο: Νεκρό αρκουδάκι 2,5 ετών από πυροβόλο όπλο στο Πυλωρί

12 Ιουνίου 2026
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

Κοζάνη: Αναβολή του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

12 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

12 Ιουνίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Εγνατία Οδός: Πολύμηνη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από Ηγουμενίτσα έως Τύρια

12 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 

sierafm by sierafm
6 Δεκεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ
0
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καλωσορίσαμε και φέτος όλους όσοι μας τίμησαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που προλογίζω αυτή τη βραδιά με το Δ.Σ., την Κωνσταντίνα Κούρτη, την Παναγιώτα Καπετάνου, τον Στέφανο Βαλκάνη, τη Γεωργία Κουρουτού, με τους στενούς συνεργάτες, την Ελένη Τζιώλη, τη Νόπη Εμμανουηλίδου, τη Δέσποινα Βλαχοδήμου, τους αμέτρητους φίλους και τους εκλεκτούς εθελοντές. Με την πολύτιμη παρουσία των γονέων και των παιδιών με Αναπηρία –των παιδιών μας.

Με την οικογένεια του Σάββα και της Νίτσας Μεντεκίδη που σκέπει και αγκαλιάζει αυτή τη γιορτή εδώ και χρόνια –τη χορηγεί δηλαδή εξ ολοκλήρου, όπως και τα δώρα των παιδιών μας, στο πρόσωπο του Δημήτρη Μεντεκίδη.

Φέτος σας καλωσορίσαμε και με την πολύτιμη παρουσία του Συλλόγου του Οικισμού Καρδιάς «Η ΜΕΡΑ» και του μουσικού σχήματος του Νίκου Τάγκα, της Όλγας Κοσμίδου, του Βασίλη Σερίμη των μουσικών δηλαδή που ήρθαν κοντά μας και φέτος ανιδιοτελώς.

Σε αυτά τα τρία χρόνια συνέβησαν γεγονότα σπουδαία για την ιστορία του Συλλόγου. Το πρώτο είναι η έγκριση του συμπεριληπτικού πολιτιστικού προγράμματος «ΝΗΜΑΤΑ. ΓΙΟΡΤΗ ΣΕ 4 ΕΠΟΧΕΣ» από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την καθολική προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον Πολιτισμό. Το τι σήμαινε τελικά για την πόλη και για όλους όσοι συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, από κοντά είτε από μακριά, μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει στην ιστοσελίδα των ΝΗΜΑΤΩΝ, https://nimatagiorti.gr/, εκεί όπου έχει καταγραφεί η κάθε πτυχή του και συνοδεύεται από το αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό. Κυρίως όμως καταγράφηκε στην ψυχή μας, στην καλλιέργεια μιας κοινωνίας ως προς την ουσιαστική αποδοχή, συμπερίληψη, ενσυναίσθηση.

Αλλά και για φέτος, για δεύτερη χρονιά, η έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού του συμπεριληπτικού πολιτιστικού προγράμματος «Η Κυράνη του Δάσους» σε συνεργασία με την ομάδα «Εν Δυνάμει», την Ελένη Δημοπούλου και τους Λαμπηδόνες. Εδώ θα σταθώ.

Γιατί πάνω από 30 χρόνια προηγήθηκαν για να ζήσει ο Σύλλογος το προσδοκώμενο γεγονός της έναρξης του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Πλέον οι Λαμπηδόνες εισέρχονται στη ζωή της πόλης, στη ζωή της Ελλάδας, θα πω, αφού στις 14-15 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι υφαντικής, βιβλιοδεσίας, πορσελάνης-καλλιτεχνικού γύψου και κεριών με τους εκπαιδευτές τους είμαστε καλεσμένοι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Εδώ θα σταθώ περαιτέρω. Για να ευχαριστήσουμε ξανά τον Δήμο Εορδαίας για την εμπιστοσύνη, παραχωρώντας στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ το κτίριο που χρηματοδοτήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε με ευγνωμοσύνη στην εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Αμανατίδης, που παρευρέθηκε ανάμεσά μας, που στάθηκε στο πλάι της ΚΟΙΝΣΕΠ από την πρώτη στιγμή και μας ενίσχυσε με τη μεγάλη επιχορήγηση που θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα ενός έτους.

Δεν είμαστε επιχειρηματίες –ούτε θα γίνουμε. Γονείς είμαστε. Και αναλάβαμε τον άθλο αυτό δέος αλλά και όραμα και όνειρο. Πιστεύοντας ότι είναι σπουδαίο που υπάρχει πλέον η δυνατότητα –από πολλούς φορείς- να καλλιεργηθεί η κοινότητα –και ιδιαίτερα- ο κόσμος, οι νέοι με Αναπηρία.

Κανείς δεν περισσεύει. Και όλοι παλεύουμε για αυτά τα παιδιά –είτε ο φορέας λέγεται Ειδικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Ειδικό Εργαστήρι, ΚΔΑΠμεΑ. Ας βάλει ο καθένας τα δυνατά του για αυτά τα παιδιά και ας κάνει το χρέος του.

Δεν ξεχνώ κάτι. Για αυτό δεν θα μπορούσα να μη σταθώ σε ένα πρόσωπο ξεχωριστό, που η απώλειά του είναι αυτό που λέμε αναντικατάστατο –όχι απλώς δυσαναπλήρωτο- κενό. Το πρόσωπο με το οποίο συνεργαστήκαμε ως Σύλλογος αλλά και ως Λαμπηδόνες από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το Τμήμα Εργοθεραπείας στην πόλη μας. Μιλώ για την Κατερίνα Κατσιάνα που η πληθωρική αγάπη της για την εργοθεραπεία, το καμάρι και η έγνοιά της τους φοιτητές, τις φοιτήτριές της ήταν από αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένας αληθινό Δάσκαλο. Αυτούς τους φοιτητές/φοιτήτριες που πραγματοποίησαν τις κλινικές τους ασκήσεις στα «ΝΗΜΑΤΑ» και που και τώρα τις πραγματοποιούν στους «ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ». Που τους ενθάρρυνε να γίνουν εθελοντές, εθελόντριες και έγιναν.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Εορδαίας κ.Ιωαννίδη και κ.Κυριακίδη, τον Δήμαρχο Κοζάνης κ.Κοκκαλιάρη που ήρθε για πρώτη φορά στη γιορτή μας, μας γνώρισε και πλέον θα υπάρχουμε σε μια αγαστή συνεργασία και φιλία, τη βουλευτή του Νομού Κοζάνης κ.Καλλιόπη Βέττα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Λυσσαρίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κοζάνης, κ.Τσιώτσια, τον Αντισυνταγματάρχη 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Κοζάνης κ.Παπάζογλου, τους βουλευτές του Νομού Κοζάνης, κ.Κωνσταντινίδη και κ.Παπαδόπουλο, που χαιρέτησαν με μήνυμά τους τη γιορτή μας, τους εκπροσώπους φορέων, συλλόγων,και αναπηρικού κινήματος, τους κ.Μιχάλη Μήγγο και κ.Μάριο Συμεωνίδη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, τον κ.Μάριο Παχτσαλίδη του Συλλόγου Ατόμων Με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας και τον κ.Ευάγγελο Καφτεράνη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δ.Μ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄.

Ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για τη Γιορτή των Χριστουγέννων, θα σημειώσουμε τις αγαπητές εθελόντριες που και φέτος στήριξαν την προετοιμασία της εορταγοράς και την κατασκευή των έργων για την ενίσχυση του Συλλόγου. Ξεχωριστό ευχαριστώ απευθύνουμε στον Σύλλογο Κρητών, γιατί παρ’ όλο το πένθος τους για τον αγαπημένο τους Πρόεδρο, Γιάννη Μακρυμαλλάκη, αυτού του υπέροχου ανθρώπου που αγκάλιασε τον Σύλλογο από την πρώτη στιγμή και ήταν πάντα δίπλα μας με έγνοια αυθεντική, δεν παρέλειψαν να στηρίξουν και να συνεισφέρουν στην εορταγορά μας με τα έργα τους.

Και ασφαλώς, τα Αστικά στο πρόσωπο του προέδρου κ.Θεόδωρου Καζαντζίδη, που μετέφεραν όλους όσοι δεν είχαν άλλο μέσο, για να έρθουν στη γιορτή.

https://media-eu.kozan.gr/wp-content/uploads/2024/12/06103900/%CE%BF%CE%BA-6.jpg

https://media-eu.kozan.gr/wp-content/uploads/2024/12/06103931/%CE%BF%CE%BA-9.jpg

https://media-eu.kozan.gr/wp-content/uploads/2024/12/06104041/%CE%BF%CE%BA-4.jpg

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν και φέτος μαζί μας.

Καλές γιορτές.

Όλγα Ντέλλα

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

Tags: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Previous Post

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Ευκαιριών Συνεργασίας (POD) από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Ο Δήμος Βοΐου εκφράζει την θλίψη του για την απροσδόκητη απώλεια της Κατερίνας Χατζημανώλη

Next Post
δημος βοιου

Ο Δήμος Βοΐου εκφράζει την θλίψη του για την απροσδόκητη απώλεια της Κατερίνας Χατζημανώλη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΚ: Κυριακή 14 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης
  • Δήμος Γρεβενών: Ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνέχιση και ενίσχυση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Γρεβενών
  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου υποδέχθηκε τη νέα γενιά του τόπου
  • Δήμος Κοζάνης: Στην Κοζάνη χτυπά η «καρδιά» των ευρωπαϊκών πράσινων πόλεων
  • Κοζάνη: Η ΟΠΚΕ συνέλαβε 2 άτομα με ηρωίνη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr