• Latest

Θέμης Μουμουλίδης: «Η επιτυχία του αναπτυξιακού σχεδίου για την Δυτική Μακεδονία, απαιτεί συναίνεση και υπερβάσεις»

8 Σεπτεμβρίου 2017
Σιάτιστα; Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου

Σιάτιστα; Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου

23 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Γίνε μέρος της εθελοντικής ομάδας του Κέντρου Νέων/Youth Center

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Γίνε μέρος της εθελοντικής ομάδας του Κέντρου Νέων/Youth Center

23 Σεπτεμβρίου 2026
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

23 Σεπτεμβρίου 2026
οικογενεια φαγητο

Πόσα ποτήρια νερό να πίνετε στο γεύμα για να πείτε «αντίο» στο φούσκωμα

23 Σεπτεμβρίου 2026
καταιγιδα κεραυνος ΚΑΙΡΟΣ

Κεραυνός σκότωσε κοπάδι 88 πρόβατων

23 Σεπτεμβρίου 2026
Χιόνισε 25 Ιουλίου στον Όλυμπο!

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο!

23 Σεπτεμβρίου 2026
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση 100 ευρώ μέσω του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου

23 Σεπτεμβρίου 2026
ΞΥΛΑ

Τι ισχύει φέτος με τις τιμές των καυσόξυλων

23 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Αλλάζουν τα ΑΤΜ με σχέδιο «ενοποίησης»

23 Σεπτεμβρίου 2026
φορολογια

Ποιους θα ελέγξει η εφορία: Καταθέσεις, εισοδήματα και δαπάνες ψάχνει η ΑΑΔΕ

23 Σεπτεμβρίου 2026
Σιάτιστα: Οικονομικές ενισχύσεις στους αριστούχους από το Τσιστοπούλειο

Σιάτιστα: 500 ευρώ στους αριστούχους από το Ίδρυμα Τσιστοπούλου

23 Σεπτεμβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Τα “φέσια” του Δημοσίου σε κατοίκους και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας  εντείνουν την ασφυξία ρευστότητας στην τοπική οικονομία μας

23 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέμης Μουμουλίδης: «Η επιτυχία του αναπτυξιακού σχεδίου για την Δυτική Μακεδονία, απαιτεί συναίνεση και υπερβάσεις»

sierafm by sierafm
8 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αντώνη Μαυρίδη στην ΕΡΑ Κοζάνης

• Η κυβέρνηση βρίσκει δυναμικό βηματισμό.
• Κορυφαίο πρόβλημα στην περιοχή μας παραμένει η ανεργία. Ντρέπομαι όταν συναντώ ανθρώπους να επαιτούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.
• Σημαντική η τροπολογία για απαλλαγή των μηχανικών από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών όταν δεν εργάζονται.
• Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι μεγάλοι αδικημένοι της κρίσης.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης στην ΕΡΑ Κοζάνης και στον δημοσιογράφο Αντώνη Μαυρίδη.

Παραθέτουμε αποσπάσματα με τα βασικότερα θέματα της συζήτησης:

Σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες στο αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας ο βουλευτής τόνισε:
«O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά σημαντικών έργων για την περιοχή. Για την πραγματοποίησή τους απαιτείται άριστος συντονισμός της περιφερειακής αρχής, των δημοτικών αρχών και του πολιτικού προσωπικού της περιοχής.

Ωστόσο, η εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδίου για την Δυτική Μακεδονία, απαιτεί συναίνεση και υπερβάσεις.

Ζητούμενο λοιπόν είναι η σύγκλιση, η συλλογικότητα και η διαμόρφωση κουλτούρας συνύπαρξης. Ο στόχος είναι κοινός. Οι ανταγωνισμοί δεν βοηθούν. Άλλωστε και η Ελλάδα έχει ανάγκη την συλλογικότητα και την συναίνεση περισσότερο από ποτέ. Κορυφαίο ζήτημα παραμένει για την περιοχή μας, η δημιουργία παράλληλου με την ΔΕΗ σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης.

Εντοπίζοντας τις προτεραιότητες για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ο Θέμης Μουμουλίδης ανέφερε ενδεικτικά ως πλέον σημαντικά:

• Το πρόβλημα των ελευθέρων επαγγελματιών. «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι μεγάλοι αδικημένοι σε αυτή την κρίση. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά ευεργετικών ρυθμίσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Χωρίς την δημιουργία «τοπίου» φορολογικής και οικονομικής ενθάρρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών, η πραγματική ανάπτυξη θα καθυστερεί για χρόνια».

• Απαλλάσσονται οι μηχανικοί από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών όταν δεν εργάζονται. «Αυτή η τροπολογία επιφέρει μία πολύ γενναία αλλαγή από την οποία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 40.000 επαγγελματίες μηχανικοί. Μετά από αίτημα του προέδρου του ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας κ. Δ. Μαυροματίδη, κάναμε παρέμβαση στον Υφυπουργό Εργασίας κ. Α. Πετρόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα. Έτσι αποκαθίσταται άλλη μια αδικία. Στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες διορθωτικές ρυθμίσεις»

• Πως αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη όταν η ανύπαρκτη οδική σύνδεση σημαντικών πόλεων οδηγεί στην απομόνωση καθώς δεν έχει σχεδιαστεί εδώ και δεκαετίες; Στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης υπάρχουν σημαντικές περιοχές οι οποίες δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ενδεικτικά αναφέρω ως απαράδεκτη, τη μη σύνδεση του Βοίου [από Γαλατινή] με την Εορδαία, των Σερβίων [από Ελάτη] με την Δεσκάτη. Υπάρχει σειρά οδικών συνδέσεων, λίγων χιλιομέτρων, οι οποίοι θα έπρεπε να λειτουργούν εδώ και δεκαετίες. Αν δεν αντιδράσουμε θα ερημώσουν οι τοπικές κοινότητες. Συμφέροντα τοπικών παραγόντων και «πολιτικές» σκοπιμότητες θέλανε απομονωμένες διάφορες περιοχές για να ευεργετηθούν κάποιες άλλες και αυτό είναι εξαιρετικά αναχρονιστικό. Αν θέλουμε να μιλάμε για ουσιαστική ανάπτυξη, θα πρέπει να βγάλουμε από την απομόνωση αυτές τις περιοχές. Πρόκειται για σοβαρή πολιτική επιλογή που δεν μπορεί να καθυστερήσει.

• Για την παροχή γης σε ανέργους και νέους αγρότες και τη δημιουργία αγροκτήματος καλλιέργειας αρωματικών φυτών. Πολύ σημαντική επιλογή για την αντιμετώπιση της ανεργίας που οδεύει στην τελική φάση υλοποίησής της. Θα δημιουργήσει τουλάχιστον 300 πραγματικές θέσεις εργασίας. Κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την πρόταση που παρουσίασα ολοκληρωμένη, μετά από σειρά συζητήσεων με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και σειρά αγροτών και επιστημόνων που ασχολούνται με τα αρωματικά. Σήμερα έχει ήδη ανακοινωθεί η παραχώρηση εδαφών από την ΔΕΗ σε νέους αγρότες αλλά και σε ανέργους. Το υπουργείο προχώρησε στην συγκρότηση επιτροπής, που θα ολοκληρώσει το σχέδιο και θα θέσει το πλαίσιο λειτουργίας του εγχειρήματος, καθώς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής ανέργων, νέων αγροτών και ακτημόνων. Στο τέλος Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί το σχέδιο ανάπτυξης. 5.000 στρέμματα –ουσιαστικά για πρώτη φορά – επαναποδίδονται στην κοινωνία. Τα εν λόγω εδάφη ανήκουν στις περιοχές των δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Παράλληλα, με τη δημιουργία του μεγαλύτερου αγροκτήματος καλλιέργειας αρωματικών φυτών, δημιουργούμε και νέα πλεονεκτήματα για την περιοχή, καθώς ενισχύεται και ωφελείται η μελισσοκομία, δημιουργείται Κέντρο Έρευνας και καλλιέργειας αρωματικών φυτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια με την συγκροτημένη και επιστημονικά σχεδιασμένη αποκατάσταση εδαφών, οι περιοχές των ορυχείων σταδιακά περνάνε στην επόμενη μέρα της Π.Ε. Κοζάνης, αλλάζοντας τον παραγωγικό χάρτη της περιοχής.

-Το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. «Η ανεργία παραμένει το κορυφαίο πρόβλημα της περιοχής και δεν θα αντιμετωπιστεί με ευχές, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Σ’ αυτό εντάσσονται και τα αρωματικά φυτά. Είναι σημαντικό –και υποχρέωσή μας-, κάθε θέση εργασίας που δημιουργείται από δημόσιο οργανισμό, να καλύπτεται με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο. Ντρέπομαι όταν βλέπω ανθρώπους να επαιτούν για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία».

• Τέλος, για την κυβέρνηση, ο κ. Μουμουλίδης τόνισε: «Νομίζω ότι θα δούμε την κυβέρνηση να παρουσιάζει εμφανές έργο με δυναμικό πρόσημο. Αφού «πιέστηκε» από τον έλεγχο, την καθοδήγηση και τις απαιτήσεις των δανειστών, η κυβέρνηση εκτιμώ πως βρίσκει τρόπους να παρουσιάσει ένα έργο βαθειά μεταρρυθμιστικό, που θα δώσει ανάσα και ανάταση στην ελληνική κοινωνία, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης.

Η Κυβέρνηση βρίσκει πλέον σταθερό βηματισμό και νομίζω ότι μόνο αισιόδοξα μπορούμε να βλέπουμε το έργο της. Το επόμενο διάστημα βγαίνουμε στις αγορές, ενώ είναι ήδη εμφανές το κυβερνητικό έργο στους νευραλγικούς τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής, των υποδομών. Είναι σημαντικό να αρχίσει να ευημερεί και να ανακάμπτει η αισιοδοξία στην Ελληνική κοινωνία, η οποία γνωρίζει καλά πως η επιστροφή το φαύλο πολιτικό παρελθόν, είναι αδιανόητη και πως η πορεία σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον, που εγγυάται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μόνη επιλογή».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

Tags: ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣΣΥΡΙΖΑ
Previous Post

ΚΕΠΚΑ: Συμβουλές για τις σχολικές μας αγορές

Next Post

Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογειοποίησης κάδων στην πλατεία Bristol

Next Post

Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογειοποίησης κάδων στην πλατεία Bristol

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα; Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου
  • ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Γίνε μέρος της εθελοντικής ομάδας του Κέντρου Νέων/Youth Center
  • Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
  • Πόσα ποτήρια νερό να πίνετε στο γεύμα για να πείτε «αντίο» στο φούσκωμα
  • Κεραυνός σκότωσε κοπάδι 88 πρόβατων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr