• Latest
γιαννης θεοφυλακτος συριζα

Θεοφύλακτος: Διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Βίντεο

3 Μαΐου 2018
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Η νέα “ευκαιρία” για τους δικαιούχους

31 Μαΐου 2026
απατη

Νέα απάτη με παραπλανητικό email από την ΕΛΑΣ – Τι να προσέξουν οι πολίτες

31 Μαΐου 2026
ΕΜΒΟΛΙΟ

Πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου εξαφάνισε τον όγκο ασθενών – Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της δοκιμής

31 Μαΐου 2026
Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

30 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

30 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη  και ανήλικη  για κλοπή προϊόντων από κατάστημα

30 Μαΐου 2026
Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

30 Μαΐου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Σιατίστης

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας- Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

30 Μαΐου 2026
Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

30 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τρεις τραυματίες

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

29 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεοφύλακτος: Διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Βίντεο

sierafm by sierafm
3 Μαΐου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
γιαννης θεοφυλακτος συριζα
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αναφορά σε επιχειρηματία στη Γερμανία καταγόμενου από το Νομό Κοζάνης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο  Βουλευτής Ν. Κοζάνης (Σύριζα) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “στην περίοδο των παχιών αγελάδων μπορεί να ήταν ανεκτό ένα 5-10% διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, (όχι όμως 30, 40 και 50%, όπως βλέπουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ), όμως μετά την πτώχευση της χώρας και την εφαρμογή σκληρών μνημονίων δεν είναι ανεκτό να σπαταλάται ούτε 1 ευρώ”.

Ο κ. Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ήταν αποκαλυπτικός,  απαντώντας στις ερωτήσεις του  Βουλευτή  κ. Γιάννη Θεοφύλακτου, κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και συγκεκριμένα σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Θεοφύλακτος ρώτησε χαρακτηριστικά:

“Μήπως το Σ.Δ.Ο.Ε., το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας που κάνανε αυστηρούς ελέγχους και βρήκανε τόσα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι  κομματικά όργανα του Συριζα;”

“Όχι βέβαια, πρόκειται για Ανεξάρτητες Αρχές”, απάντησε ο κ. Πολάκης και μάλιστα ανέφερε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής του Σ.Ε.Υ.Π. διορίστηκε επί Ν.Δ. από τον πρώην Υπουργό Υγείας κ.Βορίδη!

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος ρώτησε τον Παύλο Πολάκη σχετικά με το δάνειο των 200 εκατομμ. ευρώ που είχε λάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ παρά το ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν απο τον κανονισμό του, τονίζοντας ότι από τα 18 εκ. εμβόλια που αγοράστηκαν χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 350 χιλιάδες (!)

Ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός: με πρόσχημα την επερχόμενη επιδημία γρίπης στη χώρα και κατόπιν πιέσεων πρώην Υπουργών όπως ο κ.Αβραμόπουλος, χορηγήθηκε το δάνειο αυτό με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται και χωρίς τελικώς να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν.

Κατόπιν ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε σε οικονομικές συναλλαγές που συνέβησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίες κυριολεκτικά ανταποκρίνονται πλήρως στη λαϊκή παροιμία:  ”Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει”.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε: (1) στα χρήματα τα οποία δόθηκαν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ την περίοδο κατά την οποία η Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Μαλλιώρη ήταν ταυτόχρονα και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ! Και μάλιστα επρόκειτο για όσα περίσσεψαν από το δάνειο των 200 εκ. € των εμβολίων και τελικά δεν αξιοποιήθηκαν καν από τον ΟΚΑΝΑ όπως συμφωνήθηκε.

  • στα χρήματα (850.000 ευρώ) τα οποία δόθηκαν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μητρόπολη Καισαριανής (!) για διενέγεια μικροβιολογικών εξετάσεων σε πρόσφυγες όταν ο Μητροπολίτης Kαισαριανής ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν σε μικροβιολογικό εργαστήριο ιδιοκτήτρια του οποίου ήταν άλλο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ!!
  • στη φωτογραφική προκήρυξη για το νέο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ,
  • σε δικογραφίες που αφορούσαν άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχουν περιέργως εξαφανισθεί.

Ο Π. Πολάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις αναφορές του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης, ενώ ταυτόχρονα προσέθεσε νέα στοιχεία για την κακοδιαχείριση που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως το ότι τα χρήματα που πήρε η Μητρόπολη Καισαριανής δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τις εξετάσεις αλλά για ίδιο πλουτισμό, καθώς επίσης το ότι ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν την έρευνα ανταλλάσσοντας συνεχώς μεταξύ τους άσκοπες αναφορές.

Κλείνοντας ο Αναπλ.Υπουργός απάντησε ότι για τέτοιας σοβαρότητας ζητήματα σαφώς και ενημερωνόταν ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κ. Θεοφύλακτο ότι για όσα συνέβησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε γνώση και συναπόφαση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (τεράστια πολιτική ευθύνη – πιθανόν και ποινική).

Η εξέταση του αν. Υπουργού Υγείας από τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Θεοφύλακτο εδώ:

Previous Post

Προτάσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης σχετικά με το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Κοζάνης

Next Post

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 7 Μαΐου

Next Post
Κοβεντάρειο κοζανη

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 7 Μαΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίδομα θέρμανσης: Η νέα “ευκαιρία” για τους δικαιούχους
  • Νέα απάτη με παραπλανητικό email από την ΕΛΑΣ – Τι να προσέξουν οι πολίτες
  • Πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου εξαφάνισε τον όγκο ασθενών – Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της δοκιμής
  • Πόλος έλξης Μετέωρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Σιάτιστα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο
  • Καλλιόπη Βέττα: Οι μικρές κοινότητες και τα χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και όλης της χώρας, εκπέμπουν S.O.S.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr