Εράτυρα: Η παρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλιεβιτς «Η Δύναμη της ήττας»
Επιστολή
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση Προέδρων Κοινοτήτων για αντιπυρική προστασία (Φωτογραφίες)
Σιάτιστα: Ουρά χιλιομέτρων στα διόδια και πάλι.  Βίντεο
ΠΑΝΣΕΚΤΕ
 2η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Κάνουμε «κλικ» στον τόπο μας! – Κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης για φωτογραφίες πολιτών με την ομορφιά πόλης και χωριών
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμος Βοΐου: Τουρνουά Handball Παγκορασίδων Α΄ στο Τσοτύλι 29- 30- 31 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Με κορονοϊό στενή επαφή του διακόνου που διαγνώστηκε με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορoνοϊού σε 36χρονο διάκονο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στενή επαφή του 36χρονου διακόνου διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ιερέα του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ιερέας-στενή επαφή του 36χρονου διακόνου, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό για πρώτη φορά στις 7 Ιανουαρίου και πριν από δύο ημέρες έδωσε δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Από το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Μητρόπολη Νεαπόλεως πραγματοποιώντας διαγνωστικά τεστ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου που βρισκόταν συχνά ο 36χρονος διάκονος αλλά και σε ακόμα τέσσερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Μητρόπολη Νεαπόλεως υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, κλήθηκε και συμμετείχε και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Υπάρχει ένα κρούσμα στον χώρο της εκκλησίας. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες και να στοχοποιήσουμε άτομα. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν και θα γίνουν μια σειρά από μοριακά τεστ στις κοντινές επαφές του και scrining τεστ σε άτομα που ήταν στην ενορία που κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο άτομο», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης.

Πηγή: grtimes.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako