• Latest
Μετρό Θεσσαλονίκης: Βανδαλισμοί πριν καν εγκαινιαστεί!

Θεσσαλονίκη: Το Mετρό έφερε μείωση στους τζίρους των περιφερειακών μαγαζιών – Υπέρογκες ξαφνικά οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών για ενοίκιο

13 Ιανουαρίου 2025
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν .ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου

4 Δεκεμβρίου 2025
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα

4 Δεκεμβρίου 2025
ΧΡΗΜΑ

Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

4 Δεκεμβρίου 2025
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Το Mετρό έφερε μείωση στους τζίρους των περιφερειακών μαγαζιών – Υπέρογκες ξαφνικά οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών για ενοίκιο

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Μετρό Θεσσαλονίκης: Βανδαλισμοί πριν καν εγκαινιαστεί!
0
SHARES
158
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανισορροπία στους τζίρους των εμπορικών καταστημάτων, μεταξύ αυτών που εδρεύουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εκείνων που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της πόλης, έφερε το μετρό, τις πρώτες σαράντα μέρες λειτουργίας του.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, από την έναρξη λειτουργία του μετρό μέχρι σήμερα οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου αυξήθηκαν κατά περίπου 20%, ενώ στον αντίποδα μειώθηκαν κατά περίπου 10%-15% αυτοί των μαγαζιών που βρίσκονται στα ανατολικά της πόλης, στις περιοχές που περνάει ο υπόγειος σιδηρόδρομος.

Κατά τον κ. Φιλιππίδη, στο γεγονός αυτό συνέβαλλαν η ευκολότερη πρόσβαση στο κέντρο με το μετρό, η διάθεση του κόσμου να χρησιμοποιήσει έστω και από περιέργεια το νέο έργο αλλά και η περίοδος των γιορτών, αφού παραδοσιακά σε αυτό το διάστημα ο κόσμος κατεβαίνει μαζικότερα στο στολισμένο κέντρο.

Ωστόσο, όπως λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η ανισορροπία αυτή δεν θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και πολύ σύντομα θα επανέλθουν στη φυσιολογική κατάσταση οι τζίροι των περιφερειακών καταστημάτων.

«Το μετρό τώρα ξεκίνησε και είναι λογικό να το χρησιμοποιήσουν οι πολίτες και έστω και για βόλτα να κατέβουν με αυτό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι δεδομένο ότι σε αυτό το διάστημα αυξήθηκαν οι τζίροι των καταστημάτων της αγοράς του κέντρου και μειώθηκαν οι τζίροι των μαγαζιών στα ανατολικά της πόλης, από όπου περνάει το μετρό. Όμως, είναι επίσης δεδομένο ότι δεν θα συνεχιστεί αυτό εφ’ όρου ζωής και ότι μακροπρόθεσμα θα ευνοηθούν σημαντικά από το μετρό και τα περιφερειακά εμπορικά καταστήματα. Από τη στιγμή που η πρόσβαση και σε αυτά γίνεται ευκολότερη, θα αυξηθεί η πελατεία τους. Σε μεγάλο βαθμό θα βοηθήσει σε αυτό και η ολοκλήρωση της επέκτασης προς την Καλαμαριά. Πάντως, δεν ανέβηκαν σε όλο αυτό το σαρανταήμερο οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου, αφού πολλοί κατέβηκαν με το μετρό στο κέντρο για βόλτα ή για έναν καφέ. Πέντε – έξι μέρες έγινε ο μεγάλος χαμός στην αγορά του κέντρου», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Φιλιππίδης.

Υπέρογκες απαιτήσεις στα ενοίκια των καταστημάτων

Κατά τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η λειτουργία του μετρό έφερε υπέρογκες απαιτήσεις από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, σε ό,τι αφορά τα ενοίκια των καταστημάτων που βρίσκονται κοντά στις στάσεις. Όπως λέει, ξαφνικά άρχισαν να ζητούνται αυξήσεις στα ενοίκια που φτάνουν ακόμα και το 50%.

«Ο καθένας άρχισε να ζητάει, ό,τι θέλει, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν φοβερά πράγματα στις μισθώσεις καταστημάτων. Άλλος ζητάει 20% αύξηση του ενοικίου, άλλος ζητάει ακόμα και 50% ακριβότερο ενοίκιο. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ περίεργη αναφορικά με τις μισθώσεις των καταστημάτων που βρίσκονται κοντά στο μετρό. Είναι σίγουρο ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση αλλά μέχρι τότε μοιραία θα χαθούν κάποιες επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρέπει να καταλάβουν ότι και οι ενοικιαστές στην ίδια κοινωνία ζουν και αν τους σκάσεις με υπέρογκες απαιτήσεις, θα αναγκαστούν να φύγουν και τα μαγαζιά θα μείνουν άδεια», λέει ο κ. Φιλιππίδης.

«Η αισχροκέρδεια των καρτέλ κλείνει εμπορικά καταστήματα»

Τον κίνδυνο να κλείσουν πολλά εμπορικά καταστήματα, κάτι που είναι ήδη εμφανές και καταγράφεται ακόμα και στο κέντρο της πόλης, επισημαίνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η αιτία γι’ αυτό είναι η αισχροκέρδεια, όπως τη χαρακτηρίζει, που εντοπίζεται κυρίως σε σούπερ – μάρκετ και στο χώρο της ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, αποτέλεσμα της αδυναμίας των καταναλωτών να ψωνίσουν από τα εμπορικά καταστήματα, επειδή το εισόδημά τους απορροφάται σε μεγάλο βαθμό από την αισχροκέρδεια, είναι να παρατηρείται το πρωτόγνωρο φαινόμενο για τη Θεσσαλονίκη να κλείνουν καταστήματα ακόμα και στους κεντρικότερους δρόμους της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μέσα σε ένα χρόνο έκλεισαν δώδεκα εμπορικά καταστήματα στην οδό Τσιμισκή και άλλα 14 στην οδό Μητροπόλεως.

«Δυστυχώς, οι μεγάλοι παίκτες, όσα έχασαν την περίοδο του κορονοϊού, προσπαθούν να τα βγάλουν τώρα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αισχροκέρδεια. Δεν ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία που οδήγησε τα καρτέλ να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων. Και όταν μιλάω για καρτέλ, αναφέρομαι στους χώρους των σούπερ – μάρκετ και της ενέργειας. Οι τιμές είναι πολύ υψηλές, με αποτέλεσμα να μην μένουν χρήματα στους καταναλωτές για να ψωνίσουν από εμπορικά καταστήματα. Μοιραία, από τη στιγμή που συνεχώς μειώνεται το καταναλωτικό κοινό, εμπορικές επιχειρήσεις οδηγούνται στο λουκέτο. Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και τρία χρόνια. Το έχω επισημάνει επανειλημμένα και αν συνεχιστεί, θα έχουμε σειρά λουκέτων. Πώς είναι δυνατό να αντέξουν επιχειρήσεις, όταν σε ρούχα και παπούτσια οι τζίροι τον τελευταίο χρόνο είναι μειωμένοι κατά 40%; Οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας, αυτοί που έχουν ‘’το μαχαίρι και το πεπόνι’’, πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα, διότι αυτά που έχουν λάβει μέχρι τώρα είναι χάδια και δεν έχουν αποτέλεσμα», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Previous Post

Επιδόματα: Προ των πυλών αλλαγές στο σύστημα χορήγησης – Τι φέρνει η σύσταση του Εθνικού Μητρώου Επιδομάτων και Παροχών

Next Post

Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Βίντεο

Next Post
Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Βίντεο

Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου
  • Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα
  • Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ
  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr