Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης
ΨΥΓΕΙΟ
αστυνομια, συλληψη
Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Χάρη Δούκα στην Κοζάνη
ΔΕΥΑΚ
Γουνοφόρα ζώα μίγκ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
IRIS, κινητο
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
σπιτια, ενοικιο
δημος κοζανης
Σπουδαία εμφάνιση για τον Δημήτρη Σελέτη στο julian Alps by utmb

Θύμα απάτης 13χρονος – «Τον πίεζαν να βρει χρήματα ακόμα και στο πατάρι» λέει η μητέρα του

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς οι απατεώνες πίεζαν το παιδί να βρει χρήματα οπουδήποτε, λέγοντας ότι η μητέρα του είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Για την τρομακτική εμπειρία του παιδιού της να υποστεί απάτη από αγνώστους οι οποίοι του απέσπασαν 2.500 ευρώ σε μετρητά και ακριβά κοσμήματα, μίλησε η μητέρα 13χρονου από του Ζωγράφου, στον Γιώργο Παπαδάκη και το «Καλημέρα Ελλάδα».

«Χαίρομαι τουλάχιστον που ο γιος μου είναι ασφαλής. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαν να του κάνουν ή τι άλλο μπορούν να του κάνουν στο μέλλον, δεδομένου ότι γνωρίζουν το πρόσωπό του. Όσα πήραν οι απατεώνες μπορεί να έχουν υψηλή υλική και συναισθηματική αξία, είναι όμως πράγματα και αντικαθίστανται. Αυτό που είναι αναντικατάστατο και προέχει είναι η ασφάλειά του.

Την Παρασκευή το μεσημέρι τον κάλεσαν σε σταθερό και κινητό φροντίζοντας να κρατούν και τις δύο γραμμές απασχολημένες για να μη μπορεί να με καλέσει. Στη μία γραμμή υποτίθεται ότι ήμουν εγώ, στην άλλη ένας αστυνομικός. Του έλεγαν στο τηλέφωνο ότι πέρασα με κόκκινο και προκάλεσα ατύχημα, κι ότι χρειάζονται εγγύηση ύψους 70.000 ευρώ για να μην προφυλακιστώ. Τον πίεζαν να βρει χρυσαφικά και χρήματα στο σπίτι με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και φέρνοντας σκάλα να ανέβει στο πατάρι.

Πριν ένα μήνα με είχαν καλέσει δέκα απανωτές φορές με απόκρυψη και το έκλειναν. Ίσως ηχογραφούσαν την φωνή με την οποία απαντούσα και μέσω εφαρμογής “Φωνητικού Κλώνου” τεχνητής νοημοσύνης, αναπαρήγαγαν τη φωνή μου για να νομίζει ο γιος μου ότι μιλά μαζί μου.

Εκείνος προς στιγμήν νόμισε ότι με έσωσε, τώρα όμως είναι σε πολύ ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση και έχει τύψεις για όσα παρέδωσε. Προσπαθώ να τον καθησυχάσω», ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Δείτε το σχετικό video

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako

Πρόσφατα σχόλια