• Latest
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Ιερά Σύνοδος: «Ελεύθερη επιλογή ο εμβολιασμός», κυρώσεις για «κηρύγματα» κατά του εμβολίου

13 Ιουλίου 2021
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»

1 Ιουλίου 2026
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

1 Ιουλίου 2026
Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

1 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας

1 Ιουλίου 2026
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

ΔΕΠΑ / North Solar – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλατινή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι το χωριό δεν θα περικυκλωθεί από φωτοβολταϊκά

1 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η Ειδική Συνεδρίαση

1 Ιουλίου 2026
Χρέωσαν 17 εκατ. ευρώ δανείου Δήμου σε λογαριασμό εκπαιδευτικού!

Κλείνει η Πειραιώς στη Νεάπολη Βοΐου λόγω ανακαίνισης

1 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Πέμπτη 02.07.2026

1 Ιουλίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η Ηθική και Νομική Αντίφαση του Σχεδίου Στάση

1 Ιουλίου 2026
Καραμπίνα

Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα

1 Ιουλίου 2026
απατη

40.000 ευρώ άρπαξαν απατεώνες από ηλικιωμένη – Προσποιήθηκαν τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ

1 Ιουλίου 2026
ΒΙΑΣΜΟΣ

Νάρκωσαν και βίαζαν γυναίκα – Παγίδευσαν ανήλικο μέσω chat γνωριμιών

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ιερά Σύνοδος: «Ελεύθερη επιλογή ο εμβολιασμός», κυρώσεις για «κηρύγματα» κατά του εμβολίου

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την έκδοση εγκυκλίου η οποία θα διαβαστεί στους πιστούς με την οποία συστήνεται ο εμβολιασμός, όχι ως υποχρεωτικός αλλά ως ελεύθερη επιλογή, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία ενημερώθηκε από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Καμία αναφορά από την ΔΙΣ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ιερέων.

Παράλληλα, η ΔΙΣ αποφάσισε να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος της συνάντησης η ΔΙΣ συνέχισε την Συνεδρία της και απεφάσισε:

α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την φιλοξενία και την υποδοχή, δήλωσε ότι ζήτησε την στήριξη της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω ενημερωτικών δράσεων, έτσι ώστε όσοι έχουν αμφιβολία και φόβους, να εμβολιασθούν για να προστατευθεί το αγαθό της ζωής.

Ακολούθως ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση και τόνισε ιδιαίτερα ότι αυτή την στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία, ήταν χρήσιμο να ζητηθεί ο υποστηρικτικός λόγος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας, με την οποία είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας και ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση τονίζοντας τα εξής: «Αφιερώσαμε λίγη ώρα για συζήτηση και για λήψη αποφάσεων, τόσο από την πλευρά των επισκεπτών εισηγητών, όσο και από την πλευρά των Μελών της ΔΙΣ, ώστε να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας. Ο κ. Υπουργός μάς μίλησε για πρακτικά θέματα και για σκέψεις αυτής της πορείας και για τα προβλήματα που παρουσιάζει η πανδημία.

Ο κ. Καθηγητής μάς μίλησε για θέματα κυρίως της ειδικότητάς του. Έγιναν ερωταπαντήσεις και ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις. Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι όλοι θέλουμε η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε, και η Εκκλησία θα κάνει αυτήν την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με τρόπο πατρικό, πατερικό με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κακών αποτελεσμάτων και προβλημάτων που παρουσιάζει η πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: diakiologitika.gr

Tags: ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Previous Post

Δείτε τα κρούσματα της Τρίτης 13/7 στη Δυτική Μακεδονία – 3109 κρούσματα στη χώρα

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: Οι δημόσιες υποδομές στην Δυτική Μακεδονία βρίσκονται σε πρωτόγνωρο τέλμα. Το ίδιο συμβαίνει με τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση για την απολιγνιτοποίηση

Next Post
Καλλιόπη βεττα

Καλλιόπη Βέττα: Οι δημόσιες υποδομές στην Δυτική Μακεδονία βρίσκονται σε πρωτόγνωρο τέλμα. Το ίδιο συμβαίνει με τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση για την απολιγνιτοποίηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»
  • Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ
  • Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής
  • Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας
  • ΔΕΠΑ / North Solar – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τη Γαλατινή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι το χωριό δεν θα περικυκλωθεί από φωτοβολταϊκά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr