• Latest

Ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ: Οι Δήμοι θα αντλούν στοιχεία πολιτών από την ΑΑΔΕ

18 Οκτωβρίου 2019
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου

20 Ιουνίου 2026
Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

20 Ιουνίου 2026
Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

20 Ιουνίου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Εκβίαζαν 13χρονο και του πήραν 370.000 ευρώ!

20 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήγε να στήσει τηλεφωνική απάτη αλλά το σήκωσε αστυνομικός!

20 Ιουνίου 2026
απατη

Άρπαξαν 50.000 ευρώ λέγοντας στα θύματά τους ότι θα πάρουν φωτιά οι κουζίνες τους

20 Ιουνίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχονται ειδικά προγράμματα 15.000 προσλήψεων σε Δημόσιο & ΟΤΑ

20 Ιουνίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή των 150 ευρώ για κάθε παιδί

20 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

20 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Ολόγυμνος άνδρας τρομοκρατούσε περαστικούς

20 Ιουνίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Εδώ θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες την Πέμπτη 25 Ιουνίου

20 Ιουνίου 2026
ΟΜΟΡΦΙΑ

Οκτώ συνήθειες που «φωνάζουν» υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

20 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ: Οι Δήμοι θα αντλούν στοιχεία πολιτών από την ΑΑΔΕ

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κινείται στην κατεύθυνση της απλούστευσης των διαδικασιών, πραγματοποιώντας ένα πολύ σημαντικό βήμα: τη διαλειτουργικότητατου μητρώου της ΑΑΔΕ με τα μητρώα των Δήμων της Χώρας. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να δίνει κατ’ επανάληψη και σε όλα τα τμήματα του Δήμου του τα προσωπικά του στοιχεία, καθώς αυτά θα αντλούνται αυτόματα από τους αρμόδιους μέσω του μητρώου της ΑΑΔΕ. Δηλαδή, οι πιστοποιημένοι υπάλληλοι των Δήμων θα αναζητούν τα στοιχεία του πολίτη είτε εισάγοντας μόνο το ΑΦΜ, είτε μόνο τον ΑΔΤ είτε μόνο το ονοματεπώνυμό του. Τα στοιχεία αντλούνται από το Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σκοπός αυτής της διαλειτουργικότητας είναι η ταυτοποίηση των πολιτών κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ Α’ βαθμού «μόνον άπαξ», σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και χωρίς ταλαιπωρία για τον συναλλασσόμενο πολίτη.

Σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η διαδικασία αυτή θα συντελείται μέσω του GovHUB (πρόκειται για τον Κόμβο Πιστοποίησης και Αυθεντικοποίησης Στελεχών των Δήμων), το οποίο θα παρέχει τα μη φορολογικά δεδομένα σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της Χώρας, καθώς και στα Νομικά τους Πρόσωπα.

Έτσι, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των ΟΤΑ Α’ βαθμού και της ΚΕΔΕ.

Η άντληση των στοιχείων θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣ.

Πρόκειται για μια υπηρεσία διαλειτουργικότητας μεταξύ των μητρώων του κεντρικού Κράτους, που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα, εξασφαλίζοντας πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, θα επιφέρει εξορθολογισμό στη ροή των εσόδων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιτελέσει αποτελεσματικότερα το ρόλο διασφαλίζοντας τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπηρετεί και υλοποιεί καθημερινά τον εθνικό στόχο απλοποίησης των διαδικασιών μεταξύ των Δημοσίων Φορέων. Μεγάλο ποσοστό των δεδομένων των Δήμων περιλαμβάνουν λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία των πολιτών. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες που παρέχονται με τη συγκεκριμένη υπηρεσία διαλειτουργικότητας είναι απαραίτητες για την επικαιροποίηση των μητρώων των Δήμων με έγκυρα στοιχεία. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και με απτά αποτελέσματα, επιλύοντας ζητήματα που χρονίζουν. Αξιοποιώντας το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣ, οι ΟΤΑ βλέπουν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημά τους να ικανοποιείται, εξαλείφοντας αδικίες και ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και δημοτικής αρχής. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά υπηρεσιών διαλειτουργικότητας που υλοποιούνται άμεσα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Έχω πει από την πρώτη μέρα ότι κεντρικό μας μήνυμα είναι: το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Μέσα από στενή και αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης γίνεται πράξη το χτύπημα της γραφειοκρατίας, η απλούστευση της ζωής του πολίτη και η αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων. Με πράξεις και αποτελέσματα προχωράμε μπροστά».

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής από πλευράς του δήλωσε: «Η σύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τις υπηρεσίες των Δήμων όλης της Χώρας θα συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, μέσω της αυτόματης ενημέρωσης μητρώων και αρχείων, αλλά και στην αμεσότερη επικαιροποίηση των στοιχείων των φορολογουμένων, κάθε φορά, που προκύπτει η σχετική ανάγκη. Η ΑΑΔΕ θα συνεχίσει τη διεύρυνση της διαλειτουργικότητας και με άλλους φορείς, πάντα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και της μείωσης της κοστοβόρας γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις».

Ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Η ΓΓΠΣ, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας το Κέντρο Διαλειτουργικότητας, έχει στόχο τη συγκέντρωση έγκυρων στοιχείων από διάσπαρτες βάσεις δεδομένων του κεντρικού κράτους επιτυγχάνοντας τη μέγιστη διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης. Με την πρόσβαση των ΟΤΑ στο Μητρώο Φυσικών Προσώπων που επιτεύχθηκε σε αγαστή συνεργασία με την ΑΑΔΕ, κάνουμε πράξη την αρχή «Μόνον άπαξ», υποστηρίζοντας την απαίτηση του πολίτη για ταχύτερη εξυπηρέτηση μέσω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης».

Πηγή:airetos.gr

Previous Post

Ο ρόλος των Προέδρων Συμβουλίων στις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων

Next Post

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ.  Καισαρειάς η 30η Αιμοδοσία.

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ.  Καισαρειάς η 30η Αιμοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου
  • Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες
  • Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».
  • Εκβίαζαν 13χρονο και του πήραν 370.000 ευρώ!
  • Πήγε να στήσει τηλεφωνική απάτη αλλά το σήκωσε αστυνομικός!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr