• Latest
ΡΟΝΑΣ

Ιωάννης Ρόνας: Κλειστό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων στο Δήμο Βοΐου;;

7 Φεβρουαρίου 2020
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καστοριά: Συνελήφθη 25χρονος για κλοπή μετάλλων από αποθήκη αγροτικού συνεταιρισμού

19 Οκτωβρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Τρίτη 20 Οκτωβρίου, αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης (10.00- 15.00) στο κάτω τμήμα της Κοζάνης

19 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Άνθρωπε Αγάπα» – Η ζωή και η μουσική του Κώστα Τουρνά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δήμος Κοζάνης: «Άνθρωπε Αγάπα» – Η ζωή και η μουσική του Κώστα Τουρνά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

19 Οκτωβρίου 2026
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας

19 Οκτωβρίου 2026
φρουτα λαχανικα

Το φρούτο – υπερτροφή που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και αδυνατίζει

19 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Καινοτόμες Πρακτικές στη Δημόσια Διοίκηση: Ψηφιακό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με υποστήριξη Τεχνητής Νοημοσύνης

19 Οκτωβρίου 2026
χρημα

Πόσο αυξάνεται ο μισθός από τον Απρίλιο

19 Οκτωβρίου 2026
παιδι,βια, βιασμος

Στο Νοσοκομείο τρία αδέρφια, ηλικίας 13, 8 και 6 ετών, μετά από καταγγελία για κακοποίηση από τη μητέρα και τον σύντροφό της

19 Οκτωβρίου 2026
Γυναίκα εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών με… ρόπαλο του μπέιζμπολ!

40 άτομα ρώτησαν τέσσερις νεαρούς τι ομάδα είναι και τους επιτέθηκαν με γκλοπ και ρόπαλα

19 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Παρουσίαση του βιβλίου «Το μακρύ ταξίδι της μιας μέσα στην άλλη» την Παρασκευή 30/10

Δήμος Κοζάνης: Παρουσίαση του βιβλίου «Το μακρύ ταξίδι της μιας μέσα στην άλλη» την Παρασκευή 30/10

19 Οκτωβρίου 2026
Απόφαση σταθμός για τη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Επενδυτικός λογαριασμός για παιδιά με κρατικό μπόνους έως 1.200 ευρώ – Αφορολόγητα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ

19 Οκτωβρίου 2026
17χρονος με ηλεκτρικό πατίνι έπεσε πάνω σε άλογο – σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τραυματίστηκε 16χρονος από σουγιά

19 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιωάννης Ρόνας: Κλειστό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων στο Δήμο Βοΐου;;

sierafm by sierafm
7 Φεβρουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΡΟΝΑΣ
113
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

KΛΕΙΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» ΚΑΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΪΟΥ ;

Του κ. Ιωάννη Ρόνα

 φορο-συμβούλου

 αρθρογράφου

Με αφορμή τη συζήτηση στο δήμο για την εγκατάσταση ή όχι στο Τσοτύλι πεντακοσίων  «μεταναστών» και «προσφύγων», οι δημότες όλου του δήμου, έχουν άποψη την οποία άλλοι μεν εκδηλώνουν , σε συγκεντρώσεις, συναντήσεις και δημοσιεύσεις, άλλοι την αποσιωπούν, όπως συνήθως. Όμως όλοι έχουν άποψη. Θα δούμε την τελική θέση των περισσοτέρων όταν και αν χρειαστεί.

Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη το αρμόδιο Υπουργείο προβαίνει στη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας. Ένα από αυτά  ή περισσότερα στο νομό Κοζάνης και μπορεί να γίνει και στο Βόϊο.

Ο Ισοκράτης (436-338 π.Χ ) πίστευε ότι οι Έλληνες δεν μπορούσαν να είναι σκλάβοι. Γεννήθηκαν για να άρχουν και όχι να είναι αρχόμενοι.

Ο μεγάλος λογογράφος αυτός δάσκαλος της εποχής του  δεν ήθελε οι Έλληνες να είναι αρχόμενοι Ασιατών που συνεχώς , οι Έλληνες, δεχόταν τις εμπόλεμες επιδρομές των. Γι αυτό πάντα ετοιμαζόταν με αμυντικά μέσα να αποκρούουν τους βαρβάρους επιδρομείς οι οποίοι επιδίωκαν την σκλαβιά των Ελλήνων και την κατάκτηση των εδαφών τους.

Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ κατακτητές αλλά απελευθερωτές.

Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν κατακτητής χωρών της ανατολής, αλλά επιμορφωτής των εκεί ανθρώπων, γι αυτό και τον λάτρεψαν.

Το Βυζάντιο- Ρωμανία δέχθηκε κατά καιρούς επιδρομές εξ ανατολών βάρβαρων λαών ώσπου τελικά κατακτήθηκε, με πολέμους, από τους Αγαρηνούς και παραμένει η Ιωνία, η Λυδία, η Καππαδοκία  και άλλα Ελληνικά εδάφη κατακτημένα, τουλάχιστον επί 568 χρόνια.

Τότε οι κατακτήσεις γινόταν με πόλεμο. Σήμερα γίνονται, επί το πλείστον, με οικονομικά, κυρίως, όπλα, όπως με «μνημόνια», ας πούμε, που αφαιρούν την Εθνική Κυριαρχία, δηλαδή σκλαβώνουν  κράτη .

Ξέρετε τι σημαίνει πεντακόσιοι-χίλιοι και βάλε, άνθρωποι, Μουσουλμάνοι βασικά, άγνωστης κατά τα άλλα προέλευσης, απροσκάλεστοι, χωρίς ταυτότητα για πιστοποίηση της καταγωγής των, να συγκατοικήσουν άνεργοι, με επιδόματα από διάφορες οργανώσεις, που κάπως λέγονται, επιβιώνοντας μαζί με τους ντόπιους Χριστιανούς, ισάριθμους περίπου, για μια σειρά ετών αγνώστου αριθμού;

Και αυτό γιατί;

Θα μας πείτε ότι οι Αρχές υποσχέθηκαν για προσωρινή φιλοξενία αυτών των κατατρεγμένων (οικιοθελώς ή όχι) ανθρώπων. Και ποιος θα δώσει αργότερα απολογία, αν παραταθεί στο  ακόμα αργότερα και βλέπουμε ; Θα είναι άραγε τότε αυτοί  που είναι σήμερα; «Νόμιμες» παρατάσεις δεν γίνονται ;

Όμως εμείς οι Έλληνες έχουμε μια παροιμία που λέει : « ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Δεν είμαστε βέβαια αφελείς, οι Βοϊώτες, να πιστεύουμε ότι έτσι ο τόπος μας, με εγκαταλειμμένα χωριά,   δεν θα γεμίσει από τέτοιους « μετανάστες » και «πρόσφυγες» σιγά- σιγά (βλέπε Μόρια και αλλού).

Πάει περίπατο και το όνειρο του μακαριστού μητροπολίτη μας κυρού Παύλου για να έρθουν να κατοικήσουν στο Βόϊο και να εργασθούν εδώ στα ακαλλιέργητα χωράφια του Έλληνες Χριστιανοί  άλλων περιοχών της πατρίδας, που είχαν εκδηλώσει κιόλας την επιθυμία αυτή, ώστε η επαρχία μας να αυξήσει τον πληθυσμό της. Ναι, αλλά με Ελληνικές Ορθόδοξες οικογένειες, ιδίως πολυτέκνων.

Λίγο αργότερα θα χρειαστεί να εργαστούν ίσως πολλοί απ αυτούς  τους «φιλοξενούμενους» για τις ανάγκες των και θα καλύψουν έτσι Ελληνικά εργατικά- αγροτικά  χέρια της περιοχής, όσα έμειναν, που ήδη αντιμετωπίζει αυτή έντονα την ανεργία.

Και όλα αυτά επειδή το θέλουν οι σύγχρονοι μισθωμένοι «κοτσαμπάσηδες» με τις ΜΚΟ και άλλους συνοδοιπόρους, ντόπιους και ξένους, για πολλούς και διαφόρους λόγους, σε βάρος της Ελλάδας.

Δηλαδή, λέμε σε βάρος της Ελλάδας γιατί αυτό  χρόνια το ονειρευόταν κάποιοι να το κάνουν. Την αλλοίωση της Χριστιανικής πίστης των Ελλήνων και την ελάττωση των πιστών, η οποία Χριστιανοσύνη  τους κράτησε ανά τους αιώνες, τη διάλυση του οικογενειακού θεσμού, όπως τον ξέρουμε και τον εφαρμόζουμε  και την μείωση του πατριωτικού συναισθήματος , συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας.

Κάποιος, αν είναι αλλόθρησκος ή άθεος, θα πεί διάφορα περί της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού, όπως «αγάπα τον πλησίον σου…» και τέτοια, που όμως αυτός ο ίδιος δεν τα εφαρμόζει, λόγω συμφέροντος και όχι μόνο, για να μη πούμε περισσότερα και βαρύτερα. Ο Χριστιανός βέβαια ξέρει να αγαπά χωρίς πονηριές, υποδείξεις και εξυπνάδες.

Και εμείς θα ρωτούσαμε για το γιατί οι «μεγάλοι!!!» δεν σταματούν τους πολέμους, αλλά μάλλον τους ενισχύουν,  σ αυτές τις χώρες της ανατολής και σπρώχνουν  ανθρώπους στην «μετανάστευση» ή «την προσφυγιά» στην Ευρώπη των Χριστιανών ; Κάτι παίζεται, που λέμε!!!

Άλλος θα πεί ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, γιατί όχι και στο Βόϊο ; Γιατί το Βόϊο και ο νομός έχουν εντελώς «χαμένο» το παιγνίδι της ανθρώπινης στοιχειώδους και αξιοπρεπούς επιβίωσης. Γιαυτό.

Ίσως όμως να υπάρχουν περιοχές που να θέλουν την φιλοξενία αυτή, οπότε λύνεται το πρόβλημα.

Αλλά, κατ επέκταση, θα λέγαμε ότι, ας μεταφερθούν, οι αναφερόμενοι «επισκέπτες» πρώτα στις χώρες των εταίρων μας (!) και σε ό,τι αναλογεί, με βάση τις δυνατότητες που μας έχουν ορίσει οι αφέντες μας αποικιοκράτες, να συμμετέχουμε και οι Έλληνες. Όχι ανάποδα. Οι Γερμανοί, ας πούμε, που είναι και η μεγαλύτερη χώρα, ξέρουν από μετανάστες γιατί την δεκαετία του 1950 γέμισε απ αυτούς η χώρα τους επειδή είχαν ανάγκη ανασυγκρότησης της , με την οικονομική όμως βοήθεια  των συμμάχων μας, μια και οι νέοι τους είχαν αφανιστεί στον πόλεμο που είχε κηρύξει το κράτος των εναντίον της ανθρωπότητας. Τότε όμως οι μετανάστες πήγαν αποκλειστικά  για δουλειά και όχι για «ραχάτια για να λιάζονται(!)» και μάλιστα ήταν αυστηρά ελεγχόμενοι για να εισέλθουν στη χώρα  και όχι  «μπες τε σκύλοι αλέστε και…».

Τέλος, παραδεχόμαστε ότι δεν θα θέλαμε να είμαστε δημοτικοί άρχοντες όσο διαρκεί αυτή η διείσδυση  των Ασιατών στην Ελλάδα και ίσως και στο Βόϊο, που μας νοιάζει περισσότερο.

Δυστυχώς, για  τους άρχοντες, αυτά τα προβλήματα  τα επιβάλλουν οι παραπάνω, έστω έμμεσα, και με κάποιο τρόπο!!! που λέγετε δέλεαρ,  για να επιλυθούν,  με προτεραιότητα, αλλά αυτά  τελικά κυριαρχούν, ενώ έπρεπε να ασχολούνται πρωτίστως,  με τόσα και τόσα θέματα που ταλανίζουν το φτωχό μας δήμο, που μέρα με τη μέρα μαραζώνει δυστυχώς, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που  καταβάλλουν για το καλύτερο  και είναι αυτές εμφανείς και αναμφισβήτητες.

Ο Θεός να τους  φωτίσει.

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΝΑΣ
Previous Post

Αγωνιστική δραστηριότητα για τα τμήματα του Γυμναστικού

Next Post

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιανουαρίου 2020

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιανουαρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Συνελήφθη 25χρονος για κλοπή μετάλλων από αποθήκη αγροτικού συνεταιρισμού
  • ΔΕΥΑΚ: Τρίτη 20 Οκτωβρίου, αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης (10.00- 15.00) στο κάτω τμήμα της Κοζάνης
  • Δήμος Κοζάνης: «Άνθρωπε Αγάπα» – Η ζωή και η μουσική του Κώστα Τουρνά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση
  • Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Το φρούτο – υπερτροφή που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και αδυνατίζει

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr