• Latest
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ από το συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και φορέων Τρίτη 31 Μαρτίου 8:00μμ Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

29 Μαρτίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

Ανήλικοι εκβίαζαν και χτυπούσαν -14χρονος έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ για να γλιτώσει

29 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Β’ Κατηγορία: Διπλό τίτλου για Αλιάκμων Βοΐου

28 Μαρτίου 2026
Γ’ Εθνική: Πήρε το ντέρμπι ο Εορδαϊκός -Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play out

Γ’ Εθνική: Πήρε το ντέρμπι ο Εορδαϊκός -Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play out

28 Μαρτίου 2026
Πέθανε η κορυφαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Πέθανε η κορυφαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα

29 Μαρτίου 2026
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

«Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι»: Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας του βρέφους από τον Πύργο – Φρικιαστικά τα ευρήματα

28 Μαρτίου 2026
Τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία: Νεκρή μια γυναίκα και ένας υπάλληλος που έσπευσε να βοηθήσει αλλά παρασύρθηκε – Βίντεο

Τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία: Νεκρή μια γυναίκα και ένας υπάλληλος που έσπευσε να βοηθήσει αλλά παρασύρθηκε – Βίντεο

28 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Συνέλαβαν δραπέτη από τις φυλακές Κασσάνδρας

29 Μαρτίου 2026
Βόιο: Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου

Βόιο: Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου

28 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συλλήψεις -4- ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

28 Μαρτίου 2026
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ελασσόνας»

28 Μαρτίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»

27 Μαρτίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή

27 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και φορέων Τρίτη 31 Μαρτίου 8:00μμ Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ από το συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συλλαλητήριο Παρασκευή 3 Απρίλη 8:00μμ Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Καμιά άλλη ανοχή στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Απαιτούμε εδώ και τώρα η Ελλάδα να απεμπλακεί από τον πόλεμο. Καμία θυσία για τα κέρδη τους δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα τους εμείς.

Συνάδελφοι

Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κλιμακώνεται από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή. Η πολιτική της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι η πολιτική που επιδεινώνει την καθημερινότητα των εργαζομένων, που μεγαλώνει την ήδη μεγάλη ακρίβεια.

Με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα εμπλέκεται σε έναν βάρβαρο πόλεμο που εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, που μπορεί να γενικευτεί. Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου σπέρνοντας βάσεις παντού, αξιοποιώντας λιμάνια και αεροδρόμια, δίνοντας γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές ενώ στα σχέδιά τους είναι και η αποστολή νέων στρατευμάτων εκτός των συνόρων. Αυτή η πολιτική είναι που μετατρέπει τον λαό μας σε στόχο.

Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας για την πολεμική προετοιμασία και την πολεμική οικονομία. Οι πολεμικές δαπάνες σε όλον τον κόσμο έφτασαν το αστρονομικό πόσο των 2,72 τρις δολαρίων. Στην Ε.Ε. τρέχει ήδη το πρόγραμμα ReArm Europe 800 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ελλάδα, οι στρατιωτικές δαπάνες θα ξεπεράσουν τα 30 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια, μόνο οι σχετικές δαπάνες για την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ άγγιξαν τα 7 δισ. το 2025

Κόβουν από την Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, την Κοινωνική Πολιτική για να επιδοτήσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την πολεμική οικονομία.

Και βέβαια το τίμημα το πληρώνουμε εμείς. Η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα μας, το κόστος της ενέργειας και των βασικών αγαθών εκτοξεύεται, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει η πίεση για περισσότερη δουλειά με λιγότερα δικαιώματα, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με υποδομές και μηχανήματα που συνεχώς υποβαθμίζονται. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται και η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την αγανάκτηση και την ανησυχία μας οργάνωση και αγώνα μαζί με τα σωματεία μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Για να μη γίνει η χώρα μας ούτε θύμα, ούτε θύτης άλλων λαών. Για να μην περάσει το «τα κεφάλια μέσα» που θέλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Για να σταματήσει η εμπλοκή και να μην πληρώσουμε τα σπασμένα των πολέμων τους.

Να στείλουμε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για συμμετοχή ή στήριξη σε πολεμικές επιχειρήσεις που ματώνουν τους λαούς κι εγκυμονούν επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό.

Να ξεκουμπιστούν οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. Έξω η Ελλάδα από τον βρώμικο πόλεμο. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα κόμματα που συμφωνούν με τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν θα περιμένουμε πότε θα έρθει η σειρά μας, ούτε θα γίνουμε θύτης άλλων λαών. Υπερασπίζουμε τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα κι όχι αυτά των εκμεταλλευτών, που τα βαφτίζουν “εθνικά”, γιατί οι μόνοι κερδισμένοι από τον πόλεμο είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και χαμένοι οι εργαζόμενοι και οι λαοί.

Μόνο το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να ανατρέψει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Με ισχυρή οργάνωση στους χώρους δουλειάς, σε κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και την αγωνιζόμενη αγροτιά για ένα κίνημα που δε θα συμβιβάζεται με τα ψίχουλα αλλά θα διεκδικεί ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Τα εργατικά σωματεία οργανώνουμε την παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για:

  • Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Καμία συμμετοχή στους ΕυρωΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσουν όλες οι βάσεις στη χώρα μας. Να ανακληθεί η ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν πίσω όλες οι φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού και τα F-16. Να μη σταλούν ελληνικά στρατεύματα κατοχής στην Παλαιστίνη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κατώτερος μισθός στα 1.100 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Να δοθεί το δώρο του Πάσχα σε δημοσίους υπάλληλους και συνταξιούχους. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού.
  • Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Αυξήσεις στις συντάξεις.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο 80% του μισθού.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή πώλησης χονδρικής και λιανικής που περιλαμβάνει και κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως το ψωμί, τα τρόφιμα, το γάλα, τα καύσιμα και η ενέργεια, τα βρεφικά ήδη, τα είδη ατομικής υγιεινής κ.α. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων. Όχι στο κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Κατάργηση κάθε είδους χαρατσιού στα νοσοκομεία, για τις εξετάσεις του ΕΦΚΑ, στις τράπεζες.
  • Μείωση στις τιμές των φαρμάκων και κατάργηση της συμμετοχής των ασθενών για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γιατί οι ζωές μας δεν είναι κόστος.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία ανατροπή εργασιακών μας δικαιωμάτων (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, επέκταση ωραρίων, δυσμενείς μετακινήσεις κ.α.) που σχετίζονται με την προσαρμογή κλάδων και επιχειρήσεων στις απαιτήσεις της πολεμικής οικονομίας.
  • Προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Απειθαρχία στους νόμους της εργοδοτικής και κυβερνητικής καταστολής.
Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Β’ Κατηγορία: Διπλό τίτλου για Αλιάκμων Βοΐου

Next Post

Ανήλικοι εκβίαζαν και χτυπούσαν -14χρονος έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ για να γλιτώσει

Next Post
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

Ανήλικοι εκβίαζαν και χτυπούσαν -14χρονος έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ για να γλιτώσει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανήλικοι εκβίαζαν και χτυπούσαν -14χρονος έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ για να γλιτώσει
  • Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και φορέων Τρίτη 31 Μαρτίου 8:00μμ Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Β’ Κατηγορία: Διπλό τίτλου για Αλιάκμων Βοΐου
  • Γ’ Εθνική: Πήρε το ντέρμπι ο Εορδαϊκός -Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play out
  • Πέθανε η κορυφαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr