• Latest

Κάποτε ήταν… εθνική ομάδα, πλέον 4ης κατηγορίας (και παίζει ημιτελικό)!

9 Ιουνίου 2020
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει γενναία μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων και την στήριξη των πολιτών»

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάποτε ήταν… εθνική ομάδα, πλέον 4ης κατηγορίας (και παίζει ημιτελικό)!

sierafm by sierafm
9 Ιουνίου 2020
in ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απόψε, στο ματς που ξεχωρίζει στις στοιχηματικες προτασεις, η Σααμπρίκεν υποδέχεται τη Λέβερκουζεν σε νοκ άουτ ημιτελικό (με παράταση και πέναλτι, σε τυχόν ισοπαλία) για το Κύπελλο Γερμανίας. Και ήδη έγραψε ιστορία φέτος ως η μόνη ομάδα 4ης κατηγορίας στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου που έφτασε ως τα ημιτελικά!

Η Ζαμπρίκεν (σ.σ. Σάαρμπρικεν όπως ονομάζεται στο κουπόνι) ήταν η μόνη γερμανική που κάποτε αποτέλεσε… εθνική ομάδα. Η περιοχή ήταν για κάτι χρόνια ανεξάρτητη χώρα, είχε εκπρόσωπο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και αποστολή σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Πώς έγινε αυτό; Η περιζήτητη, μιας και παράγει άνθρακα και άλλα σημαντικά μεταλλεύματα, περιοχή όπου εδρεύει η Ζαμπρίκεν ονομάζεται Ζάρλαντ και το 1920, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ηττημένη Γερμανία υποχρεώθηκε να παραχωρήσει την περιοχή, στο πλαίσιο των όρων παράδοσής της, και με τη Γαλλία να ασκεί τον πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο. Κι όμως είχε κατά πλειονότητα Γερμανούς (ή Γερμανόφωνους) κατοίκους. Μερικά χρόνια αργότερα κι ενώ ο Αδόλφος Χίτλερ είχε ανέβει στην εξουσία στη Γερμανία δημιουργώντας στρατό (ενάντια στα συμφωνηθέντα της συνθήκης), έγινε δημοψήφισμα και το 1933 επανενώθηκε με τη Γερμανία, κάτι που διήρκησε ως τη νέα πολεμική ήττα της χώρας, το 1945. Τότε το Ζάρλαντ αποκόπηκε από την υπόλοιπη, συμμαχική ζώνη κατοχής και δημιουργήθηκε μια νέα χώρα που ονομαζόταν Προτεκτοράτο του Σάαρλαντ. Και ως χώρα μετείχε το 1952 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι (με αποστολή 36 αθλητών!), μετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1954 και δημιούργησε το δικό της πρωτάθλημα.

Ωστόσο η Ζαμπρίκεν συνέχιζε να μετέχει στο γερμανικό πρωτάθλημα, αρνούμενη να δώσει νομιμότητα σε μια λίγκα που θεωρούσε… μαριονέτα της γαλλικής πολιτικής. Και όχι μόνο αυτό αλλά το 1948 ζήτησε και έλαβε μέρος στο γαλλικό πρωτάθλημα (!), ξεκινώντας από τη Ligue 2 με το όνομα Σαρεμπρίκ, όπου τερμάτισε μάλιστα με άνεση στην πρώτη θέση! Δεν έμελλε όμως ποτέ να ανέλθει στην πρώτη κατηγορία ελέω των αντιδράσεων πολλών ομάδων και το 1952 της επετράπη να επιστρέψει στο γερμανικό. Το 1958 και επίσημα το Ζάρλαντ επανενώθηκε με τη Γερμανία και αποτελεί σήμερα ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδιά της Γερμανίας.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Previous Post

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανησυχία για τα 97 σε 4 ημέρες – Ο «χάρτης» και τα επόμενα βήματα

Next Post

Ο Δήμος Βοΐου για την επίσκεψη Βορίδη

Next Post

Ο Δήμος Βοΐου για την επίσκεψη Βορίδη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».
  • Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr