• Latest
υπαλληλοι σφραγιδα

Κάτω από 50 μέρες πλέον ο χρόνος έκδοσης των κύριων συντάξεων – Χρειάζονταν έως και 500

10 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

17 Αυγούστου 2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου

17 Αυγούστου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου

17 Αυγούστου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου

17 Αυγούστου 2026
Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

17 Αυγούστου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» -292- τροχονομικοί έλεγχοι

17 Αυγούστου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοκαΐνη, Κάνναβη, και χωρίς δίπλωμα και πινακίδες. Έξι συλλήψεις

17 Αυγούστου 2026
Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

17 Αυγούστου 2026
Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

17 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Κατήγγειλε ότι η σύζυγός του κρατούνταν όμηρος, αλλά οι αστυνομικοί τη βρήκαν με τον εραστή της

17 Αυγούστου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πυροβολισμοί σε γλέντι – Δύο τραυματίες, ανάμεσά τους 14χρονος

17 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 35χρονη που έδωσε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

17 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από 50 μέρες πλέον ο χρόνος έκδοσης των κύριων συντάξεων – Χρειάζονταν έως και 500

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
υπαλληλοι σφραγιδα
0
SHARES
46
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι εκκρεμείς συντάξεις, το μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των συνταξιούχων, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), η μείωση της ανεργίας και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, ήταν τα βασικά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε η Υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου, καλεσμένη στο Βεργίνα TV.

Σε ερώτηση για το μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των συνταξιούχων, η Υφυπουργός Εργασίας απάντησε τα εξής: «Η κυβέρνηση έχει κατορθώσει με τις θυσίες όλων των Ελλήνων να συγκεντρώσει πλεόνασμα, διατηρώντας σταθερή και συνεπή δημοσιονομική πολιτική.

Η απόφαση για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής λαμβάνεται με βασική προϋπόθεση την τήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και με βάση την προτεραιοποίηση που κάνει κάθε φορά το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση στηρίζει κατεξοχήν τις πιο ευάλωτες ομάδες και, σε αυτό το πλαίσιο, οι συνταξιούχοι έχουν δει αυξήσεις στις συντάξεις τους συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 13%.

Πρόσφατα, από το 1,1 δισ. ευρώ πλεόνασμα ενισχύεται το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων με μόνιμα μέτρα και συγκεκριμένα με 250 ευρώ από τον Νοέμβριο και στο εξής με συγκεκριμένα κριτήρια.

Παράλληλα, αυξήθηκαν οι συντελεστές αναπλήρωσης για τη σύνταξη από τα 30 μέχρι τα 40 έτη, ενώ καταργήθηκε και το πέναλτι των εργαζόμενων συνταξιούχων, αυξάνοντας το τωρινό διαθέσιμο εισόδημά τους, αλλά και τη μελλοντική σύνταξή τους».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, η κα Ευθυμίου δήλωσε ότι ο χρόνος έκδοσης των κύριων συντάξεων από 500 ημέρες έχει πλέον μειωθεί κάτω από 50 ημέρες.

«Αυτήν τη στιγμή, “τρέχει” ένα μεγάλο έργο ψηφιοποίησης όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων, καθώς και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, με την ενοποίηση 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, έχουν ψηφιοποιηθεί περίπου 27 εκατομμύρια σελίδες και μένει ένα υπόλοιπο 25 εκατομμυρίων σελίδων, η ψηφιοποίηση των οποίων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου και, έτσι, θα μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος απονομής και στις επικουρικές συντάξεις» σημείωσε η Υφυπουργός Εργασίας.

Αναφορικά με την υποχώρηση της ανεργίας, η κα Ευθυμίου υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι ότι, «όσο εισερχόμαστε στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, να λαμβάνουμε πιο στοχευμένα μέτρα, τα οποία αφορούν τις ευάλωτες ομάδες. Αυτό γίνεται τόσο με τη χρήση εξιδεικευμένων εργαλείων, όπως με την αναβαθμισμένη εφαρμογή JOBmatch 2.0, που εφαρμόζεται αποκλειστικά στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, όσο και με προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης των δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με κατεύθυνση στις πράσινες και στις ψηφιακές δεξιότητες.

Το σύνολο της ανεργίας μειώθηκε σε έναν χρόνο, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2024 μέχρι τον Απρίλιο του 2025, κατά 2,5% και για τις γυναίκες η μείωση αυτή έφτασε το 2,8%. Εφαρμόζουμε στοχευμένες πολιτικές σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι νέοι, οι γυναίκες, τα άτομα με αναπηρία και οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας, ακριβώς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να μειώσουμε την ανεργία ακόμα περισσότερο» σχολίασε η Υφυπουργός Εργασίας.

Για το δημογραφικό, η κα Ευθυμίου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά με συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, όπως το επίδομα γέννας, η επέκταση της άδειας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες σε όλες πλέον τις μητέρες είτε είναι αγρότισσες είτε είναι ελεύθερες επαγγελματίες είτε είναι στον ιδιωτικό τομέα, οι άδειες πατρότητας, η επέκταση του ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία και περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ταυτόχρονα, η Υφυπουργός Εργασίας προσέθεσε τα ακόλουθα: «Στο Υπουργείο έχουμε ιδρύσει το ΤΕΚΑ, που είναι το ταμείο για την επικουρική σύνταξη της νέας γενιάς. Πρόκειται για μία κομβική μεταρρύθμιση. Μέσα από ατομικούς κουμπαράδες ξέρει ο κάθε ασφαλισμένος τι έχει μαζέψει, ενώ, παράλληλα, είναι διασφαλισμένη η σύνταξή του, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, έχουμε αναμορφώσει το σύστημα των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξορθολογισμό του πλαισίου, ώστε να στηρίξουμε την κουλτούρα αποταμίευσης των ασφαλισμένων και μελλοντικών συνταξιούχων, ώστε να έχουν κατά τη συνταξιοδότησή τους ένα πρόσθετο εισόδημα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Previous Post

Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Next Post

Φωτιά σε αποθήκη με γεωργικά μηχανήματα στο Δαφνερό

Next Post
Πυροσβεστική

Φωτιά σε αποθήκη με γεωργικά μηχανήματα στο Δαφνερό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου
  • Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου
  • Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου
  • Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr