Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση λογοδοσίας την Τετάρτη 21-8-2024
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Mode Plagal «Jazz Folk Fusion» 
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
Δήμος Βοΐου: Εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιούχου Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στελεχών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς
ποδοσφαιρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες
Yπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τεσσάρων Επιμελητηρίων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Κάψιμο από τον ήλιο: Πώς να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα

Καήκατε από τον ήλιο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε πιο γρήγορα…

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να περνάμε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο, ειδικά χωρίς να φοράμε αντηλιακό. Το κάψιμο από τον ήλιο δεν είναι ποτέ διασκεδαστική υπόθεση για να το αντιμετωπίσουμε, καθώς τα συμπτώματά του είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά: ξεφλούδισμα, πόνος, φαγούρα… Πώς θα το κάνουμε να φύγει γρήγορα;

*Με κρύο νερό πάνω στην περιοχή που έχει καεί, θα καταφέρουμε να ανακουφιστούμε από τον πόνο άμεσα. Μια ενυδατική κρέμα μπορεί να κλειδώσει υγρασία στο δέρμα και να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

*Χρησιμοποιούμε προϊόντα με αλόη, που μπορεί να ανακουφίσει το καμένο, ευαίσθητο δέρμα όσο θεραπεύεται. Αλλά προσοχή στα προϊόντα με έντονα αρώματα, που μπορούν να ερεθίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή.

*Μερικά γιατροσόφια που ξέρουμε ότι λειτουργούν είναι ο κρύος χυλός βρώμης, όπως και τα κρύα σακουλάκια τσαγιού, το μέλι και το αγελαδινό γάλα.

*Πίνουμε πολύ νερό, επειδή η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά και εξωτερικά.

*Αν το δέρμα μας έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει, το αφήνουμε όπως είναι. Δεν το τραβάμε, επειδή θα προκαλέσουμε μεγαλύτερο κακό και θα αυξήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης.

*Φοράμε προστατευτικά ρούχα όταν βγαίνουμε έξω, και φροντίζουμε οι καμένες περιοχές να είναι καλυμμένες.

*Αν ο πόνος είναι έντονος, τότε ένα απλό μη συνταγογραφούμενο παυσίπονο μπορεί να μας βοηθήσει.

*Αν αισθάνεστε παράλληλα πονοκέφαλο, ναυτία, πυρετό ή ρίγος, τότε μπορεί το πρόβλημα να είναι πιο σοβαρό. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν γιατρό.

*Πρέπει να κάνετε υπομονή, καθώς το δέρμα σας θα επανέλθει σταδιακά. Το μέσο κάψιμο μπορεί να διαρκέσει από τρεις ημέρες, μέχρι και περισσότερο από μία εβδομάδα, ανάλογα με την σφοδρότητά του.

*Αν ο ήλιος σας έκαψε ήδη μία φορά, ξέρετε πλέον καλύτερα, και πρέπει να προστατεύεστε. Συνεπώς, μην αγνοείτε αυτές τις συμβουλές και φροντίστε την επιδερμίδα σας από την βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Πηγή: iatronet.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *