• Latest
self test

Και επίσημα self test και rapid test στο edupass.gov.gr

2 Οκτωβρίου 2021
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πώς θα λάβετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και αναβαθμίσεις

4 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από θεσης ευθύνης στο Δ.Σ.

4 Ιουνίου 2026
Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου.  Φωτογραφίες και βίντεο

Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες και βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του

3 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 η Έκθεση «Κόσμημα» του Εικαστικού Εργαστηρίου

3 Ιουνίου 2026
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παράνομες οι επιπλέον χρεώσεις στα διαγνωστικά κέντρα και πολυϊατρεία

3 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

3 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Και επίσημα self test και rapid test στο edupass.gov.gr

sierafm by sierafm
2 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
self test
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βγήκε η απόφαση για την λειτουργία του edupass.gov,gr. Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» για τον έλεγχο των προϋποθέσεων εισόδου σε εκπαιδευτικές δομές. Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα δίνεται ή όχι το πράσινο φως για είσοδο σε εκπαιδευτικές δομές.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως το μήνυμα για είσοδο σε συγκεκριμένα δομές θα αναφέρει: μη επιτρεπτή παρουσία, (β1) επιτρεπτή παρουσία, (β2) επιτρεπτή παρουσία «στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος» συντρεχουσών των ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου, γ) άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Παράλληλα, αναφέρεται πως για την δήλωση self test των μαθητών, η πλατφόρμα «self-testing.gov.gr» ενσωματώνεται στη λειτουργία της νέας πλατφ΄΄ορμας «edupass.gov.gr».

Αναλυτικά το ΦΕΚ:

Θυρίδες αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

1. Στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), εφεξής ΕΨΠ, τηρούνται οι θυρίδες των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) και των λοιπών δημοσίων εκπαιδευτικών δομών, ανεξαρτήτως τύπου και βαθμίδας για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4727/2020.

2. Στις θυρίδες της παρ. 1 προωθούνται από την ΕΨΠ οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων/χρηστών που υποβάλλονται σε αυτήν με την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις οργανικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε δημόσιας εκπαιδευτικής δομής, ανεξαρτήτως τύπου και βαθμίδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπ’ αρ. 5620 ΕΞ/ 26-2-2021 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων για την υποβολή αιτήσεων και την έκδοση εγγράφων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) καθώς και για τη χρήση των θυρίδων φορέων και χρηστών που τηρούνται σε αυτή». Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην αυτή απόφαση, γίνεται και η επαλήθευση του περιεχομένου των υποβαλλόμενων αιτήσεων και των συνημμένων τους από τον λήπτη (φορέα της θυρίδας υποβολής).

3. Ειδικά για τους σκοπούς της προστασίας της δημόσιας υγείας και του ελέγχου της εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για τη φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές της παρ. 1 και για την πλήρωση του σκοπού λειτουργίας της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» του άρθρου 68 του ν. 4830/2021 καταχωρίζονται μέσω της ΕΨΠ στις θυρίδες των εκπαιδευτικών δομών τα απαραίτητα στοιχεία με τη μορφή δεδομένων χαρακτηρισμού κατάστασης φυσικών προσώπων, σύμφωνα με τα οποία επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία αυτών στον χώρο της εκπαιδευτικής δομής.

Λειτουργίες και Χαρακτηριστικά των θυρίδων

1. Οι θυρίδες του άρθρου 1 λειτουργούν ως «ψηφιακά γραμματοκιβώτια» με τα εξής χαρακτηριστικά:

α. Έχουν μοναδικό κωδικό και όνομα.

β. Παρέχουν στους εξουσιοδοτημένους χρήστες/ υπαλλήλους του φορέα διαβαθμισμένη πρόσβαση, με ρόλους, μέσω εφαρμογής και σε πληροφοριακά συστήματα μέσω προγραμματιστικής διεπαφής.

γ. Περιέχουν αναρτημένα έγγραφα, αιτήσεις ή άλλα σύνολα δεδομένων.

δ. Οργανώνουν τα αναρτημένα έγγραφα ανά υπόθεση.

ε. Οι χειριστές των θυρίδων θα λαμβάνουν, κατά περίπτωση, ενημερώσεις για την καταχώριση ενός εγγράφου ή συνόλου δεδομένων στη θυρίδα ανάλογα με τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας που έχουν ρυθμίσει (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – email, μήνυμα συντόμου κειμένου – SMS, κ.ά.). Αναλόγως το έγγραφο ή το σύνολο δεδομένων που καταχωρίζεται στη θυρίδα τους, δύνανται να το αποθηκεύσουν σε μορφότυπο αυτοτελούς αρχείου, ή να το προσπελάσουν σε πραγματικό χρόνο ή να προβούν σε εξαγωγή του συνόλου ή τμήματος των δεδομένων.

στ. Για την διεκπεραίωση των αιτήσεων από τους διαχειριστές και χειριστές, υπάρχουν στη θυρίδα σχετικές επιλογές διαχείρισης, όπως:

– Ανάθεση
– Ανάληψη υπόθεσης σε/από υπάλληλο
– Κατάσταση αίτησης
– Δυνατότητα αλλαγής της κατάστασης της αίτησης
– Αναζήτηση
– Ιστορικό υποθέσεων
– Στατιστικά στοιχεία υποθέσεων
– Ανάρτηση απάντησης στην Θυρίδα του χρήστη
– Αποστολή ενημερωτικού μηνύματος στον χρήστη.

2. Στην ΕΨΠ δημιουργούνται για το σύνολο των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1, περισσότερες από μία θυρίδες, ανάλογα με τις ανάγκες αυτών. Οι ορισθείσες ως ανώτερες ιεραρχικά θυρίδες παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις θυρίδες που υπάγονται σε αυτές.

3. Στις θυρίδες των Εκπαιδευτικών Δομών τηρούνται έγγραφα ή σύνολα δεδομένων που απευθύνονται ή αφορούν σε αυτές και τα οποία δύνανται να υποβάλλονται από φυσικά πρόσωπα/χρήστες μέσω της ΕΨΠ, καθώς και οι σχετικές με αυτά απαντήσεις/έγγραφα.

4. Τα έγγραφα που υποβάλλονται στις θυρίδες, καθώς και οι σχετικές με αυτά απαντήσεις/έγγραφα μπορούν να παραμένουν αποθηκευμένες στις θυρίδες των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) ετών.

5. Ειδικά τα δεδομένα της παρ. 3 του άρθρου 1 (λειτουργία πλατφόρμας edupass.gov.gr), καταχωρίζονται στις θυρίδες των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα και τηρούνται για επτά (7) ημέρες από την καταχώρισή τους σε αυτές.

Χρήστες των θυρίδων των εκπαιδευτικών δομών

1. Στις θυρίδες του άρθρου 1 προβλέπονται δύο διακριτοί ρόλοι για τους ειδικά προς τούτο εντεταλμένους υπαλλήλους των εκπαιδευτικών δομών:

α) Χειριστής: Διαχειρίζεται τις υποθέσεις και τις αιτήσεις των φυσικών προσώπων.

β) Διαχειριστής: Ορίζει και διαγράφει χειριστές, τροποποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας της θυρίδας της εκπαιδευτικής δομής και την ονομασία της θυρίδας και εξάγει στατιστικά στοιχεία.

2. Ο διαχειριστής της ορισθείσας ως ανώτερης ιεραρχικά θυρίδας έχει πρόσβαση στις θυρίδες που υπάγονται σε αυτή.

3. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι υπεύθυνο για τον ορισμό των εντεταλμένων υπαλλήλων της παρ. 1 για κάθε θυρίδα της παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4727/2020. Ειδικώς για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (εφεξής Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. αντίστοιχα) υπεύθυνο για τον ορισμό των εντεταλμένων υπαλλήλων της παρ. 1 για κάθε θυρίδα της παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4727/2020, είναι το κάθε Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.

4. Η Υπηρεσία Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης είναι υπεύθυνη για τον ορισμό του διαχειριστή των ανώτερων ιεραρχικά θυρίδων, σύμφωνα με αίτημα που υποβάλει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και έκαστο Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 26 του ν. 4727/2020.

5. Οι χειριστές και οι διαχειριστές των δημοσίων εκπαιδευτικών δομών αποκτούν πρόσβαση στη θυρίδα, αφού προηγουμένως προβούν σε επαλήθευση/επιβεβαίωση της ταυτότητάς με την χρήση των «Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης» σύμφωνα με την υπό στοιχεία 29810 ΕΞ/23.10.2020 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας «Διαδικασία αυθεντικοποίησης υπαλλήλων του δημοσίου τομέα σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες» και οφείλουν να διεκπεραιώσουν την αίτηση του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 29 του ν. 4727/2020.

Προσδιορισμός της κατάστασης του φυσικού προσώπου για το επιτρεπτό ή μη της φυσικής παρουσίας του σε χώρο εκπαιδευτικής δομής μέσω της πλατφόρμας «edupass.gov.gr»

1. Tα φυσικά πρόσωπα, ενήλικα αυτοπροσώπως ή ανήλικα μέσω των γονέων/κηδεμόνων/επιτρόπων τους που θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία ή θα βρίσκονται στους χώρους μίας εκπαιδευτικής δομής της παρ. 1 του άρθρου 1, αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr» («η πλατφόρμα») μέσω της ΕΨΠ αφότου προηγουμένως αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184). Στις περιπτώσεις πρόσβασης σε εκπαιδευτικές δομές όπου δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η αίτηση του φυσικού προσώπου περιλαμβάνει και εκδήλωση βούλησης φυσικής παρουσίας στον χώρο της εκπαιδευτικής δομής, που διεξάγεται εκπαιδευτική διαδικασία.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι ο έλεγχος της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη δυνατότητα της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία στις ανωτέρω εκπαιδευτικές δομές στο πλαίσιο

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: RAPID TESTSELF TEST
Previous Post

Κοζάνη: Συγκλονίζει ιερέας που νόσησε από κορονοϊό. Βίντεο

Next Post

Δυτική -Κεντρική Μακεδονία 100% πληρότητα ΜΕΘ – Μόλις 4 κλίνες άδειες

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Δυτική -Κεντρική Μακεδονία 100% πληρότητα ΜΕΘ – Μόλις 4 κλίνες άδειες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πώς θα λάβετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και αναβαθμίσεις
  • Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από θεσης ευθύνης στο Δ.Σ.
  • Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες και βίντεο
  • Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr