• Latest
ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Και τώρα Πανεπιστήμιο: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των φοιτητών -Οσα πρέπει να γνωρίζουν

10 Σεπτεμβρίου 2018
Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

9 Δεκεμβρίου 2025
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας

9 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

9 Δεκεμβρίου 2025
Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες  Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

9 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Kοζάνη: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και Λευκή Νύχτα με SICARIO

9 Δεκεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

9 Δεκεμβρίου 2025

Δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους το Επιμελητήριο Κοζάνης – Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα

9 Δεκεμβρίου 2025
ΓΡΕΒΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Γρεβενών

9 Δεκεμβρίου 2025

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τον προϋπολογισμό

9 Δεκεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Δώστε τώρα ή πραγματικές λύσεις στήριξης των αγροτών ή τη δημοκρατική λύση των εκλογών»

9 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

9 Δεκεμβρίου 2025
ζαχαρη

Πώς θα βγάλετε τη ζάχαρη από το πιάτο σας – 8 πρακτικές συμβουλές

9 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Και τώρα Πανεπιστήμιο: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των φοιτητών -Οσα πρέπει να γνωρίζουν

sierafm by sierafm
10 Σεπτεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το σύστημα υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής θα ισχύσει και φέτος, για την εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, από σήμερα Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την εγγραφή των φοιτητών δεν απαιτείται κατάθεση δικαιολογητικών ή μετάβαση στις σχολές και τα τμήματα που έχουν περάσει. Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία σήμερα, Δευτέρα, μετά τις 10 το πρωί. Ακόμη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, τα σχολεία θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες για τη διαδικασία και παράλληλα θα έχουν διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Σε περίπτωση που οι φοιτητές έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε σχολής και τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη γραμματεία του τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε επίσης ότι η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, πραγματοποιείται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (10/09 έως 17/09/2018) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του τμήματος / σχολής επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου.

Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από δήμο των ανωτέρω νομών.

Πηγή: iefimerida.gr
Previous Post

Πρόγραμμα αγιασμών σχολείων Δήμου Βοΐου

Next Post

Έρχονται άμεσα 7.500 μόνιμες προσλήψεις -Πού θα γίνουν

Next Post
ανεργια

Έρχονται άμεσα 7.500 μόνιμες προσλήψεις -Πού θα γίνουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας
  • Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας
  • Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου
  • Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο
  • Kοζάνη: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και Λευκή Νύχτα με SICARIO

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr