• Latest
παιδι

Κακουργηματικές διώξεις για την απάτη με τα βλαστοκύτταρα

18 Οκτωβρίου 2017
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ  για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

12 Σεπτεμβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

ΠΑΟΚ – Άρης: Για τους βαθμούς και το γόητρο

12 Σεπτεμβρίου 2026
σχολειο

Υπόθεση bullying την πρώτη μέρα με τον…αγιασμό σε γυμνάσιο των Γρεβενών – 9 συλλήψεις μαθητών που φέρεται να έριξαν “καρπαζιές” σε “πρωτάκι”

12 Σεπτεμβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Εξιχνιάστηκε κλοπή κουφώματων αλουμινίου από 28χρονο στην πόλη της Καστοριάς

12 Σεπτεμβρίου 2026
κλοπη αλυσιδας

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεψαν αλυσίδα από γυναίκα

12 Σεπτεμβρίου 2026
φρουτα λαχανικα

Τα 4 κορυφαία φρούτα για τη ρύθμιση του σακχάρου, σύμφωνα με ενδοκρινολόγους – Πώς να τα τρώτε για μεγαλύτερα οφέλη

12 Σεπτεμβρίου 2026
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Επένδυσε σε… απατεώνες 40.000 ευρώ

12 Σεπτεμβρίου 2026
φορολογια

«Χάκαραν»Taxisnet πολίτη για να βγάλουν δάνειο στο όνομά του – Η ΑΑΔΕ απέρριψε την προσφυγή

12 Σεπτεμβρίου 2026
Εξοικονομώ

Νέο «Εξοικονομώ»: Τι αλλάζει – Ποιοι μπαίνουν σε προτεραιότητα

12 Σεπτεμβρίου 2026
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή

«Βόμβα» για τις τελευταίες στιγμές του Μαζωνάκη: Έψαχναν στο AI πώς να τον επαναφέρουν στη ζωή

12 Σεπτεμβρίου 2026
καιρος

Άλλαζει ο καιρός απότομα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

12 Σεπτεμβρίου 2026
Κληρονομιές: Οι παγίδες και τα μυστικά στις ιδιόγραφες διαθήκες

Απολύθηκε και έλαβε 242.000€ αποζημίωση ενώ δεν δικαιούταν τίποτα: Το νομικό λάθος που έγινε μάθημα για τις εταιρείες

12 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κακουργηματικές διώξεις για την απάτη με τα βλαστοκύτταρα

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
παιδι
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

30.000 οικογένειες που είχαν πληρώσει για να συντηρηθούν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους για μια 20ετία πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία «βάρεσε κανόνι»

Υπόλογα για κακουργήματα είναι στελέχη της εταιρείας «Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε» με τον διακριτικό τίτλο «Stem – Health Hellas», μετά τις βαρύτατες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι διώξεις στρέφονται και κατά των νομίμων εκπροσώπων του Ομίλου «Υγεία» στον οποίο άνηκε μέχρι το έτος 2013 η «Steam HealthHellas».

Απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία αλλά και άμεση συνέργεια στην απάτη, είναι οι κατηγορίες που απήγγειλε η εισαγγελέα, κατά περίπτωση, στους 19 συνολικά εμπλεκόμενους στην τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση, η οποία προκάλεσε αγωνία και αναστάτωση σε περισσότερους από 30.000 γονείς που είχαν πληρώσει για να συντηρηθούν επί μια 20ετία τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί στο μέλλον.
Αντ΄ αυτού όμως οι οικογένειες αυτές πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η εταιρεία στην οποία είχαν εμπιστευτεί τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους …βάρεσε κανόνι!

Ειδικότερα, το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία απαγγέλθηκε στους νόμιμους εκπροσώπους της «Steam Health Hellas». Η δίωξη αφορά το χρονικό διάστημα από το 2013 και μετά, οπότε και η εταιρεία μεταβιβάστηκε από τον όμιλο «Υγεία» στον επόμενο ιδιοκτήτη Ν. Νικολαΐδη με τίμημα μόλις ένα ευρώ.

Το δεύτερο αδίκημα – άμεση συνέργεια στην απάτη – καταλαμβάνει επίσης εκπροσώπους του Υγεία για μετά το 2013 έως και το έτος 2017. Μάλιστα, ως προς το σκέλος αυτό της υπόθεσης κλήθηκε και κατάθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου στις εισαγγελικές αρχές ο εκπρόσωπος της Steam Health, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη καθώς η εταιρία εικονικά μεταβιβάστηκε σε αυτόν με τίμημα 1 ευρώ και ουσιαστικά ανήκε εξ αρχής και μέχρι τέλους στον όμιλο «Υγεία».

Για την υπόθεση έχει συντάξει πόρισμα και το Σώμα Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΠ), από το οποίο προέκυψε πως η απάτη για την οποία ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία, έγκειται καταρχάς στο γεγονός ότι οι γονείς παραπλανήθηκαν αναφορικά με το χρόνο συντήρησης των βλαστοκυττάρων.

Ειδικότερα, οι γονείς είχαν τη διαβεβαίωση ότι τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν επί μακρό χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Ακόμη, η απάτη συνίσταται στο ότι η συγκεκριμένη τράπεζα βλαστοκυττάρων μπορεί να έφερε πιστοποίηση οργανισμών του εξωτερικού, πλην όμως δεν είχε άδεια από το υπουργείο Υγείας. Για το λόγο αυτό άλλωστε η εισαγγελία προτίθεται να ερευνήσει και τυχόν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). θα ερευνηθεί, δηλαδή, αν οι αρμόδιοι του ΕΟΜ άσκησαν πράγματι τον εποπτικό ρόλο με τον οποίο ήταν επιφορτισμένοι ή αν  διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ωστόσο, η έρευνα για τις τράπεζες βλαστοκυττάρων διευρύνεται – μετά την αναφορά του Συνηγόρου του Καταναλωτή – σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν άδεια από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Χειμερινό Οικοτεχνείο μεταποίησης προϊόντων

Next Post

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στην Καστοριά

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στην Καστοριά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή
  • ΠΑΟΚ – Άρης: Για τους βαθμούς και το γόητρο
  • Υπόθεση bullying την πρώτη μέρα με τον…αγιασμό σε γυμνάσιο των Γρεβενών – 9 συλλήψεις μαθητών που φέρεται να έριξαν “καρπαζιές” σε “πρωτάκι”
  • Εξιχνιάστηκε κλοπή κουφώματων αλουμινίου από 28χρονο στην πόλη της Καστοριάς
  • Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεψαν αλυσίδα από γυναίκα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr