• Latest
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η αποδυνάμωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) οδηγεί σε απώλεια του ρόλου του ως επίσημου κρατικού φορέα για την προβολή και διαφήμιση της χώρας» – Κατάθεση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης.

23 Μαΐου 2025
Εγκαίνια Ιππικού Κέντρου Σιάτιστας στην Περιοχή Γιάνκοβης. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας

25 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριες ευχές από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου

Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης

25 Ιουνίου 2026
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά

25 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Τριπλό πλήγμα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και αυξημένοι κίνδυνοι στην οδική ασφάλεια

25 Ιουνίου 2026
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

25 Ιουνίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ναι στην κατάργηση της αμνηστίας και στη διεύρυνση εφαρμογής της επιστολικής ψήφου»

25 Ιουνίου 2026
Δωρεάν στειρώσεις ποιμενικών σκύλων από τον Δήμο Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Τετραήμερο ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων από 7 έως 10 Ιουλίου 2026

25 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Η 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

25 Ιουνίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 Ιουνίου

25 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση «Το όνομά μου είναι… Γυναίκα» αναβάλλεται

25 Ιουνίου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Συγχαρητήριο Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2026

25 Ιουνίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026

25 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: «Η αποδυνάμωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) οδηγεί σε απώλεια του ρόλου του ως επίσημου κρατικού φορέα για την προβολή και διαφήμιση της χώρας» – Κατάθεση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης.

sierafm by sierafm
23 Μαΐου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα Καλλιόπη
0
SHARES
19
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού με θέμα: «Η συρρίκνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) απειλεί την βιώσιμη οικονομική και κοινωνική τουριστική ανάπτυξη της χώρας» 

Στην ερώτηση επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), όπως  η απαξίωση του, με την ανάθεση σε τρίτους της υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων προβολής και διαφήμισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η  υποστελέχωση, καθώς και ο ισχνός προϋπολογισμός του.

Επιπρόσθετα, η σχεδιαζόμενη αναστολή της λειτουργίας των Υπηρεσιών Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ. σε Ρουμανία και Ισπανία, και η υφιστάμενη αναστολή λειτουργίας του Γραφείου Πληροφοριών του Ε.Ο.Τ. στην περιοχή της Ακρόπολης, δημιουργεί σοβαρά προσκόμματα στον τουριστικό κλάδο και την εξωστρέφεια της χώρας.

Παράλληλα, η απροθυμία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού να δεχτεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Ε.Ο.Τ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία στους εργαζομένους του για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού.

Είναι προφανές, όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η κ. Βέττα, πως, παρά το γεγονός ότι ο Ε.Ο.Τ. συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή και διαφήμιση των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας και στην δίκαιη διάχυση του τουριστικού οφέλους στις τοπικές κοινωνίες, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο να καταστεί αδύναμος να υπηρετήσει τον θεσμοθετημένο κύριο ρόλο του για την αναβάθμιση του  κλάδου και την υποστήριξη των επαγγελματιών του.

Συμπερασματικά, η κ. Βέττα καλεί την κ. Υπουργό να τοποθετηθεί στην Βουλή, αν προτίθεται -και με ποιο τρόπο- να ενισχύσει τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), με ουσιαστικό και μόνιμο τρόπο, ώστε να εκπληρώσει την αποστολή του για την προβολή και διαφήμιση του τουρισμού

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς την Υπουργό Τουρισμού 

ΘΕΜΑ: «Η συρρίκνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) απειλεί την βιώσιμη οικονομική και κοινωνική τουριστική ανάπτυξη της χώρας»

Ο Ε. Ο. Τ. που ιδρύθηκε με τον Α.Ν. 1565/1950 αποτελεί Ν. Π. Δ. Δ. υπό την εποπτεία του Υπουργείου Τουρισμού. Πρόκειται για τον επίσημο κρατικό φορέα του τουριστικού τομέα με κύρια αποστολή την υποβολή προτάσεων στο αρμόδιο Υπουργείο  για τη χάραξη τουριστικής πολιτικής και την εφαρμογή της μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ειδικότερα, ο Ε.Ο.Τ. ερευνά την διεθνή αγορά, μελετά την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, καταρτίζει και υλοποιεί προγράμματα διαφήμισης και εξωστρέφειας και μεριμνά για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας, ώστε να αναβαθμιστεί ο κλάδος, ως σημαντικός πυλώνας για την συλλογική ευημερία.

Παρά όμως την αναμφισβήτητη συμβολή του Οργανισμού στην ανάπτυξη του  τουρισμού, ο Σύλλογος Υπαλλήλων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επιχειρούμενη, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, συστηματική υποβάθμιση του ρόλου του. Ειδικότερα, με ενέργειες όπως  η ανάθεση της υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων προβολής σε τρίτους, η υποστελέχωση, η σχεδιαζόμενη αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ. σε Ρουμανία και Ισπανία και η υφιστάμενη αναστολή λειτουργίας του Γραφείου Πληροφοριών στην Ακρόπολη, οδηγούν τον Οργανισμό σε απαξίωση και υποβάθμιση προκαλώντας εύλογη ανησυχία για το μέλλον του Ε.Ο.Τ. .

Επειδή, ο Ε.Ο.Τ. συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή των  προορισμών της χώρας και την δίκαιη διάχυση των οφελών, και η απαξίωση του ναρκοθετεί την αποστολή του.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός

1.Σκοπεύει να ενισχύσει τον Ε.Ο.Τ. ώστε να υλοποιήσει απρόσκοπτα τον θεσμοθετημένο ρόλο του προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και του κλάδου;

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για το σκοπό αυτό, με ποιο χρονοδιάγραμμα και ποιες χρηματοδοτήσεις ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Βέττα Καλλιόπη

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γενική συνέλευση την Κυριακή 1/6

Next Post

Δήμος Βοΐου: Δύο συμβάσεις για προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για τα έργα που εξελίσσονται στη Σιάτιστα

Next Post
Δήμος Βοΐου: Δύο συμβάσεις για προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για τα έργα που εξελίσσονται στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Δύο συμβάσεις για προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για τα έργα που εξελίσσονται στη Σιάτιστα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρόσληψη Προσωπικού για το Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας
  • Συγχαρητήριο μήνυμα από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
  • Οικολογική Κίνηση Κοζάνης:  Κομμένα δέντρα ξανά και ξανά
  • Καλλιόπη Βέττα: Τριπλό πλήγμα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και αυξημένοι κίνδυνοι στην οδική ασφάλεια
  • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr