• Latest
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Η κλειστή Μ.Ε.Θ. στο Μποδοσάκειο εδώ και έναν χρόνο, αποδεικνύει την κυβερνητική αδιαφορία για το Ε.Σ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης

29 Νοεμβρίου 2024
Σπάρτακος:  Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας

Σπάρτακος: Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας

8 Οκτωβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 59η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

8 Οκτωβρίου 2026
ΕΣΠΑ 

1 εκατ. ευρώ για ηλεκτροκίνητα οχήματα στον Δήμο Αμυνταίου

8 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ραντεβού στη Βιβλιοθήκη – Η πρώτη πόρτα άνοιξε! 

Δήμος Κοζάνης: Ραντεβού στη Βιβλιοθήκη – Η πρώτη πόρτα άνοιξε! 

8 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Κοζάνη: Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

8 Οκτωβρίου 2026
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

8 Οκτωβρίου 2026
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Gigabit Voucher» – Σούπερ γρήγορο ίντερνετ σε 400.000 συνδρομητές

Κοζάνη: Απάτη- Έδωσε 5.000 για επενδύσεις

8 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στο Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

8 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Έμφυλη βία στη Δυτική Μακεδονία: Αναλυτικά τα επίσημα στοιχεία στον Π. Κουκουλόπουλο από την αρμόδια Υφυπουργό για την Ισότητα των Φύλων

8 Οκτωβρίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δυτικής Μακεδονίας 2030: Θεσμικά εκτεθειμένη η Περιφερειακή Αρχή

8 Οκτωβρίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, για την προστασία των ζώων, με θέμα «Μαζί για τα Ζώα» 

8 Οκτωβρίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου 2026

8 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: Η κλειστή Μ.Ε.Θ. στο Μποδοσάκειο εδώ και έναν χρόνο, αποδεικνύει την κυβερνητική αδιαφορία για το Ε.Σ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης

sierafm by sierafm
29 Νοεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα Καλλιόπη
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Καλλιόπη Βέττα: Η κλειστή Μ.Ε.Θ. στο Μποδοσάκειο εδώ και έναν χρόνο, αποδεικνύει την κυβερνητική αδιαφορία για το Ε.Σ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης» – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης.

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Εξακολουθεί να μην λειτουργεί η Μ.Ε.Θ. στο Μποδοσάκειο έναν χρόνο μετά το κλείσιμο της, ενώ τα προβλήματα και οι ανησυχίες μεγαλώνουν»

Η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά το πρόβλημα με την κλειστή Μ.Ε.Θ. του Μποδοσάκειου, αλλά και τις ευρύτερα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Μ.Ε.Θ. παραμένει κλειστή εδώ και έναν χρόνο, καθώς έμεινε μόνο με έναν διαθέσιμο ιατρό τον Νοέμβριο του 2023, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020 διέθετε τέσσερεις. Έκτοτε, δεν υπάρχει καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις και εξαγγελίες, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή μια μονάδα υψηλών προδιαγραφών, με σύγχρονες υποδομές και μηχανήματα, που, εκτός των άλλων, στήριξε την υγεία των πολιτών, στην περίοδο της πανδημίας, ως περιφερειακή μονάδα αναφοράς.

Στις 17 Ιουνίου 2024, όταν και συζητήθηκε στην Βουλή η επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση  της κ. Βέττα για το θέμα των ΜΕΘ της Π.Ε. Κοζάνης, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας δεν έκανε καν μνεία στο θέμα του Μποδοσάκειου, αναλωνόμενος σε εξαγγελίες για κίνητρα και μοριοδοτήσεις. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: οι προκηρύξεις με τα ανεπαρκή και ισχνά κίνητρα, είναι άγονες…

Η ίδια συνθήκη, της υποστελέχωσης και της απαξίωσης, διαπιστώνεται και σε άλλα τμήματα και κλινικές, για παράδειγμα στην Ογκολογική, ενώ οι μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, δείχνουν την προχειρότητα της κυβέρνησης, που επιχειρεί να κρύψει τα προβλήματα, αντί να τα λύσει.

Οι εργαζόμενοι, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι σε μεγάλη αναστάτωση, γι΄ αυτό εξάλλου προχώρησαν σε μια ευρεία σύσκεψη την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ ο προβληματισμός εντείνεται από διαρροές ότι επίκειται αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη με περιστολή ή και κλείσιμο δομών και κλινικών σε όλη την Ελλάδα, και δη στην Δυτική Μακεδονία.

Όπως τονίζει η κ. Βέττα, αντί να ενισχύονται τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης, αποδυναμώνονται, παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά υπάρχει η υποτιθέμενη ρήτρα μετάβασης, γεγονός που πλήττει το αγαθό της δημόσιας υγείας και δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής.

Ως εκ τούτου τίθενται τα ερωτήματα στον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Γιατί παραμένει κλειστή η Μ.Ε.Θ. του Μποδοσάκειου εδώ και έναν χρόνο; Πότε επιτέλους θα ανοίξει η Μονάδα με ικανή στελέχωση για την πλήρη ανάπτυξη κλινών;
  2. Διαψεύδει ή επιβεβαιώνει τις εκ νέου πληροφορίες για κλείσιμο δομών και κλινικών, καθώς και για ιδιωτικοποίηση δομών του Ε.Σ.Υ. στην Δυτική Μακεδονία;
  3. Ποιο είναι το ποσοστό κάλυψης των οργανογραμμάτων στα Νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Εξακολουθεί να μην λειτουργεί η Μ.Ε.Θ. στο Μποδοσάκειο έναν χρόνο μετά το κλείσιμο της, ενώ τα προβλήματα και οι ανησυχίες μεγαλώνουν»

Η Δυτική Μακεδονία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στις υγειονομικές δομές με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την στελέχωσή  τους, γεγονός που πλήττει το αγαθό της δημόσιας υγείας και δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας ΄΄Μποδοσάκειο΄΄, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και έναν χρόνο ακριβώς, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχουν υπάρξει διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2020 υπηρετούσαν στην Μονάδα τέσσερεις ιατροί, ενώ τον Νοέμβριο του 2023 έμεινε μόνο ένας, με αποτέλεσμα το κλείσιμό της, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μονάδα υψηλών προδιαγραφών με δυνατότητα παροχής φροντίδας σε πολυσύνθετα περιστατικά κι ενώ, παράλληλα, έχουν διατεθεί για την αναβάθμισή της σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ τα τελευταία χρόνια. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχαστεί  ότι υπήρξε με ιδιαίτερη επιτυχία υπερτοπική μονάδα αναφοράς την περίοδο της πανδημίας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα: η Μ.Ε.Θ. του Μποδοσάκειου έχει αφεθεί στο έλεός της, εδώ και έναν χρόνο, χωρίς να υπάρχει σπουδή και κινητοποίηση για αλλαγή της κατάστασης.

Στις 17 Ιουνίου 2024, συζητήθηκε στην Βουλή η επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση που είχα καταθέσει για τα προβλήματα με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Π.Ε. Κοζάνης. Στην συζήτηση, υπήρξαν για μία ακόμη φορά υποσχέσεις και εξαγγελίες για αντιμετώπιση της υποβάθμισης των δύο Γενικών νοσοκομείων της περιοχής, οι οποίες έμειναν για μια ακόμη φορά απραγματοποίητες.

Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σήμερα. Οι προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων εξακολουθούν να παραμένουν άγονες, ως συνέπεια των ελλιπών κινήτρων που δίνονται, ενώ τα κίνητρα μετακίνησης είναι ισχνά και ατελέσφορα. Για την Μ.Ε.Θ. του Μποδοσάκειου, μάλιστα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη, παρά μόνον αραιές, περιστασιακές πλέον, εξαγγελίες.

Η ίδια συνθήκη, ήτοι της υποστελέχωσης και της εγκατάλειψης, υφίσταται και σε άλλες μονάδες του Νοσοκομείου, καθώς, για παράδειγμα, το Ογκολογικό τμήμα, που καλύπτει μεγάλο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, δεν έχει γιατρούς, με συνέπεια το κλείσιμό του.

Ως εκ τούτου, στις 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του Μποδοσάκειου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων και του Επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου. Στην σύσκεψη διατυπώθηκαν εύλογες ανησυχίες για το μέλλον του αλλά και σοβαρότατες καταγγελίες για την υποβάθμιση και την απαξίωσή του.

Παράλληλα,  προβληματισμός δημιουργείται από έτερες πρωτοβουλίες της αρμόδιας 3ης Υ.ΠΕ., όπως η απόφαση για μετακίνηση 3 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο, γεγονός που αποδεικνύει τον αποσπασματικό τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την Υγεία των πολιτών, με εμβαλωματικές και πρόχειρες λύσεις που μετακυλίουν τα προβλήματα.

Επιπρόσθετα, προκαλείται ανησυχία στην κοινή γνώμη από πληροφορίες για ανακίνηση του θέματος που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα, για αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη και περιστολή ή και κλείσιμο δομών και κλινικών σε όλη την Ελλάδα, και δη στην Δυτική Μακεδονία.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε για μία ακόμη φορά την ουδόλως εφαρμοσμένη ρήτρα απολιγνιτοποίησης που προέβλεπε ειδική μέριμνα για την περιοχή, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της βεβιασμένης και άδικης μετάβασης.

Επειδή η Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ΄΄Μποδοσάκειο΄΄ παραμένει κλειστή εδώ και έναν χρόνο, με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη,

Επειδή οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες για την στελέχωσή της έχουν μείνει απραγματοποίητες,

Επειδή το Ε.Σ.Υ. χρειάζεται ενίσχυση, χρηματοδότηση και στελέχωση, όχι βεβιασμένες μετακινήσεις που συγκαλύπτουν και διαιωνίζουν τα προβλήματα,

Επειδή η Δυτική Μακεδονία ευρύτερα και η περιοχής της Εορδαία, ειδικότερα, βάλλεται από την βίαιη και πρόχειρη απολιγνιτοποίηση

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Γιατί παραμένει κλειστή η Μ.Ε.Θ. του Μποδοσάκειου εδώ και έναν χρόνο; Πότε επιτέλους θα ανοίξει η Μονάδα με ικανή στελέχωση για την πλήρη ανάπτυξη κλινών;
  2. Διαψεύδει ή επιβεβαιώνει τις εκ νέου πληροφορίες για κλείσιμο δομών και κλινικών, καθώς και για ιδιωτικοποίηση δομών του Ε.Σ.Υ. στην Δυτική Μακεδονία;
  3. Ποιο είναι το ποσοστό κάλυψης των οργανογραμμάτων στα Νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βέττα Καλλιόπη 

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Με τη βοήθεια του καιρού πάμε γήπεδο

Next Post
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Με τη βοήθεια του καιρού πάμε γήπεδο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας
  •  59η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • 1 εκατ. ευρώ για ηλεκτροκίνητα οχήματα στον Δήμο Αμυνταίου
  • Δήμος Κοζάνης: Ραντεβού στη Βιβλιοθήκη – Η πρώτη πόρτα άνοιξε! 
  • Κοζάνη: Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr