• Latest
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Μια από τα ίδια η επίσκεψη του Πρωθυπουργού: ψεύδη, θριαμβολογίες(!), νέες εξαγγελίες και η απαιτούμενη δόση καταστολής στους διαμαρτυρόμενους πολίτες»

3 Απριλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας 

28 Μαΐου 2026
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για τη χορήγηση Εξειδικευμένων Αναπηρικών Αμαξιδίων

28 Μαΐου 2026
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Κοζάνη: Αποτελέσματα εκλογών στους δάσκαλους

28 Μαΐου 2026
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Τρόμος για τρία ανήλικα παιδιά – Τα περικύκλωσε αγέλη αγριογούρουνων

28 Μαΐου 2026
Ολοκληρώθηκε η Δράση «Διαχείριση Άγχους των Εξετάσεων» από την Αντιπεριφέρεια Παιδείας & Αθλητισμού

Ολοκληρώθηκε η Δράση «Διαχείριση Άγχους των Εξετάσεων» από την Αντιπεριφέρεια Παιδείας & Αθλητισμού

28 Μαΐου 2026
ECO BόΛΤΑ, γιατί η φύση αξίζει να την περπατάς!

ECO BόΛΤΑ, γιατί η φύση αξίζει να την περπατάς!

28 Μαΐου 2026
Πόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

«Ψηφιακό μάτι» σε όλα τα επιδόματα και τις ενισχύσεις

28 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Σκύλος πυροβόλησε γυναίκα στο φανάρι!

28 Μαΐου 2026
Πτολεμαΐδα: Λύκος θανάτωσε κυνηγετικό σκύλο κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας

Επίθεση λύκου σε γυναίκα- Πάλευαν 10 λεπτά

28 Μαΐου 2026
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

28 Μαΐου 2026
ΠΑΠΑΣ

Σύλληψη ιερέα για άσκοπους πυροβολισμούς

28 Μαΐου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο: Αλλαγές στην εξυπηρέτηση πολιτών- Υπεύθυνη δήλωση αντί πολλών δικαιολογητικών

28 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: «Μια από τα ίδια η επίσκεψη του Πρωθυπουργού: ψεύδη, θριαμβολογίες(!), νέες εξαγγελίες και η απαιτούμενη δόση καταστολής στους διαμαρτυρόμενους πολίτες»

sierafm by sierafm
3 Απριλίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα Καλλιόπη
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Π.Ε. Κοζάνης, δήλωσε

«Η ολιγόωρη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Π.Ε. Κοζάνης και οι ανακοινώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.Η. κ. Στάσση ήταν όπως ακριβώς τις περιμέναμε.

Ο κ. Μητσοτάκης φόρεσε τον τεχνοκρατικό του μανδύα, για να παίξει ξανά τον ρόλο του μεταρρυθμιστή και του ενδιαφερόμενου για την περιοχή.

Στην πράξη, παραχάραξε την πραγματικότητα, παραπλάνησε τους πολίτες, αδιαφόρησε για τα κακώς κείμενα, προώθησε τα  φιλικά του συμφέροντα, εξήγγειλε ένα ειδυλλιακό μέλλον, κι αποχώρησε.

Για μία ακόμη φορά ήταν «αποφασιστικός»,  για «να περάσει η Δυτική Μακεδονία σε νέα εποχή», έξι χρόνια μετά την καταστροφική απόφαση του 2019.

Ανέφερε ότι η Δυτική Μακεδονία μετατρέπεται «από ουραγός σε πρωταθλήτρια», όταν δεν υπάρχει ούτε ένας ποιοτικός και ποσοτικός δείκτης στην οικονομία, την κοινωνία, την δημογραφία που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Έταξε 2.500 «καλοπληρωμένες» θέσεις εργασίας (που «είναι σε πλήρη ανάπτυξη»(!)), ρίχνοντας ακόμη κι έτσι πολύ χαμηλά τον πήχη σε μια περιοχή που οι ανάγκες για θέσεις εργασίας είναι πολλαπλάσιες.

Ακούσαμε ξανά για «ωριμάνσεις» προσκλήσεων και χρηματοδοτήσεων, πακτωλό εκατομμυρίων και την Δυτική Μακεδονία ως «παγκόσμιο προορισμό» επενδύσεων και εταιριών.

Εξήγγειλε πάλι τη αναμόρφωση του αγροτικού τομέα όταν δεν έχει καταθέσει ακόμη το Ειδικό Χωροταξικό για τις Α.Π.Ε. και ο πρωτογενής τομέας ασφυκτιά από την άναρχη εξάπλωση των φωτοβολταϊκών, χωρίς κανένα αντίκρισμα για τους πολίτες.

Πάλι, σε μια κουραστική επανάληψη, ακούσαμε  «για προσωπικό στοίχημα», σχετικά με την κατασκευή του Ε65, ως το φθινόπωρο του 2026.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, ξεχνώντας να τονίσει την προσωρινότητα τέτοιων παρεμβάσεων.

Τι ξέχασε να αναφέρει ο Πρωθυπουργός; Να απαντήσει και να απολογηθεί για όλες τις διαψευσμένες εξαγγελίες, τους πυλώνες Σ.Δ.Α.Μ., το υδρογόνο, τις αποκαταστάσεις εδαφών, το κόστος της τηλεθέρμανσης, τις μεγάλες επενδύσεις για τις οποίες μάλιστα ο ίδιος είχε δεσμευτεί να «μεσολαβήσει προσωπικά» στην Ε.Ε..

Αδιαφόρησε να απαντήσει στην Π.Ε.Δ. για την ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακών έργων, επενδύσεων, στήριξης της εργασίας και ανταποδοτικών πόρων.

Και, βέβαια, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση από το Φεβρουάριο του 2020, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν κατά των διαδηλωτών έξω από τον Α.Η.Σ. Καρδιάς.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες για τις επενδυτικές δραστηριότητες της Δ.Ε.Η., να πούμε μόνο τα εξής. Η προώθηση των συμφερόντων του φυσικού αερίου, όπως και η πρόθεση να μετατραπεί η Δυτική Μακεδονία σε αχανές πάρκο για Α.Π.Ε. χωρίς καμία χωροταξία, ρύθμιση και σχέδιο, είναι γνωστές από το 2019. Η μετατροπή της Πτολεμαΐδας V -ενάντια στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας και σε κάθε λογική και οικονομοτεχνική μελέτη- σε μονάδα φυσικού αερίου, είναι δηλωτική των ανωτέρω προθέσεων.

Η ανακοίνωση για δημιουργία data center μας άφησε με πολλά ερωτηματικά,  καθώς ο κ. Στάσσης αποσιώπησε στοιχεία για τις μόνιμες και μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις (υπερκατανάλωση ενέργειας και νερού) και τις εκλύσεις θερμότητας, ούτε βέβαια ανέφερε ότι αναπτύσσονται κινήματα στην Ευρώπη κατά των data center. Θα επανέλθουμε σύντομα σε αυτό το πεδίο.

Κατά τα άλλα, καμία ουσιαστική αναφορά στις αποκαταστάσεις εδαφών, την  τηλεθέρμανση, την ενεργειακή μετάβαση και αυτονομία, και το δυσθεώρητο κόστος του ρεύματος.

Τα επίχειρα της κυβερνητικής απόφασης για βίαιη απολιγνιτοποίηση στην Δυτική Μακεδονία είναι γνωστά σε όλους: ανεργία, φυγή πληθυσμού, αποεπένδυση, ερημοποίηση, καταλήστευση πόρων, περιβάλλοντος και υποδομών.

Οι φορείς και οι πολίτες της περιοχής, βιώνουν την πραγματικότητα και γνωρίζουν καλά τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του.

Η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τραγωδία, ούτε φάρσα, για την Δυτική Μακεδονία.

Ήταν και τα δύο»

 

Previous Post

Υπόμνημα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στον Πρωθυπουργό

Next Post

Λειτουργία Ιατρείου Υπερήχων στο Τσοτύλι του Γιώργου Ζιμπιλίδη. Οι υπηρεσίες

Next Post
Λειτουργία Ιατρείου Υπερήχων στο Τσοτύλι του Γιώργου Ζιμπιλίδη. Οι υπηρεσίες

Λειτουργία Ιατρείου Υπερήχων στο Τσοτύλι του Γιώργου Ζιμπιλίδη. Οι υπηρεσίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας 
  • Ο Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για τη χορήγηση Εξειδικευμένων Αναπηρικών Αμαξιδίων
  • Κοζάνη: Αποτελέσματα εκλογών στους δάσκαλους
  • Τρόμος για τρία ανήλικα παιδιά – Τα περικύκλωσε αγέλη αγριογούρουνων
  • Ολοκληρώθηκε η Δράση «Διαχείριση Άγχους των Εξετάσεων» από την Αντιπεριφέρεια Παιδείας & Αθλητισμού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr