• Latest
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι καθυστερήσεις και οι ολιγωρίες του ΄΄επιτελικού κράτους΄΄ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης προκαλούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους»

10 Ιουλίου 2025
Βόιο: Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Μείωση ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση.  Βίντεο

Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία

22 Αυγούστου 2025
Στα 37.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου το 2025

Ζευκλής: Οι ενεργειακές κοινότητες και τα έργα του Αερίου θα αφήσουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια. Βίντεο

22 Αυγούστου 2025

Γαλατινή: Έκλεψαν το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής

22 Αυγούστου 2025
πορτοφολι, χρημα

«Πλησιάζει» το επίδομα των 250 ευρώ- Ποιοι θα το πάρουν

22 Αυγούστου 2025
φεγγαρι

Μαύρο φεγγάρι: Έρχεται στις 23 Αυγούστου η νύχτα του απόλυτου σκοταδιού

22 Αυγούστου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Δυτική Μακεδονία: Στην Αθήνα εκ νέου οι 13 Δήμαρχοι της Περιφέρειας – Συναντήσεις με Υπουργούς

22 Αυγούστου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μεσολούρι

Γρεβενά: Μαίνεται η πυρκαγιά στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα – Περιορίστηκε σε δύσβατη πλαγιά

22 Αυγούστου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η 40η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και την επισκευή δώματος του 2ου Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης 

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και την επισκευή δώματος του 2ου Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης 

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Ως Μαρτυρικό Χωριό χαρακτηρίστηκε ο Πολύλακκος Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Ως Μαρτυρικό Χωριό χαρακτηρίστηκε ο Πολύλακκος Βοΐου

22 Αυγούστου 2025
Συνάντηση συνεργασίας του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Συνάντηση συνεργασίας του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

22 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιόπη Βέττα: «Οι καθυστερήσεις και οι ολιγωρίες του ΄΄επιτελικού κράτους΄΄ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης προκαλούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους»

sierafm by sierafm
10 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Η στασιμότητα στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού».

Στην ερώτηση, η οποία επισυνάπτεται, παρατίθεται το χρονικό της απόφασης για μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, με έμφαση στα ανάλογα χρονικά ορόσημα. Ειδικότερα, η ερώτηση καταγράφει την αρχική απόφαση, το 2008, καθώς και τον καταλογισμό των αποζημιώσεων που δικαιούνταν οι κάτοικοι του οικισμού, το 2012, ενώ γίνεται αναφορά στην καταβολή του ποσού των 150 εκατομμυρίων το 2016 από την Δ.Ε.Η. -σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.- η οποία οδήγησε στην χωροθέτηση της νέας Ποντοκώμης, με μόνη τότε εκκρεμότητα, την περάτωση και τη λειτουργία των υποδομών.

Μετά το 2019, όμως, οι καθυστερήσεις είναι συνεχόμενες, σε όλα τα επίπεδα. Ως γνωστόν, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τις εργολαβικές υποχρεώσεις που αφορούν τις υποδομές και την ολοκλήρωση των απαραίτητων και συνοδών έργων.

Παράλληλα, ωστόσο, εκκρεμεί το σημαντικό έργο της διαχείρισης των πυλώνων υψηλής τάσης που βρίσκονται στην Ποντοκώμη, καθώς με ευθύνη της Δ.Ε.Η. δεν προχώρα το ζήτημα, είτε με τη λύση της μετατόπισης, είτε με τη λύση της υπογειοποίησης, παρά το γεγονός ότι η απόφαση προέβλεπε από τότε την δεσμευτική υποχρέωση της Δ.Ε.Η. για την αντικατάσταση του δικτύου υπερυψηλής τάσης με υπογειοποίηση των ηλεκτρικών γραμμών που περνούν μέσα από τον -υπό ίδρυση- νέο οικισμό.

Σοβαρή εκκρεμότητα υφίσταται, επίσης, και με το ζήτημα της καθυστέρησης της νέας Μελέτης Ηλεκτροδότησης και Κατασκευής του Δικτύου του νέου οικισμού, ενώ είναι εντελώς άγνωστο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Τέλος, την ίδια ώρα, η νέα διοίκηση της Δ.Ε.Η., το διάστημα από το 2019 και μετά, είτε κωλυσιεργεί, είτε δημιουργεί δεδικασμένα και τελεσίγραφα για απομάκρυνση των κατοίκων. Τελευταία εξέλιξη είναι η πληροφορία πως θα εκδώσει άμεσα προκήρυξη για έκδοση αναδόχου ισοπέδωσης και αποκατάστασης του παλαιού οικισμού της Ποντοκώμης (και όλων των παρακείμενων περιοχών) ώστε, μέχρι το καλοκαίρι του 2026, να παραδοθεί η αποκατεστημένη έκταση στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., παρά το γεγονός ότι υπάρχει δημόσια κυβερνητική εξαγγελία πως δεν θα προχωρήσει κανένα έργο αποκατάστασης μέχρι να λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς του δικτύου υπερυψηλής τάσης.

Όπως αναφέρει η Βουλευτής, όλες αυτές οι καθυστερήσεις και τα προσκόμματα, έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους του οικισμού, πλήττοντας την βιωσιμότητά και την προοπτική του, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι από 1200 έχουν μειωθεί σε 300, με σοβαρές πλέον τις σκέψεις και τα ενδεχόμενα να προταθεί η ακύρωση της μετεγκατάστασης και η παραμονή στον παλιό οικισμό, όπως προτείνουν και επεξεργάζονται κάτοικοι, εξαιτίας της απίστευτης κυβερνητικής ολιγωρίας.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι, τόσο γενικά, όσο ειδικά στην Δυτική Μακεδονία, το «επιτελικό κράτος» είναι ένα ψέμα καθώς, αντιθέτως, στην διακυβέρνηση της χώρας επικρατεί μόνο η εξυπηρέτηση συμφερόντων και η διαχειριστική ανεπάρκεια.

 

Tags: Βέττα Καλλιόπη
Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

Next Post

Μεγάλη φωτιά έξω από το Δρέπανο Κοζάνης – Δείτε live εικόνα Συνεχής ενημέρωση

Next Post
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Μεγάλη φωτιά έξω από το Δρέπανο Κοζάνης – Δείτε live εικόνα Συνεχής ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  • Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  • Ζευκλής: Οι ενεργειακές κοινότητες και τα έργα του Αερίου θα αφήσουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια. Βίντεο
  • Γαλατινή: Έκλεψαν το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής
  • «Πλησιάζει» το επίδομα των 250 ευρώ- Ποιοι θα το πάρουν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr