• Latest
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι καθυστερήσεις και οι ολιγωρίες του ΄΄επιτελικού κράτους΄΄ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης προκαλούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους»

10 Ιουλίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

“Μαζί για την Κοζάνη”: Τα Χριστουγεννιάτικα Ψέματα του κ. Μαλούτα

12 Δεκεμβρίου 2025
Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

12 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιόπη Βέττα: «Οι καθυστερήσεις και οι ολιγωρίες του ΄΄επιτελικού κράτους΄΄ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης προκαλούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους»

sierafm by sierafm
10 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Η στασιμότητα στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού».

Στην ερώτηση, η οποία επισυνάπτεται, παρατίθεται το χρονικό της απόφασης για μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, με έμφαση στα ανάλογα χρονικά ορόσημα. Ειδικότερα, η ερώτηση καταγράφει την αρχική απόφαση, το 2008, καθώς και τον καταλογισμό των αποζημιώσεων που δικαιούνταν οι κάτοικοι του οικισμού, το 2012, ενώ γίνεται αναφορά στην καταβολή του ποσού των 150 εκατομμυρίων το 2016 από την Δ.Ε.Η. -σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.- η οποία οδήγησε στην χωροθέτηση της νέας Ποντοκώμης, με μόνη τότε εκκρεμότητα, την περάτωση και τη λειτουργία των υποδομών.

Μετά το 2019, όμως, οι καθυστερήσεις είναι συνεχόμενες, σε όλα τα επίπεδα. Ως γνωστόν, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τις εργολαβικές υποχρεώσεις που αφορούν τις υποδομές και την ολοκλήρωση των απαραίτητων και συνοδών έργων.

Παράλληλα, ωστόσο, εκκρεμεί το σημαντικό έργο της διαχείρισης των πυλώνων υψηλής τάσης που βρίσκονται στην Ποντοκώμη, καθώς με ευθύνη της Δ.Ε.Η. δεν προχώρα το ζήτημα, είτε με τη λύση της μετατόπισης, είτε με τη λύση της υπογειοποίησης, παρά το γεγονός ότι η απόφαση προέβλεπε από τότε την δεσμευτική υποχρέωση της Δ.Ε.Η. για την αντικατάσταση του δικτύου υπερυψηλής τάσης με υπογειοποίηση των ηλεκτρικών γραμμών που περνούν μέσα από τον -υπό ίδρυση- νέο οικισμό.

Σοβαρή εκκρεμότητα υφίσταται, επίσης, και με το ζήτημα της καθυστέρησης της νέας Μελέτης Ηλεκτροδότησης και Κατασκευής του Δικτύου του νέου οικισμού, ενώ είναι εντελώς άγνωστο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Τέλος, την ίδια ώρα, η νέα διοίκηση της Δ.Ε.Η., το διάστημα από το 2019 και μετά, είτε κωλυσιεργεί, είτε δημιουργεί δεδικασμένα και τελεσίγραφα για απομάκρυνση των κατοίκων. Τελευταία εξέλιξη είναι η πληροφορία πως θα εκδώσει άμεσα προκήρυξη για έκδοση αναδόχου ισοπέδωσης και αποκατάστασης του παλαιού οικισμού της Ποντοκώμης (και όλων των παρακείμενων περιοχών) ώστε, μέχρι το καλοκαίρι του 2026, να παραδοθεί η αποκατεστημένη έκταση στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., παρά το γεγονός ότι υπάρχει δημόσια κυβερνητική εξαγγελία πως δεν θα προχωρήσει κανένα έργο αποκατάστασης μέχρι να λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς του δικτύου υπερυψηλής τάσης.

Όπως αναφέρει η Βουλευτής, όλες αυτές οι καθυστερήσεις και τα προσκόμματα, έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους του οικισμού, πλήττοντας την βιωσιμότητά και την προοπτική του, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι από 1200 έχουν μειωθεί σε 300, με σοβαρές πλέον τις σκέψεις και τα ενδεχόμενα να προταθεί η ακύρωση της μετεγκατάστασης και η παραμονή στον παλιό οικισμό, όπως προτείνουν και επεξεργάζονται κάτοικοι, εξαιτίας της απίστευτης κυβερνητικής ολιγωρίας.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι, τόσο γενικά, όσο ειδικά στην Δυτική Μακεδονία, το «επιτελικό κράτος» είναι ένα ψέμα καθώς, αντιθέτως, στην διακυβέρνηση της χώρας επικρατεί μόνο η εξυπηρέτηση συμφερόντων και η διαχειριστική ανεπάρκεια.

 

Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

Next Post

Μεγάλη φωτιά έξω από το Δρέπανο Κοζάνης – Δείτε live εικόνα Συνεχής ενημέρωση

Next Post
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Μεγάλη φωτιά έξω από το Δρέπανο Κοζάνης – Δείτε live εικόνα Συνεχής ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25
  • Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
  • Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr