• Latest
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι καθυστερήσεις και οι ολιγωρίες του ΄΄επιτελικού κράτους΄΄ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης προκαλούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους»

10 Ιουλίου 2025
Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο

Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο

15 Ιανουαρίου 2026
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας

15 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «H σύμβαση με τη Hellenic Train αφορά μια ακόμη -βολική- μετάθεση των υποχρεώσεών της στο απώτερο μέλλον» 

15 Ιανουαρίου 2026
Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Ενημερωτικές Συναντήσεις στη Δυτική Μακεδονία | 10–13 Νοεμβρίου 2025

Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Ταχεία υλοποίηση, ενισχυμένες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, μετρήσιμα αποτελέσματα

15 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

15 Ιανουαρίου 2026
Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Αυστραλία

Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για Εκπαιδευτικούς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Αυστραλία

15 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και ποιμενικών σκύλων

15 Ιανουαρίου 2026
Η Π.Ε. Κοζάνης συνεχίζει το Πρόγραμμα Οδοποιίας Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας μέσω Δ΄ φάσης

Η Ερώτηση λογοδοσίας της Κατερίνας Δαδαμόγια σχετικά με την λειτουργία της περιφερειακής Δ/νσης ΕΦΕΤ στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιανουαρίου 2026

Τη βασιλόπιτά τους κόβουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 14:00, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

15 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Κανονικά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό με κίνηση πάνω στη γέφυρα Σιάτιστας

15 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου δια περιφοράς την Πέμπτη 15/1

15 Ιανουαρίου 2026
Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

15 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιόπη Βέττα: «Οι καθυστερήσεις και οι ολιγωρίες του ΄΄επιτελικού κράτους΄΄ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης προκαλούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους»

sierafm by sierafm
10 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Η στασιμότητα στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού».

Στην ερώτηση, η οποία επισυνάπτεται, παρατίθεται το χρονικό της απόφασης για μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, με έμφαση στα ανάλογα χρονικά ορόσημα. Ειδικότερα, η ερώτηση καταγράφει την αρχική απόφαση, το 2008, καθώς και τον καταλογισμό των αποζημιώσεων που δικαιούνταν οι κάτοικοι του οικισμού, το 2012, ενώ γίνεται αναφορά στην καταβολή του ποσού των 150 εκατομμυρίων το 2016 από την Δ.Ε.Η. -σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.- η οποία οδήγησε στην χωροθέτηση της νέας Ποντοκώμης, με μόνη τότε εκκρεμότητα, την περάτωση και τη λειτουργία των υποδομών.

Μετά το 2019, όμως, οι καθυστερήσεις είναι συνεχόμενες, σε όλα τα επίπεδα. Ως γνωστόν, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τις εργολαβικές υποχρεώσεις που αφορούν τις υποδομές και την ολοκλήρωση των απαραίτητων και συνοδών έργων.

Παράλληλα, ωστόσο, εκκρεμεί το σημαντικό έργο της διαχείρισης των πυλώνων υψηλής τάσης που βρίσκονται στην Ποντοκώμη, καθώς με ευθύνη της Δ.Ε.Η. δεν προχώρα το ζήτημα, είτε με τη λύση της μετατόπισης, είτε με τη λύση της υπογειοποίησης, παρά το γεγονός ότι η απόφαση προέβλεπε από τότε την δεσμευτική υποχρέωση της Δ.Ε.Η. για την αντικατάσταση του δικτύου υπερυψηλής τάσης με υπογειοποίηση των ηλεκτρικών γραμμών που περνούν μέσα από τον -υπό ίδρυση- νέο οικισμό.

Σοβαρή εκκρεμότητα υφίσταται, επίσης, και με το ζήτημα της καθυστέρησης της νέας Μελέτης Ηλεκτροδότησης και Κατασκευής του Δικτύου του νέου οικισμού, ενώ είναι εντελώς άγνωστο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Τέλος, την ίδια ώρα, η νέα διοίκηση της Δ.Ε.Η., το διάστημα από το 2019 και μετά, είτε κωλυσιεργεί, είτε δημιουργεί δεδικασμένα και τελεσίγραφα για απομάκρυνση των κατοίκων. Τελευταία εξέλιξη είναι η πληροφορία πως θα εκδώσει άμεσα προκήρυξη για έκδοση αναδόχου ισοπέδωσης και αποκατάστασης του παλαιού οικισμού της Ποντοκώμης (και όλων των παρακείμενων περιοχών) ώστε, μέχρι το καλοκαίρι του 2026, να παραδοθεί η αποκατεστημένη έκταση στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., παρά το γεγονός ότι υπάρχει δημόσια κυβερνητική εξαγγελία πως δεν θα προχωρήσει κανένα έργο αποκατάστασης μέχρι να λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς του δικτύου υπερυψηλής τάσης.

Όπως αναφέρει η Βουλευτής, όλες αυτές οι καθυστερήσεις και τα προσκόμματα, έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους του οικισμού, πλήττοντας την βιωσιμότητά και την προοπτική του, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι από 1200 έχουν μειωθεί σε 300, με σοβαρές πλέον τις σκέψεις και τα ενδεχόμενα να προταθεί η ακύρωση της μετεγκατάστασης και η παραμονή στον παλιό οικισμό, όπως προτείνουν και επεξεργάζονται κάτοικοι, εξαιτίας της απίστευτης κυβερνητικής ολιγωρίας.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι, τόσο γενικά, όσο ειδικά στην Δυτική Μακεδονία, το «επιτελικό κράτος» είναι ένα ψέμα καθώς, αντιθέτως, στην διακυβέρνηση της χώρας επικρατεί μόνο η εξυπηρέτηση συμφερόντων και η διαχειριστική ανεπάρκεια.

 

Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

Next Post

Μεγάλη φωτιά έξω από το Δρέπανο Κοζάνης – Δείτε live εικόνα Συνεχής ενημέρωση

Next Post
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Μεγάλη φωτιά έξω από το Δρέπανο Κοζάνης – Δείτε live εικόνα Συνεχής ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Aγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Απομάκρυναν τα τρακτέρ στον κόμβο της Σιάτιστας. Βίντεο
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας
  • Καλλιόπη Βέττα: «H σύμβαση με τη Hellenic Train αφορά μια ακόμη -βολική- μετάθεση των υποχρεώσεών της στο απώτερο μέλλον» 
  • Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Ταχεία υλοποίηση, ενισχυμένες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, μετρήσιμα αποτελέσματα
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr