• Latest
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Τα στοιχεία για την ανεργία στην Δυτική Μακεδονία είναι αμείλικτα και τα βιώνει η κοινωνία της περιοχής. Ο κ. Παπαδόπουλος αντί να απολογηθεί για τις ψευδολογίες της κ. Κεραμέως και να μην προκαλεί τους πολίτες, καταφεύγει σε ειρωνείες και μπάζωμα της αλήθειας»

19 Μαρτίου 2025
ΣΥΝΤΑΞΗ

Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992

12 Μαΐου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

12 Μαΐου 2026
Οχιά φιδι

Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα

12 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»

12 Μαΐου 2026
Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

12 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

12 Μαΐου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το «φαινόμενο του αφρού» στη Λίμνη Πολυφύτου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή το οικοσύστημα  

12 Μαΐου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

12 Μαΐου 2026
Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

12 Μαΐου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

12 Μαΐου 2026
φυσικο αεριο

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Προσοχή σε δήθεν επιδοτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου

12 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

12 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: «Τα στοιχεία για την ανεργία στην Δυτική Μακεδονία είναι αμείλικτα και τα βιώνει η κοινωνία της περιοχής. Ο κ. Παπαδόπουλος αντί να απολογηθεί για τις ψευδολογίες της κ. Κεραμέως και να μην προκαλεί τους πολίτες, καταφεύγει σε ειρωνείες και μπάζωμα της αλήθειας»

sierafm by sierafm
19 Μαρτίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα Καλλιόπη
0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τις συζητήσεις για την ανεργία στην Δυτική Μακεδονία και τις δηλώσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, δήλωσε:

«Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κοζάνη, προεξαρχούσης της Υπουργού Εργασίας κ. Κεραμέως, ήταν αποκαλυπτική των πράξεων, των προθέσεων και του ύφους που βιώνουμε εδώ και έξι χρόνια.

Η κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει την πανευρωπαϊκή πατέντα του «φτωχού εργαζόμενου», δηλαδή του ανθρώπου που δουλεύει και δεν του φτάνουν τα χρήματα για το κόστος διαβίωσης (40% του μισθού πηγαίνουν σε σπίτι και θέρμανση), ενέργειας (40% αύξηση από το 2020) και τροφίμων (25-30% αύξηση σε σχέση με το 2020), θριαμβολογεί για τις ενέργειές της…

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με την δήθεν μείωση της ανεργίας στην περιοχή επανέρχομαι παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία από την Δ.Υ.Π.Α., παραπέμποντας και στη χθεσινή μου δήλωση.

Τον Ιανουάριο 2025 οι άνεργοι στη Δυτική Μακεδονία ήταν 24.984 (12.504 άνεργοι >=12 μήνες και 12.480 άνεργοι <=12 μήνες).

Τον Ιανουάριο 2019 οι άνεργοι στη Δυτική Μακεδονία ήταν 28.072 (15.710 άνεργοι >=12 μήνες και 12.362 άνεργοι <=12 μήνες).

Η μείωση των μόλις 3.088 ανέργων μέσα σε 6 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είναι προφανές ότι ΔΕΝ συνιστά μείωση κατά 54%, την ώρα μάλιστα που ο ενεργός πληθυσμός εξωθείται σε εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Η κυβέρνηση επικαλείται στοιχεία του αέρα, εξαπατά τους πολίτες και τους κοροϊδεύει συνειδητά.

Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταδικάσει τη Δυτική Μακεδονία σε δημογραφική συρρίκνωση,  με ρυθμούς που αυξάνονται εκθετικά χρόνο με το χρόνο λόγω της ανεργίας, της αποεπένδυσης, της ερημοποίησης και της έλλειψης προοπτικών των νέων ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν απελπισμένα «κάτι άλλο να κάνουν», όπως τους είχε προτρέψει ξεδιάντροπα ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η στυγνή και ζοφερή πραγματικότητα.

Αναφορικά με τον παρακαθήμενο της κ. Κεραμέως – που δεν γνώριζε καν τα στοιχεία για την περιοχή που επισκεπτόταν- κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, και την ειρωνική χθεσινή του αναφορά ότι δεν του κάνει εντύπωση η «λαθεμένη παράθεση» στοιχείων εκ μέρους μου, δηλώνω ότι δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Δεν περιμέναμε υπεύθυνες απαντήσεις και πολιτικό λόγο από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών του εγκλήματος των Τεμπών, που ψευδόταν μπροστά σε όλη την Ελλάδα για το κέντρο τηλεδιοίκησης στην Λάρισα και έβαζε τον συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας να φιμώσει τον εργαζόμενο που αποκάλυπτε την κυβερνητική απάτη. Η ιστορία έχει καταγράψει τις πρακτικές και την αξιοπιστία του, με το βίντεο που όλες και όλοι έχουμε παρακολουθήσει.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, όταν, στην χθεσινή του συνέντευξη, είχε την πολιτική αμετροέπεια να επισημάνει ότι το πρόβλημα με την Δυτική Μακεδονία είναι ότι δεν διαφημίζονται σωστά οι ενέργειες της κυβέρνησης(!), και ότι η έλλειψη επενδύσεων δεν είναι δικό της πρόβλημα, αλλά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δεν προτιμάει την περιοχή…

Το ζήτημα δεν είναι η απαξιωτική δήλωση του κ. Παπαδόπουλου. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η ειρωνεία είναι το καταφύγιο των αδύναμων.

Το πρόβλημα είναι τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, αυτό αφορά τους πολίτες της περιοχής. Σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές εξελίξεις (αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, χαμηλότοκα επιτόκια, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ταμείο Μετάβασης κλπ.) θα μπορούσαν να έχουν δώσει αναπτυξιακό όραμα στην Δυτική Μακεδονία, έχουμε το ακριβώς αντίθετο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να την εξωραΐσει κανένα συνυπεύθυνο κυβερνητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας»

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Δήμος Γρεβενών: Ξεκίνησε η διαδικασία σήμανσης, Περισυλλογής και Εκποίησης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Next Post

Η Β Εθνική Μπάσκετ: Ένας Οδηγός για τους Έλληνες Φιλάθλους

Next Post

Η Β Εθνική Μπάσκετ: Ένας Οδηγός για τους Έλληνες Φιλάθλους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992
  • 77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
  • Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα
  • ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»
  • Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr