• Latest
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Χρειαζόμαστε άμεσα ένα άλλο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε η πολυτέλεια για συνέχιση του υφιστάμενου στρεβλού μοντέλου»

4 Απριλίου 2025
ποδια

Ποδόλουτρο με αλάτι και ξύδι: Ποια τα οφέλη και γιατί το συνιστούν οι ειδικοί

18 Αυγούστου 2026
ΜΑΜΑ ΠΑΙΔΙ

Νέα έρευνα: Οι γυναίκες με δύο έως τρία παιδιά γερνούν πιο αργά

18 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Ηλικιωμένη έπεσε ενώ επιβιβαζόταν σε λεωφορείο και έχασε τη ζωή της

18 Αυγούστου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Πέθανε 39χρονη έγκυος στον έκτο μήνα

18 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Ρομά μπούκαραν σε Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν προσαχθέντα!

18 Αυγούστου 2026
Σίφνο: Τρεις νεκροί από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο κέντρο του νησιού

Σίφνο: Τρεις νεκροί από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στο κέντρο του νησιού

18 Αυγούστου 2026
πλειστηριασμοί, σπιτια, σπιτι

Έρχονται νέοι πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο από τον Σεπτέμβριο

18 Αυγούστου 2026
καιρός

Καιρός: Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά

18 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

17 Αυγούστου 2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου

17 Αυγούστου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου

17 Αυγούστου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου

17 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: «Χρειαζόμαστε άμεσα ένα άλλο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε η πολυτέλεια για συνέχιση του υφιστάμενου στρεβλού μοντέλου»

sierafm by sierafm
4 Απριλίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα Καλλιόπη
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Τουρισμού, Ταχυδρομείων, Συνεργασίας και Εκθέσεων της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου».

Η κ. Βέττα αναφέρθηκε αρχικά στην απουσία εθνικού σχεδίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, γεγονός που είναι εμφανές και στο κείμενο της προς κύρωση συμφωνίας.

Όπως είπε η Βουλευτής, η συμφωνία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ευχολόγιο καθώς δεν προσδιορίζονται οι τομείς πιθανής συνεργασίας των δυο κρατών, δεν αναφέρονται οι δράσεις και οι συγκλίσεις, δεν αποτιμάται το κόστος που θα προκληθεί στον κρατικό προϋπολογισμό. Συμπερασματικά, στερείται εξειδίκευσης και στρατηγικής για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Αγίου Μαρίνου.

Η κ. Βέττα στη συνέχεια στηλίτευσε την διγλωσσία με την οποία αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη ενός βιώσιμου και ανθεκτικού τουρισμού. Ενώ εμφανίζεται ως υπέρμαχος αυτής της ανάπτυξης, στην πράξη ενθαρρύνει το μοντέλο του μαζικού τουρισμού και των μεγάλων κατασκευών, καθώς δεν προχωρεί σε θεσμικές παρεμβάσεις που να σταθμίζουν, υπό το πρίσμα του ευρύτερου συμφέροντος, το συγκεκριμένο στρεβλό πλαίσιο.

Πρόκειται, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Βουλευτής, για μια συνθήκη με αρνητικό αποτύπωμα στον άνθρωπο και την κοινωνία, την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση των πόρων, φυσικών και πολιτιστικών.

Απευθυνόμενη στην συνέχεια προς την κυβέρνηση, η κ. Βέττα άσκησε κριτική για την διαστρέβλωση των ποσοστών ανεργίας, την ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος και του περιορισμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης, την αντιμετώπιση του δημογραφικού και την επάρκεια των υποδομών.

Ακόμα και στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποκλείει τη συμμετοχή των  χαμηλότερων κατηγοριών τουριστικών καταλυμάτων, τόσο στον αναπτυξιακό νόμο όσο και στις σχετικές δράσεις που υλοποιούνται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση.

Τέλος, η Βουλευτής, επεσήμανε ότι για τους εργαζόμενους στον τουρισμό η κυβέρνηση συνεχίζει -κατά την προσφιλή της τακτική- να τορπιλίζει το πλαίσιο των εργασιακών τους σχέσεων και τις αμοιβές τους, αδιαφορώντας για τη Μεγάλη Φυγή από τον χώρο.

Κλείνοντας, η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε η πολυτέλεια για συνέχιση του υφιστάμενου.

Οι άνθρωποι του τουρισμού παλεύουν να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον γι΄ αυτούς και τις μελλοντικές γενιές, γι΄ αυτό και οι σχεδιασμοί πρέπει να αποβλέπουν σε άμεσα και απτά αποτελέσματα προς όφελός τους.

Previous Post

Δήμος Βοΐου: Χρήσιμα τηλέφωνα τουρισμού για την Σιάτιστα

Next Post

Συνελήφθη 53χρονος, σε περιοχή της Φλώρινας, για ζωοκτονία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Next Post
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συνελήφθη 53χρονος, σε περιοχή της Φλώρινας, για ζωοκτονία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ποδόλουτρο με αλάτι και ξύδι: Ποια τα οφέλη και γιατί το συνιστούν οι ειδικοί
  • Νέα έρευνα: Οι γυναίκες με δύο έως τρία παιδιά γερνούν πιο αργά
  • Ηλικιωμένη έπεσε ενώ επιβιβαζόταν σε λεωφορείο και έχασε τη ζωή της
  • Πέθανε 39χρονη έγκυος στον έκτο μήνα
  • Ρομά μπούκαραν σε Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν προσαχθέντα!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr