• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Αττική: Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19

23 Σεπτεμβρίου 2020
Ημερίδα:  Αναζητώντας την Ιστορική Δικαιοσύνη  «Η Μνήμη Ενώνει, η Αλήθεια Διδάσκει»

Ημερίδα: Αναζητώντας την Ιστορική Δικαιοσύνη «Η Μνήμη Ενώνει, η Αλήθεια Διδάσκει»

11 Μαΐου 2025
Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση για τους μαθητές στὸν Ἱ.Μ.Ν. Ἁγίου Δημητρίου

Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση για τους μαθητές στὸν Ἱ.Μ.Ν. Ἁγίου Δημητρίου

11 Μαΐου 2025
Τιμώμενη Περιφέρεια στην 20η Διεθνή Έκθεση “alexpo” η Δυτική Μακεδονία

Τιμώμενη Περιφέρεια στην 20η Διεθνή Έκθεση “alexpo” η Δυτική Μακεδονία

11 Μαΐου 2025
Μ. Παπαδόπουλος: Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες

Μ. Παπαδόπουλος: Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες

11 Μαΐου 2025
καιρός

Καιρός: Από τα κοντομάνικα στα μπουφάν – Μπόρες και ψύχρα τις επόμενες ημέρες

11 Μαΐου 2025
Αλτσχάιμερ ανοια

Αλτσχάιμερ: Νέο, καινοτόμο εμβόλιο κατά της νόσου αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού

11 Μαΐου 2025
Έρευνα λέει ότι τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας όσο και ένας σύντροφος – Κυριολεκτικά

Σύστημα Al υπόσχεται να μεταφράσει στην ανθρωπινή γλώσσα τι σκέφτεται ο σκύλος σας

11 Μαΐου 2025
Φιλόζωη φαγώθηκε από τα σκυλιά της

Φιλόζωη φαγώθηκε από τα σκυλιά της

11 Μαΐου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

11 Μαΐου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αλβανός μαχαίρωσε αστυνομικό κάτω από το σπίτι του – «Είχε ξαναστήσει καρτέρι»

11 Μαΐου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Προσωπικός Αριθμός: Τα βήματα για την έκδοση

11 Μαΐου 2025
Ηλικιωμένη

Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια στο Ελληνικό μέσα διάστημα 13 ημερών

11 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Αττική: Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19

sierafm by sierafm
23 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κορωνοϊός καλπάζει στην Αττική, με τα στοιχεία, από όλες τις πλευρές, να προκαλούν ανησυχία και να χτυπούν καμπανάκια για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο σύσκεψη με σκοπό την καταγραφή των ΜΕΘ στην Αττική και την περαιτέρω αύξησή τους.
Σε ενημέρωσή του το υπ. Υγείας αναφέρει:

«Σύσκεψη με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αναστασία Κοτανίδου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός».

Χθες μόνο ανακοινώθηκαν 210 κρούσματα στην Αττική, συνεχίζοντας το σερί των σταθερά τριψήφιων αριθμών τελευταία, ενώ κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης περιέγραψε στοιχεία ανησυχητικά, όπως ότι ο αριθμός των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις, κάτι που είναι ένα από τα σημεία της πανδημίας που προβληματίζει. Αναφέρθηκε ακόμη στον μέσο όρο των θανάτων καθημερινά, που έχει φθάσει στους 5, αριθμό που πλησιάζει τον αντίστοιχο μέσο όρο του πρώτου κύκλου της πανδημίας.

Ισως το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, είναι το «φρακάρισμα» που παρατηρείται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Παγώνη: Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19

Τον τόνο έδωσε σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», είπε, εξηγώντας ότι η αρχή θα γίνει σήμερα από το νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ θα ακολουθήσει το «Γ. Γεννηματάς» και άλλα νοσοκομεία.

Και δίνοντας μια ακόμη πιο δραματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Αττική, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή ο “Ευαγγελισμός” έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19».

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα που έδωσε για την τελευταία εφημερία στον «Ευαγγελισμό»: «Εφημερεύαμε προχθές. Από τα περιστατικά Covid-19 που μπήκαν, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Αποκαλυπτικό για την κατάσταση στα νοσοκομεία είναι και το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Σύμφωνα με αυτό, στον «Ευαγγελισμό» τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 50%, στη ΜΕΘ η πληρότητα αγγίζει το 100% και ο αριθμός εισαγωγών είναι πολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο των εξαγωγών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες υπερφόρτωσης. Με άλλα λόγια, ο «Ευαγγελισμός» έχει φρακάρει.

Ολα αυτά περιγράφονται σε επιστολή «κραυγή αγωνίας» που συνέταξαν την περασμένη Δευτέρα διευθυντές σε κλινικές-κλειδιά του «Ευαγγελισμού».
Η επιστολή των γιατρών του «Ευαγγελισμού»

Στην επιστολή τους, οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» περιγράφουν την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο και τονίζουν στην επιστολή τους πως «η προσέλευση των ασθενών Covid-19 έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθερής υπερφόρτωσης σε κοινές νοσηλείες και σε νοσηλείες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, η ζήτηση παροχής υπηρεσιών για άλλες παθήσεις δεν έχει καμφθεί, όπως συνέβη την άνοιξη, σε αρκετές περιπτώσεις δε, ιδίως, νεοπλασματικών περιστατικών και ανοσιακών παθήσεων, είναι πιο επιτακτική».

Σε ακόμη πιο δραματικό τόνο, σημειώνουν πως η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα πως «απέχουμε ελάχιστα από τη δημιουργία συνθήκων αδυναμίας παροχής υπηρεσιών ορθής ιατρικής και από την εγκατάσταση δυσλειτουργιών που μπορούν να προκαλέσουν αλυσίδα διαδοχικών αρνητικών εξελίξεων στο νοσοκομείο και στο ΕΣΥ γενικότερα».
Αυξάνονται οι κλίνες Covid στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Την αγωνία τους εξέφρασαν χθες και οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας, δηλώνοντας ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορωνοϊός, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου αλλά και την υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19 να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές. Το υπουργείο Υγείας, ως απάντηση, ανακοίνωσε την αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα, και συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του Λεκανοπεδίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Θετικός στον κορονοϊό γονέας μαθητή στην Κοζάνη

Next Post

Στον Εισαγγελέα ο πατέρας από την Πτολεμαΐδα για την αρπαγή του ανήλικου παιδιού του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Next Post
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Στον Εισαγγελέα ο πατέρας από την Πτολεμαΐδα για την αρπαγή του ανήλικου παιδιού του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ημερίδα: Αναζητώντας την Ιστορική Δικαιοσύνη «Η Μνήμη Ενώνει, η Αλήθεια Διδάσκει»
  • Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση για τους μαθητές στὸν Ἱ.Μ.Ν. Ἁγίου Δημητρίου
  • Τιμώμενη Περιφέρεια στην 20η Διεθνή Έκθεση “alexpo” η Δυτική Μακεδονία
  • Μ. Παπαδόπουλος: Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες
  • Καιρός: Από τα κοντομάνικα στα μπουφάν – Μπόρες και ψύχρα τις επόμενες ημέρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr