• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Αττική: Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19

23 Σεπτεμβρίου 2020
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

148 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

27 Απριλίου 2026
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ στα Σέρβια Κοζάνης προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων στη Καισαριανή, ανάμεσά τους 5 κομμουνιστές από την περιοχή της Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ στα Σέρβια Κοζάνης προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων στη Καισαριανή, ανάμεσά τους 5 κομμουνιστές από την περιοχή της Κοζάνης

27 Απριλίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

Ποιες τροφές σας χορταίνουν και τρώτε τελικά λιγότερες θερμίδες

27 Απριλίου 2026
ΤΣΙΓΑΡΑ

Άναψε τσιγάρο σε πλοίο και προκάλεσε ζημιές και… βροχή

27 Απριλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Της επιτέθηκε και της έσπασε το πόδι επειδή αργούσε να παρκάρει!

27 Απριλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καταστροφική μανία 29χρονου: Έσπασε με ξύλινο κοντάρι πάνω από 30 παρκαρισμένα οχήματα

27 Απριλίου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές

27 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος 85χρονης, με λεία 20.000 ευρώ, σε περιοχή της Πτολεμαΐδας 

27 Απριλίου 2026
Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

27 Απριλίου 2026
Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  

Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  

27 Απριλίου 2026
ειδικοι φρουροι

Προσλήψεις 380 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

27 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός: Δόθηκε νέα παράταση αιτήσεων (ημερομηνία)

27 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Αττική: Εκκενώνονται κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19

sierafm by sierafm
23 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κορωνοϊός καλπάζει στην Αττική, με τα στοιχεία, από όλες τις πλευρές, να προκαλούν ανησυχία και να χτυπούν καμπανάκια για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο σύσκεψη με σκοπό την καταγραφή των ΜΕΘ στην Αττική και την περαιτέρω αύξησή τους.
Σε ενημέρωσή του το υπ. Υγείας αναφέρει:

«Σύσκεψη με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αναστασία Κοτανίδου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός».

Χθες μόνο ανακοινώθηκαν 210 κρούσματα στην Αττική, συνεχίζοντας το σερί των σταθερά τριψήφιων αριθμών τελευταία, ενώ κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης περιέγραψε στοιχεία ανησυχητικά, όπως ότι ο αριθμός των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις, κάτι που είναι ένα από τα σημεία της πανδημίας που προβληματίζει. Αναφέρθηκε ακόμη στον μέσο όρο των θανάτων καθημερινά, που έχει φθάσει στους 5, αριθμό που πλησιάζει τον αντίστοιχο μέσο όρο του πρώτου κύκλου της πανδημίας.

Ισως το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, είναι το «φρακάρισμα» που παρατηρείται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Παγώνη: Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19

Τον τόνο έδωσε σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», είπε, εξηγώντας ότι η αρχή θα γίνει σήμερα από το νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ θα ακολουθήσει το «Γ. Γεννηματάς» και άλλα νοσοκομεία.

Και δίνοντας μια ακόμη πιο δραματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Αττική, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή ο “Ευαγγελισμός” έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19».

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα που έδωσε για την τελευταία εφημερία στον «Ευαγγελισμό»: «Εφημερεύαμε προχθές. Από τα περιστατικά Covid-19 που μπήκαν, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Αποκαλυπτικό για την κατάσταση στα νοσοκομεία είναι και το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Σύμφωνα με αυτό, στον «Ευαγγελισμό» τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 50%, στη ΜΕΘ η πληρότητα αγγίζει το 100% και ο αριθμός εισαγωγών είναι πολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο των εξαγωγών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες υπερφόρτωσης. Με άλλα λόγια, ο «Ευαγγελισμός» έχει φρακάρει.

Ολα αυτά περιγράφονται σε επιστολή «κραυγή αγωνίας» που συνέταξαν την περασμένη Δευτέρα διευθυντές σε κλινικές-κλειδιά του «Ευαγγελισμού».
Η επιστολή των γιατρών του «Ευαγγελισμού»

Στην επιστολή τους, οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» περιγράφουν την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο και τονίζουν στην επιστολή τους πως «η προσέλευση των ασθενών Covid-19 έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθερής υπερφόρτωσης σε κοινές νοσηλείες και σε νοσηλείες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, η ζήτηση παροχής υπηρεσιών για άλλες παθήσεις δεν έχει καμφθεί, όπως συνέβη την άνοιξη, σε αρκετές περιπτώσεις δε, ιδίως, νεοπλασματικών περιστατικών και ανοσιακών παθήσεων, είναι πιο επιτακτική».

Σε ακόμη πιο δραματικό τόνο, σημειώνουν πως η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα πως «απέχουμε ελάχιστα από τη δημιουργία συνθήκων αδυναμίας παροχής υπηρεσιών ορθής ιατρικής και από την εγκατάσταση δυσλειτουργιών που μπορούν να προκαλέσουν αλυσίδα διαδοχικών αρνητικών εξελίξεων στο νοσοκομείο και στο ΕΣΥ γενικότερα».
Αυξάνονται οι κλίνες Covid στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Την αγωνία τους εξέφρασαν χθες και οι γιατροί του Νοσοκομείου Νίκαιας, δηλώνοντας ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα που προκαλεί ο κορωνοϊός, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου αλλά και την υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19 να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές. Το υπουργείο Υγείας, ως απάντηση, ανακοίνωσε την αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα, και συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του Λεκανοπεδίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Θετικός στον κορονοϊό γονέας μαθητή στην Κοζάνη

Next Post

Στον Εισαγγελέα ο πατέρας από την Πτολεμαΐδα για την αρπαγή του ανήλικου παιδιού του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Next Post
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Στον Εισαγγελέα ο πατέρας από την Πτολεμαΐδα για την αρπαγή του ανήλικου παιδιού του – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 148 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ στα Σέρβια Κοζάνης προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων στη Καισαριανή, ανάμεσά τους 5 κομμουνιστές από την περιοχή της Κοζάνης
  • Ποιες τροφές σας χορταίνουν και τρώτε τελικά λιγότερες θερμίδες
  • Άναψε τσιγάρο σε πλοίο και προκάλεσε ζημιές και… βροχή
  • Της επιτέθηκε και της έσπασε το πόδι επειδή αργούσε να παρκάρει!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr