• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

«Καμπάνα» στέρησης μισθού σε γιατρό που αρνήθηκε διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο Λαμίας

3 Αυγούστου 2023
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά 14 και 15 Ιουλίου 2026

13 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Ο μηδενισμός των πόρων για τις λιγνιτικές περιοχές από τα δικαιώματα ρύπων άνθρακα, επιβεβαιώνει τη διαχρονική έλλειψη στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης των δύο οικοδομών που γειτνιάζουν με το Λαογραφικό Μουσείο

Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης των δύο οικοδομών που γειτνιάζουν με το Λαογραφικό Μουσείο

13 Ιουλίου 2026
Φωτιά στην αυλή της “Κιβωτού” στον Άργιλο – Κάηκε ολοσχερώς το ξύλινο εργαστήριο – Βίντεο

Φωτιά στην αυλή της “Κιβωτού” στον Άργιλο – Κάηκε ολοσχερώς το ξύλινο εργαστήριο – Βίντεο

13 Ιουλίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Απαντήσεις με στοιχεία στη Βουλή ζητά ο Π. Κουκουλόπουλος για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού με τις πληρωμές 3,7 δισ. στη Δυτική Μακεδονία

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Πολιτιστικό Καλοκαίρι: Ο «Αλωνάρης» γεμίζει τα Γρεβενά με αθλητισμό, μουσική, γαστρονομία και θέατρο

13 Ιουλίου 2026
πισινα

Καστοριά: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα

13 Ιουλίου 2026

Μουντιάλ 2026: Οι ημέρες και οι ώρες των ημιτελικών

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ Αυλής 2026» του Δήμου Καστοριάς υποδέχεται τους TSARKA BALKANA

13 Ιουλίου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Ασανσέρ για δολοφόνους» και «Καθρέφτες Στα Φτερά»

13 Ιουλίου 2026
ΑΔΕΔΥ

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης: Στάση εργασίας ενάντια στη  Συνταγματική Αναθεώρηση

13 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Θέατρο Σκιών – «Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη»

Δήμος Βοΐου: Θέατρο Σκιών – «Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη»

13 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Καμπάνα» στέρησης μισθού σε γιατρό που αρνήθηκε διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο Λαμίας

sierafm by sierafm
3 Αυγούστου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
0
SHARES
58
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ποινή στέρησης μισθού 9 ημερών σε ειδικευμένο ορθοπεδικό γιατρό που αρνήθηκε να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή, επέβαλλε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου.

Πρόκειται για περιστατικό με 66χρονο εγκαυματία που διασωληνώθηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο ΚΑΤ.

Στο πρόγραμμα εφημερευόντων ιατρών, αποκλειστικά για διακομιδές, του Νοσοκομείου ήταν ο συγκεκριμένος ιατρός, ο οποίος σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ αρνήθηκε να κάνει τη διακομιδή επικαλούμενος το νόμο 5041/2023 και ζητώντας γραπτώς εντέλλεσθε από το Διοικητή, ώστε να αναλάβει εκείνος την ευθύνη της διακομιδής.

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ήρθε να αντικαταστήσει τον περιβόητο νόμο Γκάγκα 4850/2021 με τον οποίο όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί αλλά και οι ειδικευόμενοι πέραν του 6μηνου δύναται να πραγματοποιούν διακομιδές ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Ωστόσο στον καινούριο νόμο οι ειδικότητες που θα μπορούν να κάνουν διακομιδές, αναφέρει ότι θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού Υγείας μετά από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.). Προς το παρόν απόφαση δεν υπάρχει και τα Νοσοκομεία – τουλάχιστον αυτό της Λαμίας – καλώς ή κακώς εξακολουθούν να βγάζουν μηνιαία λίστα (εφημερία ετοιμότητας) με όλους τους ειδικευμένους ιατρούς και, εφόσον πραγματοποιήσουν διακομιδή, η εφημερία ετοιμότητας μετατρέπεται σε ενεργή εφημερία.

Πειθαρχικό

Για την άρνηση του συγκεκριμένου ιατρού να εκτελέσει την εντολή για διακομιδή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κατόπιν των αναφορών, του συναδέλφου ιατρού (της ίδιας ειδικότητας μάλιστα) που πραγματοποίησε τελικά τη διακομιδή και του Συντονιστή Ιατρού Εφημερίας, προχώρησε σε πειθαρχικό και την επιβολή της ανωτέρω ποινής. Σημειώνουμε ότι το μέγιστο που μπορούσε να επιβάλλει ως Διοικητής ήταν 15 ημέρες και όχι ένας μήνας που αναφέρθηκε σε πολλά σάιτ.

Η ΟΕΝΓΕ στην καταγγελία της μεταξύ άλλων επισημαίνει πολύ σωστά, ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούν τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τα νοσοκομεία.

Από την άλλη όμως τι γίνονται οι ασθενείς που πρέπει να διακομιστούν με τις υπάρχουσες δυνατότητες του ΕΣΥ; Περιμένουν 4,5 ώρες διασωληνωμένοι μέχρι να πάνε στο Νοσοκομείο που μπορεί να τους σώσει; Είναι θέμα ευθύνης ή είναι θέμα ζωής ή θανάτου ορισμένες φορές για κάποιες αποφάσεις; Και στο φινάλε είναι καλύτερα να πηγαίνουν μόνοι τους ή να τους συνοδεύει ακόμη κι ένας ιατρός άλλης ειδικότητας που στο κάτω κάτω έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις ιατρικών περιστατικών;

Ολόκληρη η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ:

«Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το Διοικητή του Γ.Ν Λαμίας για την απαράδεκτη επιβολή ποινής σε γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος (Ορθοπαιδικός) ζήτησε γραπτά εντέλλεσθε για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του διοικητή, προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο του ασθενούς. Κατόπιν ο διοικητής προέβη σε ΕΔΕ και επέβαλε στέρηση μισθού στο συνάδελφο.

Αντί να απολογηθεί ο διοικητής, επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για κάτι που ο ίδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη ως όφειλε. Δίνοντας γραπτή εντολή ήξερε, ότι αν συνέβαινε κάτι στον ασθενή θα ήταν υπόλογος. Αντί αυτού έδωσε παράνομη προφορική εντολή επικαλούμενος το νόμο, που και οι εμπνευστές του τον πήραν πίσω άρον άρον (αναθεωρήθηκε με το Ν. 5041/2023), και επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον συνάδελφο Θανάση Αδάμ επειδή έκανε αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή του και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο τιμωρία προς το συνάδελφο, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης και “παραδειγματισμού” προς τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Η λογική πάμε κι όπου βγει είναι κοινός τόπος πια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα δεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούμε τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του συναδέλφου.

Ο διοικητής του Γ.Ν Λαμίας είναι υπόλογος απέναντι σε υγειονομικούς και ασθενείς.

Η ΟΕΝΓΕ θα προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα και θα εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση επιβολής ποινής.»

Του ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

ΕΛΓΑ – Αποζημιώσεις: Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβουν οι αγρότες που επλήγησαν από τις φωτιές

Next Post

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα «πιάσει» 40άρι

Next Post
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα «πιάσει» 40άρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά 14 και 15 Ιουλίου 2026
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο μηδενισμός των πόρων για τις λιγνιτικές περιοχές από τα δικαιώματα ρύπων άνθρακα, επιβεβαιώνει τη διαχρονική έλλειψη στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης των δύο οικοδομών που γειτνιάζουν με το Λαογραφικό Μουσείο
  • Φωτιά στην αυλή της “Κιβωτού” στον Άργιλο – Κάηκε ολοσχερώς το ξύλινο εργαστήριο – Βίντεο
  • Απαντήσεις με στοιχεία στη Βουλή ζητά ο Π. Κουκουλόπουλος για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού με τις πληρωμές 3,7 δισ. στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr