• Latest
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ φπα

Καμπάνες έως 150.000 ευρώ για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

11 Μαρτίου 2022
Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης

Συνταξιούχοι ΟΤΑ Κοζάνης: Η Θέρμανση δεν μπορεί να είναι προνόμιο για λίγους

15 Σεπτεμβρίου 2026
Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

15 Σεπτεμβρίου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Τρόπο για να παραμείνει «stand by» η Πτολεμαΐδα 5 μέχρι τέλος Μαρτίου ως «γραμμή άμυνας» στα extreme γεωπολιτικά σενάρια αναζητά η ΡΑΑΕΥ

15 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026

15 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου,  διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Πολυμύλου

15 Σεπτεμβρίου 2026
300 γιλέκα ασφαλείας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Εορδαίας και Σιάτιστας. Βίντεο

300 γιλέκα ασφαλείας στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Εορδαίας και Σιάτιστας. Βίντεο

15 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Σοκ στη Σιάτιστα! Έφυγε από τη ζωή 52χρονος

15 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Επικίνδυνη για την εθνική ενεργειακή ασφάλεια η κυβέρνηση – Πλήρης δικαίωση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ

15 Σεπτεμβρίου 2026
Εκδόθηκε η πρόσκληση 27εκ. €,  για τη δημιουργία Κέντρου Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου  στο «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: «Γίνε η φωνή που αναβαθμίζει το ΕΣΥ»

15 Σεπτεμβρίου 2026
Τα μαλλιά 25χρονης μπλέχτηκαν σε ρόδα λούνα παρκ και αποκόπηκε μέρος του τριχωτού της κεφαλής της

Τα μαλλιά 25χρονης μπλέχτηκαν σε ρόδα λούνα παρκ και αποκόπηκε μέρος του τριχωτού της κεφαλής της

15 Σεπτεμβρίου 2026
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Έπαιζαν παράνομα τυχερά παιχνίδια σε ίντερνετ καφέ – Xειροπέδες σε 13 άτομα, ανάμεσά τους και 84χρονη

15 Σεπτεμβρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την κτηνοτροφία στη Δυτική Μακεδονία

15 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνες έως 150.000 ευρώ για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

sierafm by sierafm
11 Μαρτίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ φπα
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τσουχτερά πρόστιμα, που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 150.000 ευρώ, προβλέπονται σε επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν ή παραβιάζουν ταμειακές μηχανές, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των «πειραγμένων» ταμειακών μηχανών.

Εάν υπάρχουν παραβάσεις που συνδέονται με επεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές, τα πρόστιμα φτάνουν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καταγράφει αναλυτικά τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων δήλωσης, συντήρησης και διαφύλαξης των παραγόμενων αρχείων σε άριστη κατάσταση.

Ειδικότερα σύμφωνα με το εγχειρίδιο της ΑΑΔΕ:

1. Για παραβάσεις παραβίασης ή παραποίησης ή επέμβασης στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών κατά οποιονδήποτε τρόπο:

  • Όταν ο υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος-χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, επιβάλλεται πρόστιμο 15% επί των εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα του ελεγχόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου ή οντότητας, όπως αυτά τα έσοδα προκύπτουν από τον μέσο όρο των δηλωθέντων εσόδων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών. Το πρόστιμο αυτό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 10.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης απλογραφικών βιβλίων, ή των 30.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης διπλογραφικών βιβλίων. Σε περίπτωση μη υποβολής έστω και μίας από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών, το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο των εσόδων των υποβληθεισών δηλώσεων και δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 30.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης απλογραφικών βιβλίων, και των 50.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης διπλογραφικών βιβλίων.
  • Όταν ο υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει έγκριση λογισμικού από τα αρμόδια όργανα ή οποιοδήποτε πρόσωπο έχει μεταπωλήσει λογισμικό ή παρέχει τεχνική υποστήριξη για την παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος.

2. Στην περίπτωση έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης από Φ.Η.Μ. που δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 15% επί των εσόδων της από επιχειρηματική δραστηριότητα για κάθε ελεγχόμενο έτος για το οποίο διαπιστώνονται τα ανωτέρω, όπως αυτά προκύπτουν από τον μέσο όρο των δηλωθέντων εσόδων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών. Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 10.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης απλογραφικών βιβλίων, ή των 30.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, ούτε μπορεί να είναι ανώτερο του τριπλάσιου του κατά περίπτωση κατώτερου προστίμου. Σε περίπτωση μη υποβολής έστω και μίας από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο των εσόδων των υποβληθεισών δηλώσεων και δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 30.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης απλογραφικών βιβλίων, και των 50.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης διπλογραφικών βιβλίων.

3. Στην περίπτωση της διενέργειας μερικού επιτόπιου ελέγχου, όταν διαπιστώνεται ότι η ελεγχόμενη οντότητα δεν διαφύλαξε ή δεν προσκόμισε ύστερα από πρόσκληση φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς και φορολογικές μνήμες και αρχεία που δημιουργούν οι Φ.Η.Μ., επιβάλλεται αναλόγως  πρόστιμο ίσο με το 15% επί των εσόδων της από επιχειρηματική δραστηριότητα για κάθε ελεγχόμενο έτος, το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 10.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης απλογραφικών βιβλίων, ή 30.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος, εφόσον πρόκειται για υπόχρεο τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, ούτε μπορεί να είναι ανώτερο του τριπλάσιου του κατά περίπτωση κατώτερου προστίμου, εκτός εάν πριν την έκδοση της σχετικής εντολής ελέγχου έχει δηλωθεί απώλεια Φ.Η.Μ. Στην περίπτωση που η οντότητα προσέλθει αυτοβούλως στην αρμόδια φορολογική αρχή και υποβάλει δήλωση απώλειας Φ.Η.Μ., πριν την έκδοση της σχετικής εντολής ελέγχου κατά τη διενέργεια μερικού επιτόπιου ελέγχου δεν επιβάλλεται το πρόστιμο αλλά πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους Φ.Η.Μ. που αναφέρονται στη σχετική δήλωση απώλειας.

Πηγή: imerisia.gr

Tags: ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
Previous Post

Επίδομα ακρίβειας: Οι δύο τρόποι που θα δοθεί

Next Post

ΟΑΕΔ: Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Next Post
οαεδ εργασια ανεργια

ΟΑΕΔ: Η άνεργη με εισόδημα 250.000 ευρώ και άλλες ιστορίες βορείων προαστίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνταξιούχοι ΟΤΑ Κοζάνης: Η Θέρμανση δεν μπορεί να είναι προνόμιο για λίγους
  • Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στο Μεσόβουνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας
  • Τρόπο για να παραμείνει «stand by» η Πτολεμαΐδα 5 μέχρι τέλος Μαρτίου ως «γραμμή άμυνας» στα extreme γεωπολιτικά σενάρια αναζητά η ΡΑΑΕΥ
  • Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026
  • ΔΕΥΑΚ: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου,  διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Πολυμύλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr