• Latest
διακοπες

Κανόνι-σοκ στον τουρισμό: Τίτλοι τέλους για airtickets και travelplanet24

29 Ιουνίου 2018
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις 5 ατόμων στο Δήμο Βελβεντού

18 Μαΐου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Προσλήψεις – εξπρές μέσω κινητού και ευέλικτο ωράριο

18 Μαΐου 2025
Eurovision

Eurovision 2025: Ποιες χώρες έδωσαν 12αρι στην Klavdia – Πώς ψήφισε η Ελλάδα

18 Μαΐου 2025
καιρος

Καιρός: Αίθριος με νεφώσεις – Ανεβαίνει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα

18 Μαΐου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Αρτηριακή πίεση: Η γλυκιά λιχουδιά που τη μειώνει και προστατεύει την καρδιά

18 Μαΐου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Διευθυντής σχολείου κατήγγειλε ότι μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε από την μητέρα της – «Έχει μώλωπες, εκδορές και καψίματα»

18 Μαΐου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ: Όλα τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και τις προσλήψεις στο Δημόσιο

18 Μαΐου 2025
Eurovision

Eurovision 2025: Η Κλαυδία στην 6η θέση του διαγωνισμού – «Μόνο υπερηφάνεια» έγραψαν για την «Αστερομάτα»

18 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Τηλεφωνικές απάτες: «Πωλούσαν» δήθεν επενδυτικές ευκαιρίες στον Περσικό Κόλπο – Συνελήφθησαν 104 άτομα

18 Μαΐου 2025
Βόιο: Αρκούδα κόβει βόλτες ατάραχη. Βίντεο

Βόιο: Αρκούδα κόβει βόλτες ατάραχη. Βίντεο

18 Μαΐου 2025
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Δύο χρόνια φυλάκιση σε Αντιδήμαρχο του Βοΐου μετά από μήνυση του φιλοζωικού συλλόγου

18 Μαΐου 2025
Μακεδονικός

Ο Μακεδονικός Σιάτιστας ευχαριστεί τους Δημήτρη και Τάσο Γράβα για το πριμ που έδωσαν στην ομάδα

17 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κανόνι-σοκ στον τουρισμό: Τίτλοι τέλους για airtickets και travelplanet24

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
διακοπες
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Αυλαία» πέφτει για μια από τις πρώτες εταιρείες online κρατήσεων εισιτηρίων που συστάθηκε στην Ελλάδα, την Tripsta, που ελέγχει τα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία Airtickets και Travelplanet24.

Η αδυναμία της εταιρείας Tripsta- η οποία ήδη τους τελευταίους μήνες λειτουργούσε σε οριακή κατάσταση-να εξυπηρετήσει οφειλή ύψους 70 εκατ. ευρώ οδηγεί σε κατάρρευση. Οπως ανακοίνωσε η Tripsta και η airtickets τις επόμενες ημέρες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ριζική αναδιάρθωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών εισιτηρίων.

Απολύσεις και πληρωμή αποζημιώσεων

Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φίλιππος Μπρίνκμανν, συγκέντρωσε το προσωπικό και τους ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να απολυθεί το σύνολο των εργαζομένων, που ανέρχεται περίπου σε 180 άτομα. Τους καταβλήθηκε το ποσό της αποζημίωσής του και ενημερώθηκαν ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη αφού δεν μπορεί να εξασφαλιστεί πρόσθετη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Μετά σχεδόν δύο δεκαετίες, η επιχείρηση που επένδυσε πρώτη στο online travel στην Ελλάδα αναγκάζεται να προβεί σε απολύσεις και αλλαγές στο εσωτερικό της. H εταιρεία που διατηρούσε γραφεία και στη Ρουμανία είχε προ μηνών απολύσει και τους εκεί εργαζόμενους. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα εργαζόμενοι απολύονταν και από τα γραφεία των Αθηνών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρώτο μέλημα των εταιρειών υπήρξε η πλήρης εξασφάλιση των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους τους και η εξόφληση όλων των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Αποστραγγίστηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα

Η εταιρεία σημειώνει ότι «παρά τις διαρκείς προσπάθειες των εταιρειών να αντεπεξέλθουν στην αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών τους και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, δυστυχώς η πρωτοφανώς άδικη, επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά απέναντί τους, αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Το επιχειρηματικό πλάνο που εφαρμόστηκε, η περικοπή των δαπανών και η εξισορρόπηση των προβλημάτων ρευστότητας των εταιρειών οι οποίες έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και δημιούργησαν βάσιμες προοπτικές για την επιχειρηματική ανάκαμψή τους.

Επιπλέον, η καινοτόμος συμφωνία που πέτυχαν οι εταιρείες με την ΙΑΤΑ – που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο – και η πολύ ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θετική έκβαση του εγχειρήματος.»

Στη δικαιοσύνη εναντίον συνεργατών

Οι συγκεκριμένοι συνεργάτες, επισημαίνεται, αντί να σταθούν αρωγοί  υπονόμευσαν οποιοδήποτε σχεδιασμό και με απαράδεκτο τρόπο έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιρειών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν ένα τόσο ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, που κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

«Η Tripsta και η airtickets® στρέφονται εναντίον τους με όλα τα νομικά και δικαστικά μέσα και ευελπιστούν στη δικαίωσή τους από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρος. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες, αφού εξάντλησαν κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκαν στη δύσκολη απόφαση της αναδιάρθρωσης και της προς το παρόν αναστολής έκδοσης μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τι θα γίνει με τις κρατήσεις και τα εισιτήρια

H Tripsta και η airtickets® ήταν και είναι οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου και οι μοναδικές που ανταγωνίστηκαν ευθέως τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές τους, οι οποίοι άλλωστε θα είναι και οι μόνοι ωφελημένοι από τη σημερινή εξέλιξη.

Οι ιστότοποι των εταιρειών λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά. Τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ.

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση των δύο εταιρειών, με σεβασμό προς τους πελάτες τους και προς την ιστορία τους, θα εργαστούν με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία και με μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Για κάθε εξέλιξη οι εταιρείες θα παράσχουν άμεση ενημέρωση προς όλους.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Previous Post

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Next Post

Πανελλήνιες 2018: Σήμερα, μετά τη μια το μεσημέρι, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2018: Σήμερα, μετά τη μια το μεσημέρι, ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσλήψεις 5 ατόμων στο Δήμο Βελβεντού
  • Προσλήψεις – εξπρές μέσω κινητού και ευέλικτο ωράριο
  • Eurovision 2025: Ποιες χώρες έδωσαν 12αρι στην Klavdia – Πώς ψήφισε η Ελλάδα
  • Καιρός: Αίθριος με νεφώσεις – Ανεβαίνει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα
  • Αρτηριακή πίεση: Η γλυκιά λιχουδιά που τη μειώνει και προστατεύει την καρδιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr