• Latest
καρκινος μαστου

Καρκίνος του μαστού: Το νέο βήμα προς μία θεραπεία με επικεφαλής έναν Έλληνα της διασποράς

18 Νοεμβρίου 2020
παρεα ομορφια χαμογελο

Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας

30 Ιουνίου 2026
ΧΡΗΜΑ

Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις

30 Ιουνίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;

30 Ιουνίου 2026
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»

30 Ιουνίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για Εκλογή Προεδρείου

30 Ιουνίου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Κάλεσμα του ΣΕΕΕΝ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

30 Ιουνίου 2026

Ακύρωση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της 1-7-2026 λόγω έκδοσης Νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

30 Ιουνίου 2026
Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: 4o Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ – 1 έως 5 Ιουλίου

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

30 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρκίνος του μαστού: Το νέο βήμα προς μία θεραπεία με επικεφαλής έναν Έλληνα της διασποράς

sierafm by sierafm
18 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
καρκινος μαστου
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ουσιαστική πρόοδο για μία νέα αποτελεσματική και στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου του μαστού έκανε διεθνής επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς και με τη συμμετοχή άλλων επιστημόνων δύο ελληνικών επιστημονικών κέντρων.

Η θεραπεία βασίζεται στη χρήση αναστολέων της πρωτεΐνης LMTK3 και θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί πιθανώς και σε άλλα είδη καρκίνου (πνευμόνων, στομάχου, θυρεοειδούς κ.ά.).

Οι ερευνητές από επτά ερευνητικά κέντρα σε τρεις χώρες (Βρετανία, Ελλάδα, ΗΠΑ), με επικεφαλής τον καθηγητή Βιοχημείας και Βιοϊατρικής Γιώργο Γιαμά της Σχολής Επιστημών της Ζωής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σάσεξ, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances». Στη μελέτη συμμετείχαν η Αγγελική Δίτσιου και ο Χρυσόστομος Προδρόμου του ίδιου πανεπιστημίου, ο Απόστολος Κλινάκης, η Νικιάνα Σιμιγδαλά και η Παναγιώτα Νταβέλου από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και ο Αθανάσιος Παπακυριακού από το Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του «Δημόκριτου».

Οι επιστήμονες, όωπς μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μελετούν εδώ και χρόνια τη δράση της εν λόγω πρωτεΐνης, η οποία συμβάλλει στην ανθεκτικότητα των όγκων στη χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη ενός φαρμάκου αναστολέα της LMTK3 για χορήγησή του στους ασθενείς. Το νέο βήμα αφορά στο γεγονός ότι με τη βοήθεια του βρετανικού σύγχροτρου Diamond Light Source έριξαν άπλετο φως στη δομή της LMTK3, κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη κατανόηση του ρόλου και των λειτουργιών της, έτσι ώστε να αποτελέσει στόχο νέων φαρμάκων. Ελπίζεται ότι η νέα έρευνα θα επιτρέψει την πρόοδο στην ανάπτυξη καλύτερων αναστολέων της LMTK3, που θα αποτελέσουν μία νέα κατηγορία αντικαρκινικών φαρμάκων χορηγούμενων από το σπίτι.

Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, εμπλέκεται στην ανάπτυξη και επιδείνωση διαφόρων καρκινικών όγκων, αλλά και άλλων παθήσεων (π.χ. του κεντρικού νευρικού συστήματος). Η νέα μελέτη δείχνει ότι η LMTK3 είναι μία ενεργή κινάση και βρήκε ότι μία ουσία προσδένεται πάνω της και αναστέλλει με επιτυχία την ογκογενετική δράση της, όπως έδειξαν πειράματα σε τρωκτικά και σε κυτταρικές καλλιέργειες.

«Αποκαλύπτοντας την κρυσταλλική δομή της LMTK3, δείξαμε ότι αυτή κατέχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μίας ενεργής πρωτεϊνικής κινάσης. Η LMTK3 παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον έλεγχο των κυτταρικών διαδικασιών, ενώ προηγουμένως είχαμε δείξει ότι αυτή η πρωτεΐνη καθιστά λιγότερο αποτελεσματικές ορισμένες αντικαρκινικές θεραπείες, όπως χημειοθεραπείες και ενδοκρινολογικές», δήλωσε ο δρ Γιαμάς.

«Βρισκόμαστε τώρα πια στο στάδιο της διαδικασίας να μεταφέρουμε την έρευνά μας στο επόμενο στάδιο, της ανάπτυξης συγκεκριμένων φαρμάκων για την LMTK3. Ελπίζουμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα πραγματοποιήσουμε κλινικές δοκιμές, κάτι απίστευτα γρήγορο γι’ αυτό το είδος της διαδικασίας», πρόσθεσε ο Έλληνας επιστήμονας, ο οποίος σπούδασε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε το διδακτορικό του από το γερμανικό Πανεπιστήμιο της Ουλμ, έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο Κολλέγιο Imperial του Λονδίνου, ενώ από το 2015 άρχισε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η ανάπτυξη χορηγούμενων από το στόμα αναστολέων της LMTK3 μπορεί να έχει στο μέλλον ευρεία κλινική χρήση, είτε ως μονοθεραπεία είτε συνδυαστικά με τη χημειοθεραπεία, την ανοσοθεραπεία και την ενδοκρινολογική θεραπεία, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των τελευταίων.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Ολοκλήρωση του Webinar για το νέο Εξοικονομώ‐Αυτονομώ για Μηχανικούς

Next Post

Ο Σύλλογος εργαζομένων «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας για τον covid

Next Post
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

Ο Σύλλογος εργαζομένων «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας για τον covid

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας
  • Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις
  • Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;
  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Αποθέωση για τον «Ιππόλυτο» της Θεατρικής Ομάδας «Εξ Αμάξης»
  • Δήμος Κοζάνης: Επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στη συνοικία «Κρεβατάκια» και ενημερωτική δράση την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τους δημότες (Βίντεο)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr