• Latest
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκινογόνα τρόφιμα: μάθετε ποιοι μύθοι υπάρχουν

20 Μαΐου 2019
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Κάλεσμα Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας σε συνέχιση του αγώνα

7 Φεβρουαρίου 2026
Ενημερωτικές διαλέξεις σε στελέχη της Αστυνομίας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ενημερωτικές διαλέξεις σε στελέχη της Αστυνομίας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

7 Φεβρουαρίου 2026
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

ΚΚΕ- ΚΝΕ: Οι φονιάδες δεν έχουν δουλειά δτο Πανεπιστήμιο. Να διακοπεί η συνεργασία με το CLUSTER DefenceEduNet!

7 Φεβρουαρίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

“ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Μετεγκατάσταση Αναργύρων – Θεσμική αποκατάσταση και εφαρμογή της νομιμότητας Μια οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Αμυνταίου !

7 Φεβρουαρίου 2026
Η Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

7 Φεβρουαρίου 2026
Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

6 Φεβρουαρίου 2026
σχολειο

Πτολεμαΐδα: Μπήκε στο σχολείο ως πατέρας μαθητή και έκλεψε πορτοφόλι. Βίντεο

6 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης

6 Φεβρουαρίου 2026
Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας

Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας

6 Φεβρουαρίου 2026
«Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

«Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

6 Φεβρουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Γιώργου Παρχαρίδη

6 Φεβρουαρίου 2026
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κοινότητας Μεσοποταμίας

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κοινότητας Μεσοποταμίας

6 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρκινογόνα τρόφιμα: μάθετε ποιοι μύθοι υπάρχουν

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε αρκετές περιπτώσεις η κοινή γνώμη και οι ακτιβιστές συνδέουν συγκεκριμένα τρόφιμα με τον καρκίνο. Ανάμεσα στα προϊόντα που έχουν δεχθεί την περισσότερη κριτική είναι τα διαγονιδιακά. Έχουν όμως βάση αυτές οι δηλώσεις;

Είναι αλήθεια πως ίσως υπάρχουν καρκινογόνα τρόφιμα (τρόφιμα με καρκινογόνα συμπλέγματα). Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε πώς ερμηνεύετε τις πληροφορίες που λαμβάνετε.

Ο καρκίνος είναι η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες. Εμφανίζεται όλο και συχνότερα όσο μεγαλώνουμε, και συνήθως συνδέεται με την ποσότητα καρκινογόνων στα οποία εκτιθέμεθα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μεταξύ άλλων.

Δυστυχώς, ορισμένα από αυτά τα καρκινογόνα τρόφιμα μπορεί να υπάρχουν στη διατροφή σας.

Όλο και περισσότερες επιστημονικές αποδείξεις δείχνουν ότι ορισμένα τρόφιμα ίσως να σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου. Όμως, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες οι οποίοι προκαλούν καρκίνο, και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο μαζί με άλλα πράγματα, όπως η γενετική.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η υγιεινή διατροφή κάνει πάντα καλό. Έχοντας μια ισορροπημένη διατροφή θα διατηρήσετε και την υγεία σας σε ένα καλό επίπεδο. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και ν’ αποτρέψετε την εμφάνιση ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Εν τω μεταξύ, είναι επίσης σημαντικό να ερμηνεύετε λογικά τις επιστημονικές πληροφορίες που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Έχοντας αυτά κατά νου, υπάρχουν πολλά άρθρα και πληροφορίες που διαβεβαιώνουν ότι καταναλώνοντας ορισμένα καρκινογόνα τρόφιμα θα προκαλέσετε την ανάπτυξη ασθενειών. Αυτές οι δηλώσεις είναι αναληθείς σε πολλές περιπτώσεις.

Υποτιθέμενα καρκινογόνα τρόφιμα

Κατεργασμένα κρέατα

Ορισμένα κρέατα έχουν νιτρώδεις ενώσεις ή αρωματικές αμίνες, στοιχεία τα οποία βοηθούν τη συντήρηση αυτών των προϊόντων. Αυτό ισχύει ειδικότερα για μαριναρισμένα, καπνιστά ή παστά τρόφιμα. Αυτά τα συμπλέγματα μπορούν ν’ αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία σας, σε σημείο όπου γίνονται δυνητικά καρκινογόνα.

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι αρκετή για την αποτροπή τυχόν δυσμενών επιπτώσεων για την υγεία, εξαιτίας αυτών των συμπλεγμάτων. Γι’ αυτό, δε θα πρέπει να τρώτε μεγάλες ποσότητες κρέατος και θα πρέπει να καταναλώνετε αρκετά λαχανικά

Αναψυκτικά

Η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών προκαλεί προβλήματα υγείας. Αυτά τα προϊόντα έχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης. Έτσι, θα αυξήσετε το σάκχαρό σας αν τα πίνετε συχνά.

Επίσης, τα διαιτητικά ροφήματα έχουν μειωμένη ποσότητα ζάχαρης, αλλά περιέχουν χημικά και τεχνητά γλυκαντικά τα οποία δεν ωφελούν την υγεία σας. Ορισμένα από τα συμπλέγματα αυτά είναι δυνητικά καρκινογόνα μέχρι κάποιον βαθμό. Όμως, δεν είναι δεδομένο πως προκαλούν καρκίνο.

Γενικά, η πιο υγιεινή επιλογή είναι να προσπαθείτε να μειώσετε την κατανάλωση τέτοιων προϊόντων. Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι αυτά τα τρόφιμα μπορούν να βλάψουν την υγεία σας.

Καρκινογόνα τρόφιμα – Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί

Υπάρχουν πολλοί πολέμιοι των διαγονιδιακών ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (GMO). Αυτή η στάση άρνησης και απόρριψης προς τη διαγονιδιακή τεχνολογία προέρχεται συνήθως από την ηθική πλευρά του μάρκετινγκ και της παραγωγής, και όχι τόσο από το ίδιο το προϊόν.

Υπάρχει πολλή πληροφόρηση η οποία διαβεβαιώνει πως η κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων δεν είναι ασφαλής. Δυστυχώς, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου.

Επιπλέον, βάσει αυτών των δηλώσεων, υπαίτια είναι τα ζιζανιοκτόνα και τα φυτοφάρμακα. Κοινά προϊόντα στην καλλιέργεια.

Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα δύο κύρια χαρακτηριστικά των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών. Αυτές οι καλλιέργειες είναι ανθεκτικές στα έντομα και τα ζιζανιοκτόνα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν είναι και ιδιαίτερα φυσικά αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τα χαρακτηριστικά των GMO

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (GMO) έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές με τα χρόνια.

Η πρώτη αλλαγή χαρακτηριστικού έγινε εξαιτίας μια βακτηριακής πρωτεΐνης. Οι αγρότες τη χρησιμοποιούσαν στις οργανικές καλλιέργειές τους από τη δεκαετία του ’30.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που άλλαξε είναι η εισαγωγή ενός βακτηριακού γονιδίου στις σοδειές. Αυτό παράγει μια πρωτεΐνη η οποία αντιστέκεται στο ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη.

Η χρήση αυτού το ζιζανιοκτόνου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα προς αντιπαράθεση αναφορικά με τα διαγονιδιακά τρόφιμα. Υπάρχει όμως ισχυρό ιστορικό ασφαλούς χρήσης από το 1974. Επιπλέον, αρκετές επιστημονικές μελέτες διαβεβαιώνουν πως η γλυφοσάτη δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου.

Ο φόβος γύρω από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων απορρέει, σε πολλές περιπτώσεις, από ελλιπή πληροφόρηση.

Εξάλλου, τα διαγονιδιακά τρόφιμα είναι οργανισμοί που έχουν τροποποιηθεί ή έχουν προστεθεί σε αυτούς συγκεκριμένα μόρια DNA. Όμως, το DNA υπάρχει σε όλα τα τρόφιμα. Το καταναλώνετε από όλες τις τροφές και το στομάχι σας το διασπά χωρίς να σας βλάπτει.

Τέλος, εξαιτίας της κατάστασης των GMO, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους εκτίμησης κινδύνου. Τα αποτελέσματα αυτών δείχνουν ότι οι διαγονιδιακές σοδειές δεν είναι περισσότερο επικίνδυνες απ’ ότι τα συμβατικά ισοδύναμα.

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

ΑΑΔΕ: Εγκύκλιος με διευκρινίσεις για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Next Post

Οι 35 απαντήσεις με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις Εκλογές

Next Post
ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι 35 απαντήσεις με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις Εκλογές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κάλεσμα Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας σε συνέχιση του αγώνα
  • Ενημερωτικές διαλέξεις σε στελέχη της Αστυνομίας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • ΚΚΕ- ΚΝΕ: Οι φονιάδες δεν έχουν δουλειά δτο Πανεπιστήμιο. Να διακοπεί η συνεργασία με το CLUSTER DefenceEduNet!
  • “ΕΛΠΙΔΑ” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Μετεγκατάσταση Αναργύρων – Θεσμική αποκατάσταση και εφαρμογή της νομιμότητας Μια οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Αμυνταίου !
  • Η Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr