• Latest
Καρυπίδης

Καρυπίδης: Επιλέγουμε την αλήθεια κ. Ζεμπιλιάδου και προχωράμε με θάρρος για να κάνουμε πραγματικότητα όσα στερήθηκε η Δυτική Μακεδονία

3 Οκτωβρίου 2017
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

48χρονος εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο να σφάζει αρνί

8 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Τα 3 νέα pass του Ιουνίου και το έκτακτο επίδομα για τις οικογένειες με παιδιά

8 Μαΐου 2026
Λαϊκή

Αλλάζουν όλα στις λαϊκές

8 Μαΐου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχονται ευκαιρίες απασχόλησης για περίπου 60.000 ανέργους με εμφαση στις γυναίκες και τα ευάλωτα άτομα

8 Μαΐου 2026
Αλτσχάιμερ ανοια

Τα χόμπι που μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη – Δεν είναι μόνο το σταυρόλεξο

7 Μαΐου 2026
ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΟΝΟΣ

Κάρφωσε μαχαίρι στον αυχένα κομμωτή γιατί δεν της άρεσε το κούρεμα!

7 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ανατροπή! Έγκλημα ο θάνατος ηλικιωμένου στην Πιερία

7 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Θερμοκήπιο γεωθερμίας και ενεργειακή κοινότητα από το αναπτυξιακό δίκτυο «Αγροβόιο»

Η υδροπονία στη Δυτική Μακεδονία περνά από τη θεωρία στην οργανωμένη ανάπτυξη

7 Μαΐου 2026
Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

Παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη» το Σάββατο 16 Μαΐου

7 Μαΐου 2026
Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Διοικήτριας Νοσοκομείου Γρεβενών. Ενίσχυση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και νέο ασθενοφόρο.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Διοικήτριας Νοσοκομείου Γρεβενών. Ενίσχυση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και νέο ασθενοφόρο.

7 Μαΐου 2026
Ευχαριστήριο του Δήμου Κοζάνης στη “Wise Greece” για την πολύτιμη στήριξή της στο Κοινωνικό μας Συσσίτιο

Ευχαριστήριο του Δήμου Κοζάνης στη “Wise Greece” για την πολύτιμη στήριξή της στο Κοινωνικό μας Συσσίτιο

7 Μαΐου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 11/5

7 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καρυπίδης: Επιλέγουμε την αλήθεια κ. Ζεμπιλιάδου και προχωράμε με θάρρος για να κάνουμε πραγματικότητα όσα στερήθηκε η Δυτική Μακεδονία

sierafm by sierafm
3 Οκτωβρίου 2017
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Καρυπίδης
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εσείς, ως πότε θα αρνείστε την πραγματικότητα;

Είναι εδώ και καιρό εμφανής η απελπισμένη προσπάθεια της κ. Ζεμπιλιάδου να δημιουργήσει ντόρο, μετερχόμενη κάθε μέσου για να πετύχει το σκοπό της.

Θεωρεί, μάλλον, ότι με τις μακροσκελείς επιστολές της και παριστάνοντας δήθεν τον κήρυκα του ήθους, θα καταφέρει να πλήξει τον Περιφερειάρχη στην …αχίλλειο πτέρνα του.

Πάνω στον αγώνα της αυτό, το μόνο που καταφέρνει είναι να στρέφεται εναντίον της ανάπτυξης αυτού του τόπου, να στέκεται απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και τελικά να μαλώνει με τα ρούχα της.

Αναφέρεται η κ. Ζεμπιλιάδου σε μια σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού 8εκ.€ που έχουν δοθεί προς υλοποίηση σε τρίτους φορείς, δηλαδή στα Επιμελητήρια, στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, στην Εγνατία Οδό, πολλά από τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει χθες.

Δηλαδή τι θέλει η κ. Ζεμπιλιάδου;
Να μην γίνουν έργα σε μια σειρά κρίσιμων τομέων;

Να μην προχωρήσουν οι μελέτες της Εγνατίας Οδού για τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα – Κοζάνη, για τις οποίες μάλιστα κάποιοι διαβεβαίωναν ότι υπήρχε ωριμότητα;

Να μπει τροχοπέδη στις δράσεις των Επιμελητηρίων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας;

Να σταματήσει την καινοτομία μέσα από την υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων και υποδομών εργαστηρίων για τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα;

Η αλήθεια δεν βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τις αμέτρητες δήθεν αποκαλύψεις της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου που τεχνηέντως επιδιώκουν να συσκοτίσουν την κατάσταση.

Τα πράγματα είναι απλά και έχουν ως εξής:
Με την υπ’ αριθμ. 98/14 (11-4-2014) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο και αναρτήθηκε στο site της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθούν φορείς και πολίτες για το περιεχόμενο και τις δυνατότητες αξιοποίησής του.

Στο υπόψη επιχειρησιακό και πιο συγκεκριμένα στο παράρτημα με την περιγραφή του περιεχομένου των τεχνικών δελτίων μέτρων περιγράφονται οι ενδεικτικοί φορείς υλοποίησης, στους οποίους περιλαμβάνονται σειρά αρμοδίων φορέων.

Στο ίδιο παράρτημα, μάλιστα, παρατίθεται και υπόδειγμα τεχνικού δελτίου έργου, όπου υπάρχει η δυνατότητα αναγραφής τόσο του προτείνοντα φορέα, όσο και του φορέα υλοποίησης.

Με την αριθμ. 122/15 (9-6-2015) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαιώνεται ότι το ίδιο πρόγραμμα ξαναπαρουσιάστηκε και εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα.

Η εξειδίκευση του προγράμματος στο επόμενο διάστημα που ακολούθησε έγινε με αποφάσεις του Π.Σ. που οριστικοποιούν την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα.

Όλα τα έργα εντάσσονται οριστικά στο πρόγραμμα, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης (ΕΠ) του ΕΑΠ, στην οποία υπάρχει διακριτή αναγραφή τόσο του προτείνοντα φορέα, όσο και του φορέα υλοποίησης και αποτυπώνονται με τον ίδιο τρόπο στις αποφάσεις του Π.Σ. περί οριστικής ένταξης.

Οι αποφάσεις αυτές αναρτώνται στη «Διαύγεια» και εγκρίνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας για τη νομιμότητά τους.

Όλα ανεξαιρέτως τα έργα εντάσσονται οριστικά με αποφάσεις του Π.Σ. με τη διαδικασία που προαναφέρθηκε, ως μονόδρομος.

Η ένταξη ενός έργου στο ΕΑΠ δεν αποτελεί δημόσια σύμβαση, αλλά ο χαρακτηρισμός αυτός ισχύει κατά τη φάση υλοποίησης και για τα έργα που αφορά ανάλογα με το φορέα υλοποίησης.
Κατά τη φάση υλοποίησης των έργων και πριν την πιστοποίηση για πληρωμή, η Επιτροπή Ελέγχου Έργων (ΕΕΕ) ελέγχει τις διαδικασίες υλοποίησης και εξασφαλίζει τη νομιμότητα τους ανάλογα με το καθεστώς που διέπει τον κάθε φορέα υλοποίησης.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επεστράφη το αίτημα φορέων από την Επιτροπή Ελέγχου για έλεγχο και πληρωμή, προκειμένου να εφαρμοστούν τα αναγκαία.

Με σκοπό μάλιστα να εξασφαλιστούν οι συνθήκες προς όφελος του χρονοδιαγράμματος και να διευκολυνθούν οι φορείς υλοποίησης, η ΕΕΕ διαμέσου του αρμόδιου γραφείου αποστέλλει συνήθως οδηγίες και προδιαγραφές για το περιεχόμενο της αίτησης και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το γνωστό έργο της «Αγίας Όλγας», του οποίου το αίτημα για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης επεστράφη από την ΕΕΕ και άρα δεν καταβλήθηκε κανένα ποσό.

Άλλωστε η ΕΕΕ αποτελείται από εκπροσώπους δημοσίων φορέων, αλλά και εκπροσώπους των ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΟΕΕ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπουργική απόφαση έχει δικαίωμα να ζητήσει από το φορέα υλοποίησης του έργου «οποιοδήποτε στοιχείο κρίνει απαραίτητο προκειμένου να βεβαιώσει τις εργασίες που εκτελέστηκαν».

Επιπρόσθετα των ανωτέρω σε πολλές περιπτώσεις, π.χ. μελετών, αυτές ελέγχονται και εγκρίνονται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες τόσο τμηματικά όσο και στο τέλος πριν την έναρξη της φάσης κατασκευής.

Η διαδικασία ανάθεσης από φορείς υλοποίησης σε τρίτους γίνεται ανάλογα με το καθεστώς που τους διέπει, σε πολλές περιπτώσεις ως δημόσια σύμβαση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι διαδικασίες που εφαρμόζονται ελέγχονται από την ΕΕΕ, γι’ αυτό άλλωστε όπως προαναφέρθηκε επιστράφηκαν πολλά αιτήματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Αγίας Όλγας.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εντολής έργου –επομένως και του επίμαχου της Αγίας Όλγας-, στην οποία να μην αναγράφεται ο προτείνων φορέα και ο φορέας υλοποίησης στην απόφαση ένταξης που λαμβάνει το Π.Σ., συμπεριλαμβανομένης και της τροποποίησης ένταξης.

Διευκρινίζεται επίσης, σύμφωνα με την Υ.Α., ότι δικαίωμα πρότασης για την ένταξη έργων έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και επιλέξιμοι φορείς με την υποβολή τεχνικού δελτίου έργου.
Είναι αυτονόητο ότι οι φορείς αυτοί ενδεικτικά και μόνο αναφέροντα στα εγκεκριμένα τεχνικά δελτία έργων.

Άλλωστε το θέμα αυτό απασχόλησε προ πολλού την ίδια την Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος ΕΑΠ, όπως παρακάτω αναφέρεται:
α) στη συνεδρίαση της 26-3-2015, η οποία εγκρίθηκε με την α/α 56/15 (30-3-2015) απόφαση του Π.Σ.
α) στη συνεδρίαση της 13-10-2015 όπου και λήφθηκαν ορισμένες αποφάσεις για το θέμα των φορέων υλοποίησης.
Πρόσφατα, μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπή Παρακολούθησης στις 25-8-2017 έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος και ζητήθηκε η υποβολή εισήγησης, με στόχο την περαιτέρω εξασφάλιση των διαδικασιών ανάθεσης από αυτούς και επομένως των έργων, η οποία με τη μορφή οδηγιών θα παρέχεται στους φορείς υλοποίησης μετά την ένταξή τους στο ΕΑΠ.

Κλείνουμε, επαναλαμβάνοντας ότι οι πόροι, όταν απαντούν σε ανισότητες και δίνουν προοπτική στο μέλλον για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, τότε μόνο πιάνουν τόπο.

Previous Post

Σύγκρουση Ι.Χ. με Τρακτέρ κοντά στο Βατερό

Next Post

Ο Γυμναστικός την Παρασκευή στο Final4 του Κυπέλλου Νίκος Ακουμιανάκης

Next Post

Ο Γυμναστικός την Παρασκευή στο Final4 του Κυπέλλου Νίκος Ακουμιανάκης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 48χρονος εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο να σφάζει αρνί
  • Τα 3 νέα pass του Ιουνίου και το έκτακτο επίδομα για τις οικογένειες με παιδιά
  • Αλλάζουν όλα στις λαϊκές
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται ευκαιρίες απασχόλησης για περίπου 60.000 ανέργους με εμφαση στις γυναίκες και τα ευάλωτα άτομα
  • Τα χόμπι που μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη – Δεν είναι μόνο το σταυρόλεξο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr