• Latest
ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καστοριά: Δροσερές βουτιές στα γλυκά νερά της λίμνης από ντόπιους και τουρίστες

12 Ιουνίου 2023
Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool

Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool

7 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Η Κοζάνη συναντά την Ευρώπη – Η «Πανδώρα» και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Δήμος Κοζάνης: Η Κοζάνη συναντά την Ευρώπη – Η «Πανδώρα» και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

7 Αυγούστου 2026
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

17ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη»

7 Αυγούστου 2026
Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

7 Αυγούστου 2026
Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

Kοζάνη: 40ήμερο μνημόσυνο της Βάγιας Νέστορα

7 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Κοζάνη: Νταλίκα ανετράπη έξω από Βαθύλακκο – Τραυματίας ο 24χρονος οδηγός

7 Αυγούστου 2026
Δωρεά ειδών ιματισμού  από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών «Ελπίδα», στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών

Δωρεά ειδών ιματισμού  από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών «Ελπίδα», στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών

7 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Σε φάση ολοκλήρωσης οι νέοι λέβητες της Τηλεθέρμανσης – Πανέτοιμη η ΔΕΥΑΚ ενόψει της νέας θερμαντικής περιόδου

Δήμος Κοζάνης: Σε φάση ολοκλήρωσης οι νέοι λέβητες της Τηλεθέρμανσης – Πανέτοιμη η ΔΕΥΑΚ ενόψει της νέας θερμαντικής περιόδου

7 Αυγούστου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εκδηλώσεις προς τιμήν των Απόδημων Καστοριανών

7 Αυγούστου 2026
Πώς του άρπαξαν 100.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις!

Καστοριά: Συνέλαβαν τσιλιαδόρο και εισπράκτορα απατεώνες!

7 Αυγούστου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη «Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο»

7 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Λόγω της εορτής του 15Αύγουστου, οι Λαϊκές Αγορές στις Δ.Κ. Σιάτιστας και Δ.Κ. Νεάπολης μεταφέρονται

Δήμος Κοζάνης: Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η λαϊκή αγορά της Αριστοτέλους λόγω Δεκαπενταύγουστου

7 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καστοριά: Δροσερές βουτιές στα γλυκά νερά της λίμνης από ντόπιους και τουρίστες

sierafm by sierafm
12 Ιουνίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
0
SHARES
81
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χαλάρωση στην Πλάζ και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της λίμνης. Κανείς δε θα το πίστευε, πως η λίμνη Ορεστιάδας, γνωστή σε όλους ως λίμνη Καστοριάς, θα ήταν top τουριστικός προορισμός, εν μέσω των θερινών μηνών, που πέρα από την κωπηλασία, το σκι και την ιστιοπλοΐα, θα ενδεικνύονταν και για ηλιοθεραπεία και μακροβούτια.

«Το συνηθίζαμε κυρίως όταν είμασταν παιδιά, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται σε κάποια σημεία της λίμνης οργανωμένα», θα πει στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος τουρισμού Καστοριάς, Σάκης Ρήμος.

«Η λίμνη είναι σε άριστη κατάσταση», ενώ η Πλάζ, συγκεκριμένη περιοχή της λίμνης που ενδείκνυται για μπάνιο, όπως λέει ο κ. Ρήμος «είναι στρωμένη και με μικρά χαλίκια». Το βάθος της λίμνης κυμαίνεται από 1,5 μέχρι και 12 μέτρα, με τη μέση θερμοκρασία της, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, να θεωρείται καλή για κολύμπι. Γνωστός προορισμός αναζωογονητικής απόδρασης, η λίμνη Καστοριάς έχει διεθνή φήμη από τους αγώνες αθλητικής κωπηλασίας που διεξάγονται σε αυτή, ενώ οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τα ήρεμα νερά της με θαλάσσιο ποδήλατο, κανό καγιάκ, αλλά και να περιηγηθούν στη μεγάλη της έκταση και τα ειδυλλιακά της τοπία, με το καραβάκι «ΟΛΥΜΠΙΑ». Η λίμνη Καστοριάς, που είναι η 11η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, είναι ένας πλούσιος υδροβιότοπος, ενώ την ευθύνη της περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης της, την έχει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

«Στη λίμνη Καστοριάς πραγματοποιούνται επίσης εκδρομές, μικρές κρουαζιέρες και άλλες περιπατητικές και φυσιολατρικές δραστηριότητες για να ανακαλύψει κανείς τη φυσική κληρονομιά των υδάτινων συστημάτων.

Κωπηλασία, πικνίκ σε βάρκες, εξερευνήσεις και παρατήρηση πουλιών είναι μόνο κάποιες από τις συναφείς και συγκριτικές δραστηριότητες που μπορούν να προκύψουν. Κανό, θαλάσσιο ποδήλατο, ψάρεμα, καθώς και πεζοπορία, ορειβασία, ποδήλατο βουνού, αποτελούν δημοφιλείς επιλογές παραλίμνιων και ορεινών δραστηριοτήτων που μπορούν να προσδώσουν ταυτόχρονα μια δυναμική αίσθηση wellness, αλλά και βιωματικής περιπέτειας.

Επιπλέον η πόλη της Καστοριάς έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να βρίσκεται στο μέσον της λεκάνης των λιμνών. Οι Πρέσπες, η λίμνη της Οχρίδας και των Ιωαννίνων, η Βεγορίτιδα, η Χειμαδίτιδα και η τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου, όλες βρίσκονται σε απόσταση περίπου μίας ώρας και προσφέρουν ένα μοναδικό πλούτο ορνιθοπανίδας, ενώ αποτελούν σημαντικούς προορισμούς bird watching και παρέχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης άλλων λιμναίων δραστηριοτήτων. Έγκειται η δημιουργία διεθνώς αναγνωρισμένου κοινού λιμναίου brand με δραστηριότητες σε διαφορετικές λίμνες και δημιουργία κοινών πακέτων αποδράσεων», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς.

Πέραν όλων αυτών των δραστηριοτήτων τα τελευταία καλοκαίρια, το μπάνιο στη λίμνη Καστοριάς, θεωρείται κορωνίδα των προτιμήσεων των ντόπιων, αλλά και των τουριστών που «βουτάνε» με κάθε ευκαιρία.

«Πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία, που δεν ελλοχεύει κανέναν κίνδυνο, αρκεί να ξέρεις να κολυμπάς», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς, Σάκης Ρήμος.

Γεγονός πάντως είναι πως πέρα από τις δροσιστικές βουτιές, ακόμη και δίπλα στους λευκούς κύκνους που κολυμπούν αμέριμνοι, παράκτια της λίμνης στήνονται και υπαίθρια «τσιμπούσια», ενώ την τιμητική τους έχουν τα παραλίμνια ταβερνάκια που προφέρουν χίλιες δυο τοπικές λιχουδιές με φρέσκα ψαράκια, κάνοντας την εμπειρία των επισκεπτών αξέχαστη και διεκδικώντας έτσι, επάξια, μία υψηλή θέση προτιμήσεως τουριστικού προορισμού, που ανταγωνίζεται ακόμη και πολλές από τις ειδυλλιακές ακτές της χώρας.

Πηγή: fouit.gr

Tags: ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Previous Post

Άγνωστοι εγκατέλειψαν μαχαιρωμένο 24χρονο στον Ευαγγελισμό και εξαφανίστηκαν

Next Post

Εράτυρα: Γυρίσματα εκπομπής για το 4Ε

Next Post
Εράτυρα: Γυρίσματα εκπομπής για το 4Ε

Εράτυρα: Γυρίσματα εκπομπής για το 4Ε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool
  • Δήμος Κοζάνης: Η Κοζάνη συναντά την Ευρώπη – Η «Πανδώρα» και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών
  • 17ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη»
  • Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας
  • Kοζάνη: 40ήμερο μνημόσυνο της Βάγιας Νέστορα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr