• Latest
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην τελική εκδήλωση παρουσίασης του έργου ECOTOURS στην ΑΝΚΟ Κοζάνης

Κατασχέσεις καταθέσεων από δήμους για κλήσεις ΙΧ

20 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

7 Ιανουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατασχέσεις καταθέσεων από δήμους για κλήσεις ΙΧ

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην τελική εκδήλωση παρουσίασης του έργου ECOTOURS στην ΑΝΚΟ Κοζάνης
0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών προχωρούν οι δήμοι, προκειμένου να εισπράξουν χρέη από πρόστιμα παράνομης στάθμευσης τα οποία επιβλήθηκαν ακόμη και πριν από το 2015 και έμειναν απλήρωτα μέχρι σήμερα.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα γενικές διατάξεις, ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δήμων από τους πολίτες είναι πλέον τα 5 έτη από το οικονομικό έτος βεβαίωσης.

Για τα παλαιά αυτά χρέη καθώς και γενικότερα για όλα τα χρέη προς τους δήμους τα οποία γεννήθηκαν προ του 2018 εξακολουθούν να ισχύουν εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα της πενταετίας. Ειδικά δε για τις συγκεκριμένες οφειλές που προέρχονται από πρόστιμα παράνομης στάθμευσης εξακολουθούν να ισχύουν, υπό προϋποθέσεις, οι παλαιές διατάξεις του αναγκαστικού νόμου 344/1968, που προέβλεπαν παραγραφή μετά από 20ετία, καθώς εξαιρέθηκαν και από την ειδική ευνοϊκή διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών η οποία νομοθετήθηκε εκτάκτως την άνοιξη του 2023 (άρθρο 7 του ν. 5043/2023) και με την οποία προβλέφθηκε η μη διεκδίκηση από τους δήμους οφειλών που γεννήθηκαν μέχρι τις 31-12-2018, για τις οποίες έχει παρέλθει δεκαετία από την ημερομηνία γέννησής τους και προέκυψαν εξαιτίας μη υποβολής δηλώσεων ή υποβολής ανακριβών δηλώσεων από τους υπόχρεους πολίτες.

Οι δήμοι εκμεταλλεύονται, αντιθέτως, μία άλλη διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ήταν μεταβατική και περιελήφθη στο άρθρο 72 του ν. 5027/2023. Η διάταξη αυτή ορίζει ότι οι οφειλές προς τους δήμους, από οποιανδήποτε αιτία, οι οποίες γεννήθηκαν μέχρι και τις 31-12-2018, αν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του αναγκαστικού νόμου 344/1968 που προβλέπουν 20ετή παραγραφή, μπορούσαν να αναζητηθούν και να βεβαιωθούν, εξακολουθούν να αναζητούνται και να βεβαιώνονται για χρονικό διάστημα δύο ετών, το οποίο ξεκίνησε από τις 3 Μαρτίου 2023 και έληξε στις 3 Μαρτίου 2025. Για τα χρέη αυτά η αποσβεστική προθεσμία εντός της οποίας οι δήμοι μπορούν να λάβουν μέτρα για την εξασφάλιση της είσπραξης παρατάθηκε κατά 5 ακόμη έτη!

Στην επαχθή αυτή μεταβατική διάταξη περιελήφθησαν ουσιαστικά όλα τα παλαιά χρέη προς τους δήμους τα οποία γεννήθηκαν μέχρι τις 31-12-2018 και δεν προέρχονταν από παραβάσεις μη υποβολής ή ανακριβούς υποβολής δηλώσεων, αλλά από απευθείας πρόστιμα επιβληθέντα από τους δήμους για παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, καθώς και από άλλες κατηγορίες δημοτικών εσόδων και τελών για τη βεβαίωση και την είσπραξη των οποίων δεν προαπαιτείται η υποβολή δήλωσης από τους πολίτες.

Εννοείται δε ότι, εφόσον τα παλαιά χρέη αυτής της περίπτωσης είχαν βεβαιωθεί από τους δήμους και πριν από τις 3 Μαρτίου 2023, μπορούν να διεκδικηθούν από αυτούς με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως οι δεσμεύσεις και οι κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών.

ΠΗΓΗ

 

Tags: ΔΗΜΟΙ ΟΤΑΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣΚΑΤΑΣΧΕΣΗ
Previous Post

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην τελική εκδήλωση παρουσίασης του έργου ECOTOURS στην ΑΝΚΟ Κοζάνης

Next Post

7 τροφές με φλαβονοειδή που αντιστρέφουν τη γήρανση με φυσικό τρόπο

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

7 τροφές με φλαβονοειδή που αντιστρέφουν τη γήρανση με φυσικό τρόπο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»
  • 7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr