Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία: Στο επίκεντρο παραγωγικές επενδύσεις – Νέα ογκολογική μονάδα στην Κοζάνη
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης
“4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας  Let’s Get Together “
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων στο Φροντιστήριο Κουκουλιάτα Θεοδώρα
Ο Χρήστος Κοκκινίδης στον Μακεδονικό Σιάτιστας
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Κινέζοι επιστήμονες: Ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί σε δύο τύπους – Ο ένας είναι πιο επιθετικός

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει δύο στελέχη του νέου κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, από τα οποία το ένα είναι πιο επιθετικό από το άλλο, πράγμα που υποδηλώνει ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί τουλάχιστον μια φορά.

Θεωρούν μάλιστα δυνατό ένας άνθρωπος να μολυνθεί και από τα δύο στελέχη.

Οι Κινέζοι ερευνητές της Σχολής Επιστημών της Ζωής του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και του Ινστιτούτου Παστέρ της Σαγκάης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “National Science Review” της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τάιμς του Λονδίνου» και «Τέλεγκραφ», εκτιμούν ότι μετά τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού από τα ζώα στους ανθρώπους, το αρχικό στέλεχος εξελίχθηκε σε ένα νέο τύπο και από τότε και τα δύο στελέχη μεταδίδονται στους ανθρώπους.

Το πιο επιθετικό στέλεχος (L) εξαπλώνεται ταχύτερα και ευθύνεται περίπου για το 70% των περιστατικών, ενώ το λιγότερο επιθετικό (S), που ευθύνεται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, φαίνεται να είναι το αρχικό στέλεχος. Το επιθετικό στέλεχος L βρέθηκε να επικρατεί στο ξέσπασμα της επιδημίας στην Ουχάν, αλλά στις αρχές Ιανουαρίου άρχισε να χάνει έδαφος και να γίνεται συχνότερο το ηπιότερο στέλεχος S.

Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο ότι στην αρχή της εξάπλωσης της νόσου, οι ασθενείς τύπου L είχαν εντονότερα συμπτώματα και έσπευσαν πρώτοι στα νοσοκομεία, γι’ αυτό διαγνώσθηκαν συχνότερα. Οι ερευνητές θεωρούν επίσης πιθανό ότι τα δρακόντεια μέτρα των κινεζικών αρχών είχαν μεγαλύτερη επίπτωση στο επιθετικό στέλεχος L, με αποτέλεσμα το ηπιότερο στέλεχος S να κερδίσει έδαφος στην πορεία.

Λόγω του μικρού δείγματος των ασθενών (103), στους οποίους βάσισαν τις εκτιμήσεις τους, οι Κινέζοι επιστήμονες τόνισαν ότι τα ευρήματα τους είναι προκαταρκτικά και χρειάζονται επιβεβαίωση από μεγαλύτερη μελέτη, με συνδυασμό γενετικών, επιδημιολογικών και κλινικών δεδομένων.

‘Αλλοι επιστήμονες στη Βρετανία χαρακτήρισαν ενδιαφέροντα τα πρώτα αυτά ευρήματα, αλλά εξέφρασαν την επιφύλαξη τους για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων. Εφόσον όντως ο νέος κορωνοϊός έχει διπλό «πρόσωπο», η ανάπτυξη ενός μελλοντικού εμβολίου -κάτι που πλέον αναμένεται από το 2021- θα είναι πιο δύσκολη.

Η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ως χειρότερο δυνατό σενάριο να μολυνθεί έως το 80% του πληθυσμού της χώρας (με σχετικά υψηλό αριθμό θανάτων μεταξύ των ηλικιωμένων) και οι επιστήμονες της χώρας προβλέπουν ότι το ξέσπασμα του ιού θα διαρκέσει τέσσερις έως έξι μήνες.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *