• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΕΕΝ την Πέμπτη 13.6.2019 στο ΛΚΔΜ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε σε σταθμούς και ορυχεία .

13 Ιουνίου 2019
ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟ

Μελέτη του Yale: Πώς το ελαιόλαδο διαμορφώνει ένα πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα

16 Ιουνίου 2026
Έρχεται το νέο μεγάλο τούνελ της Μακεδονίας -Ποιες πόλεις θα ενώσει

Καστοριά: Τέλη του 2027 η ολοκλήρωση της Σήραγγας της Κλεισούρας- Στα Εθνικής σημασίας έργα το Φράγμα του Νεστορίου

16 Ιουνίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Κάθε μήνα 758 ευρώ σε γονείς – Με την υποβολή ενός μόνο δικαιολογητικού

16 Ιουνίου 2026

ΚΟΚ: Ποιο είναι το πρόστιμο για παράβαση κόκκινου από πεζό

16 Ιουνίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ σε τρίτεκνες – πολύτεκνες μητέρες

16 Ιουνίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2026: Ποια μαθήματα «γκρεμίζουν» τις βαθμολογίες – Η εικόνα ανά επιστημονικό πεδίο

16 Ιουνίου 2026
ταξιδι διακοπες

Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν στις αποζημιώσεις και τις χειραποσκευές

16 Ιουνίου 2026
παιδι

17μηνο αγοράκι κατέληξε στα επείγοντα μετά από αναπνευστικά προβλήματα

16 Ιουνίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνταξιούχος αστυνομικός κατηγορείται για φόλες σε αδέσποτα ζώα – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ

16 Ιουνίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Οι προσπάθειες παραπλάνησης του γκέι ζευγαριού που κακοποίησαν και δολοφόνησαν μωρό

16 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία και με αύξηση στα ποσοστά της – Δεύτερος ο Τσίπρας και πτώση για το ΠΑΣΟΚ

16 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγό του με τρεις μαχαιριές σε στήθος, πλάτη και πρόσωπο – Η γυναίκα φοβόταν για την ασφάλειά της

16 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΕΕΝ την Πέμπτη 13.6.2019 στο ΛΚΔΜ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε σε σταθμούς και ορυχεία .

sierafm by sierafm
13 Ιουνίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΕΕΝ την Πέμπτη 13.6.2019 στο ΛΚΔΜ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε (8μηνα, 2μηνα, εργολαβικούς) σε σταθμούς και ορυχεία .

Παραδόθηκε στην διεύθυνση του ΛΚΔΜ υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του ΣΕΕΕΝ. (παρατίθεται)

Για ακόμη μια φορά καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας – ασφάλειας σε συγκέντρωση – κινητοποίηση του σωματείου μας, που μόνο τυχαία δεν είναι.

Υπονομευτική ήταν και είναι η στάση των Εργατικών Κέντρων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας που δεν στηρίζουν τις κινητοποιήσεις του έκτακτου προσωπικού της ΔΕΗ για την υπογραφή ΣΣΕ.

Το ΔΣ του ΣΕΕΕΝ θα αναλάβει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή και εφαρμογή της ΣΣΕ που προτείνει η ΟΜΕ (Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας) για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε.

Το ΣΕΕΕΝ αποτελεί κλαδικό σωματείο και έχει μέλη του μόνιμους, συμβασιούχους και εργολαβικούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. Μετα το 2012 με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες) είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται δραστικά. Οι μέν εργολαβικοί καλύφθηκαν από την ΕΓΣΣΕ των 586 μικτά τότε και οι συμβασιούχοι στα οκτάμηνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στα 751 χωρίς επίδομα γάμου και τριετίες γεγονός που τους οδήγησε στην εξαθλίωση. Το σωματείο μας, με κινητοποιήσεις, παραστάσεις, ενημερώσεις έκανε προσπάθεια για την υπογραφή Σ.Σ.Ε που να καλύπτει τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς καμία ανταπόκριση από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Τον Ιούλιο του 2018 η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας υπέγραψε Σ.Σ.Ε με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) μέλος του οποίου είναι και η ΔΕΗ Α.Ε κάτι που την υποχρέωνε να την υλοποιήσει για τους εργαζόμενους της. Η ΔΕΗ Α.Ε παρά την υπογραφή της προχώρησε αρχικά σε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην καταβολή των μισθών, εξαίρεσε τους εργαζόμενους στους ΑΗΣ και τις εργολαβίες, δεν κατέβαλε το επίδομα τριετίας και σε ορισμένους εργαζομένους και το επίδομα γάμου.

Αυτή την περίοδο  Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. μέχρι το 2021. Στα πλαίσια αυτά με απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 13/6/2019. Βασικός λόγος της κινητοποίησης είναι η αδιάλλακτη στάση του ΣΜΕ  για χαρακτηρισμό της Σ.Σ.Ε ως κλαδικής ώστε να συμπεριλάβει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου απαιτώντας την εξαίρεση ειδικοτήτων.

Το ΣΕΕΕΝ στην προσπάθεια του να διευρύνει την διαπραγματευτική δύναμη της ΟΜΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας με την σημερινή του συγκέντρωση και την κατάθεση του υπομνήματος διεκδικώντας:

– Την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για 2019- 2021.

– Άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ορυχεία με την σύμβαση της ΟΜΕ.

– Άμεση πληρωμή με την Σύμβαση της ΟΜΕ όπως προβλέπει η επεκτασιμότητα της σύμβασης και στους εργαζόμενους στις εργολαβίες για λογαριασμό της ΔΕΗ Α.Ε.

– Προσμέτρηση όλων των τριετιών των εργαζομένων και όχι ανα ειδικότητα όπως παρανόμως υπολογίζεται , από τη ΔΕΗ Α.Ε.

– Πληρωμή για όλους τους εργαζόμενους των αναδρομικών από την 20η Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης,.

– Τήρηση των όρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Να εξασφαλιστεί μέσα από τη σύμβαση ο τρόπος πληρωμής των ΜΑΠ των εργολαβικών.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους , άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών για να σταματήσουν οι άθλιες εργασιακές σχέσεις των ελαστικών σχέσεων εργασίας (οκτάμηνα, εργολαβίες)

Previous Post

«Πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, Εξεταστικού Κέντρου Κοζάνης»

Next Post

Δολοφονία Γραικού: Νέα στοιχεία για το φοβερό έγκλημα – «Άνοιξαν τους λάκκους δυο μέρες πριν τον θάψουν»!

Next Post

Δολοφονία Γραικού: Νέα στοιχεία για το φοβερό έγκλημα – «Άνοιξαν τους λάκκους δυο μέρες πριν τον θάψουν»!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μελέτη του Yale: Πώς το ελαιόλαδο διαμορφώνει ένα πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα
  • Καστοριά: Τέλη του 2027 η ολοκλήρωση της Σήραγγας της Κλεισούρας- Στα Εθνικής σημασίας έργα το Φράγμα του Νεστορίου
  • ΔΥΠΑ: Κάθε μήνα 758 ευρώ σε γονείς – Με την υποβολή ενός μόνο δικαιολογητικού
  • ΚΟΚ: Ποιο είναι το πρόστιμο για παράβαση κόκκινου από πεζό
  • Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ σε τρίτεκνες – πολύτεκνες μητέρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr