• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να μην παχύνετε στη δεύτερη καραντίνα

4 Δεκεμβρίου 2020
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Όλοι στα συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

16 Αυγούστου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης

16 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

16 Αυγούστου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ

16 Αυγούστου 2025
αστεροειδής πλανητης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα

16 Αυγούστου 2025
φορολογια

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ και στα πανηγύρια – Στη… φάκα πολλοί φοροφυγάδες

16 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Προσωπικός Αριθμός: Πότε αρχίζει η αυτόματη απόδοσή του

16 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νοσηλεύεται 14χρονος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πανηγύρι

16 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη υπάλληλος ελεγκτικής Αρχής του Δημοσίου για υπόθεση χρηματισμού

16 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Οι περιγραφές – σοκ των ανηλίκων για τον κατηγορούμενο γυμνασιάρχη στη Σάμο – «Μου έλεγε ότι πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό»

16 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Η μεγάλη και εντυπωσιακή παρέλαση των καβαλάρηδων της Παναγίας- Βίντεο και φωτογραφίες

Η ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ για την παρέλαση των Καβαλάρηδων της Παναγίας: Μία έκφραση ευλάβειας και συλλογικής μνήμης

15 Αυγούστου 2025
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σιάτιστα: Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

15 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να μην παχύνετε στη δεύτερη καραντίνα

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για δεύτερη φορά καλούμαστε να ασκήσουμε κοινωνική αποστασιοποίηση, στην προσπάθεια να «ισοπεδώσουμε την καμπύλη» και να επιβραδύνουμε την ανησυχητική εξάπλωση του COVID-19 στον πλανήτη.

Περνάμε πολλές οικογενειακές ώρες, εργαζόμαστε εξ ’αποστάσεως μέσω υπολογιστών και ο ελεύθερος χρόνος χαλάρωσης έχει αυξηθεί. Μεταξύ του χιούμορ των κοινωνικών μέσων και της πραγματικότητας όμως, υπάρχει τεράστια σύνδεση και πολλές πιθανότητες μέσω του lockdown να αλλάξουν οι συνήθειες μας και να αυξηθεί το βάρος μας, καθότι η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι απεριόριστη τόσες ώρες στο σπίτι.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές συμβουλές για να μην χάσετε τα κίνητρά σας για να επιτύχετε τους στόχους σας, είτε πρόκειται για εκγύμναση, είτε για υγεία ή απλώς για το σωματικό σας βάρος, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καραντίνας Vol2.

Να τρώτε υγιεινά, σωστούς συνδυασμούς και στην σωστή ώρα!

Το σπίτι έχει εύκολη πρόσβαση σε φαγητό και σνακ. Χωρίς τις επιλογές του φαγητού έξω σε εστιατόριο, περιοριζόμαστε στο σπιτικό φαγητό το οποίο τείνει να είναι πιο υγιεινό και θρεπτικό, χαμηλότερο σε θερμίδες και χαμηλό σε λιπαρά. Για να εκμεταλλευτούμε σωστά αυτό το πλεονέκτημα, μπορούμε να  έχουμε αφθονία σε τρόφιμα όπως λαχανάκια ή σαλάτες, φρούτα, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά και μαύρη σοκολάτα, σε περίπτωση που έχουμε λιγούρα για γλυκό. Επειδή οι περισσότεροι δεν κάνουν πολλές ενεργειακές καύσεις αυτήν την περίοδο, είναι φυσικό οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού να είναι μικρότερες. Επομένως, οι υδατάνθρακες μπορούν να αποφευχθούν κατά το βραδινό δείπνο.

Προγραμματίστε μόνοι σας τα γεύματά σας

Εάν είστε σε τηλεργασία, τότε πιθανότατα έχετε αλλάξει την καθημερινή σας ρουτίνα και οι ώρες που γευματίζετε έχουν αναδιαμορφωθεί. Αυτό μπορεί να φέρει δύο αποτελέσματα. Ή να καταφεύγετε σε γρήγορα και ανθυγιεινά σνακ ή να τσιμπολογάτε ασυναίσθητα όταν κάθεστε στον υπολογιστή σας και βαριέστε. Προς αποφυγή και των δύο, συστήνεται να φτιάξετε και να ακολουθείται ένα κανονικό πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να επαναφέρεται τις συνήθειες σας και να αποφεύγετε την αλόγιστη κατανάλωση θερμίδων που αυξάνει το σωματικό βάρος.

Προγραμματισμός γεύματος από την προηγούμενη μέρα

Αντί να ψάχνετε τελευταία στιγμή το τι θα μαγειρέψετε και να προτρέχετε σε επιπόλαιες εύκολες λύσεις, καλό θα είναι να ξέρετε από την προηγούμενη μέρα το τι θα μαγειρέψετε. Με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε μια υψηλής ποιότητας δίαιτα , θα καταναλώνετε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα και θα αποφύγετε την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Προσέξτε το άσκοπο τσμπολόγημα

Πολλοί άνθρωποι έχουν συνήθεια να τρώνε όταν βαριούνται και δεν απασχολούνται με κάτι ή απλά από συνήθεια. Αυτό μπορεί να μην ήταν πρόβλημα όταν εργαζόσασταν 8 ώρες την ημέρα και είχατε ένα μικρό διάλειμμα, όμως τώρα, στο σπίτι τα σνακ είναι πάντα διαθέσιμα τριγύρω. Βεβαιωθείτε ότι συγκρατείτε τον εαυτό σας για να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ανάμεσα στα γεύματα, εκτός αν αισθάνεστε πεινασμένοι. Επιλέγετε υγιεινά σνακ όπως φρούτα, λαχανικά ή πρωτεϊνούχα σνακ που θα τονώσουν τον οργανισμό σας με ενέργειά για να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Βρίσκεστε υπό περιορισμό μετακινήσεων και όχι άσκησης
Τα σωματικά και πνευματικά οφέλη της άσκησης είναι γνωστά. Υπάρχουν δύο επιπρόσθετα αλλά λιγότερο γνωστά οφέλη από την άσκηση, τα οποία σχετίζονται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Πρώτον, η άσκηση είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής του ανοσοποιητικού ο οποίος μπορεί να χρειαστεί εάν κάποιος νοσεί από κορωνοϊό. Δεύτερον, η άσκηση ανεβάζει τη διάθεση και έχει αποτελέσματα κατά του άγχους και της κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, στις μέρες της καραντίνας που διανύουμε, μπορείτε να βγαίνετε για έναν περίπατο μόνοι σας ή με ένα δικό σας άνθρωπο ή με το κατοικίδιό σας, έτσι ώστε και να καλύψετε το μισάωρο της δραστηριότητάς σας, και να πάρετε λίγο καθαρό αέρα στη φύση. Μπορείτε να ακολουθείτε διαφορετικά προγράμματα άσκησης για να αποφευχθεί η μονοτονία και η πλήξη, όπως πιλάτες, γιόγκα, τρέξιμο ή ασκήσεις με βαράκια για ενεργοποίηση και εκγύμναση όλων των μυϊκών ομάδων.

ΕΧΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η ζύγιση θα μας δώσει μια σαφή εικόνα για το πού κατευθύνεται το σωματικό μας βάρος.

*Από την Αγγελίνα Λορέντζου, διαιτολόγο – διατροφολόγο, μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Πηγή: eleftherostypos.gr

Previous Post

Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει οπωσδήποτε να τρώτε το χειμώνα

Next Post

Δεν βάζουν μυαλό στη Θεσσαλονίκη! Μαζεύτηκαν σε σπίτι παρά το lockdown – Βρέθηκε ποσότητα χασίς

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεν βάζουν μυαλό στη Θεσσαλονίκη! Μαζεύτηκαν σε σπίτι παρά το lockdown – Βρέθηκε ποσότητα χασίς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΣΕΕΝ: Όλοι στα συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη
  • Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης
  • Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς
  • Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ
  • Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη σήμερα – Τρεις ακόμη διελεύσεις την επόμενη εβδομάδα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr