• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να μην παχύνετε στη δεύτερη καραντίνα

4 Δεκεμβρίου 2020
γιατρος

myEOPYY: Τι κάνει η νέα εφαρμογή

4 Νοεμβρίου 2026
χρημα

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027

4 Νοεμβρίου 2026
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για διακοπές και επανασυνδέσεις

4 Νοεμβρίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Εκδήλωση στη Σιάτιστα, περιοδεία στη Γαλατινή

4 Νοεμβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Δώστε στοιχεία για το φιάσκο στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και τις εκκρεμείς πληρωμές παραγωγών στη Δυτική Μακεδονία

4 Νοεμβρίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Αλλαγές σε έμμισθους και άμισθους Αντιπεριφερειάρχες στη Δυτική Μακεδονία

4 Νοεμβρίου 2026
Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Η Δυτική Μακεδονία αξίζει μια μετάβαση με ρεαλισμό, ανάπτυξη και προοπτική για τους πολίτες, όχι κενές εξαγγελίες»

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα, κ. Παπασταύρου. Τώρα όμως που φτάσατε, ο κόσμος ήδη κρυώνει.» Βίντεο

3 Νοεμβρίου 2026
Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες

Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες

3 Νοεμβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης – Γ’ φάση: Αλιάκμων Βοΐου – Μακεδονικός Σιάτιστας 1-2

3 Νοεμβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2026

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας σε εκθέσεις για το 2027

3 Νοεμβρίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

11 Νοεμβρίου 1912 – 11 Νοεμβρίου 2026.Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 114 χρόνια Απελευθέρωσης της Καστοριάς

3 Νοεμβρίου 2026
Η καρδιά του Ταεκβοντό χτυπά δυνατά στην Κοζάνη!

Η καρδιά του Ταεκβοντό χτυπά δυνατά στην Κοζάνη!

3 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να μην παχύνετε στη δεύτερη καραντίνα

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για δεύτερη φορά καλούμαστε να ασκήσουμε κοινωνική αποστασιοποίηση, στην προσπάθεια να «ισοπεδώσουμε την καμπύλη» και να επιβραδύνουμε την ανησυχητική εξάπλωση του COVID-19 στον πλανήτη.

Περνάμε πολλές οικογενειακές ώρες, εργαζόμαστε εξ ’αποστάσεως μέσω υπολογιστών και ο ελεύθερος χρόνος χαλάρωσης έχει αυξηθεί. Μεταξύ του χιούμορ των κοινωνικών μέσων και της πραγματικότητας όμως, υπάρχει τεράστια σύνδεση και πολλές πιθανότητες μέσω του lockdown να αλλάξουν οι συνήθειες μας και να αυξηθεί το βάρος μας, καθότι η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι απεριόριστη τόσες ώρες στο σπίτι.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές συμβουλές για να μην χάσετε τα κίνητρά σας για να επιτύχετε τους στόχους σας, είτε πρόκειται για εκγύμναση, είτε για υγεία ή απλώς για το σωματικό σας βάρος, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καραντίνας Vol2.

Να τρώτε υγιεινά, σωστούς συνδυασμούς και στην σωστή ώρα!

Το σπίτι έχει εύκολη πρόσβαση σε φαγητό και σνακ. Χωρίς τις επιλογές του φαγητού έξω σε εστιατόριο, περιοριζόμαστε στο σπιτικό φαγητό το οποίο τείνει να είναι πιο υγιεινό και θρεπτικό, χαμηλότερο σε θερμίδες και χαμηλό σε λιπαρά. Για να εκμεταλλευτούμε σωστά αυτό το πλεονέκτημα, μπορούμε να  έχουμε αφθονία σε τρόφιμα όπως λαχανάκια ή σαλάτες, φρούτα, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά και μαύρη σοκολάτα, σε περίπτωση που έχουμε λιγούρα για γλυκό. Επειδή οι περισσότεροι δεν κάνουν πολλές ενεργειακές καύσεις αυτήν την περίοδο, είναι φυσικό οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού να είναι μικρότερες. Επομένως, οι υδατάνθρακες μπορούν να αποφευχθούν κατά το βραδινό δείπνο.

Προγραμματίστε μόνοι σας τα γεύματά σας

Εάν είστε σε τηλεργασία, τότε πιθανότατα έχετε αλλάξει την καθημερινή σας ρουτίνα και οι ώρες που γευματίζετε έχουν αναδιαμορφωθεί. Αυτό μπορεί να φέρει δύο αποτελέσματα. Ή να καταφεύγετε σε γρήγορα και ανθυγιεινά σνακ ή να τσιμπολογάτε ασυναίσθητα όταν κάθεστε στον υπολογιστή σας και βαριέστε. Προς αποφυγή και των δύο, συστήνεται να φτιάξετε και να ακολουθείται ένα κανονικό πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να επαναφέρεται τις συνήθειες σας και να αποφεύγετε την αλόγιστη κατανάλωση θερμίδων που αυξάνει το σωματικό βάρος.

Προγραμματισμός γεύματος από την προηγούμενη μέρα

Αντί να ψάχνετε τελευταία στιγμή το τι θα μαγειρέψετε και να προτρέχετε σε επιπόλαιες εύκολες λύσεις, καλό θα είναι να ξέρετε από την προηγούμενη μέρα το τι θα μαγειρέψετε. Με αυτόν τον τρόπο θα απολαύσετε μια υψηλής ποιότητας δίαιτα , θα καταναλώνετε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα και θα αποφύγετε την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Προσέξτε το άσκοπο τσμπολόγημα

Πολλοί άνθρωποι έχουν συνήθεια να τρώνε όταν βαριούνται και δεν απασχολούνται με κάτι ή απλά από συνήθεια. Αυτό μπορεί να μην ήταν πρόβλημα όταν εργαζόσασταν 8 ώρες την ημέρα και είχατε ένα μικρό διάλειμμα, όμως τώρα, στο σπίτι τα σνακ είναι πάντα διαθέσιμα τριγύρω. Βεβαιωθείτε ότι συγκρατείτε τον εαυτό σας για να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ανάμεσα στα γεύματα, εκτός αν αισθάνεστε πεινασμένοι. Επιλέγετε υγιεινά σνακ όπως φρούτα, λαχανικά ή πρωτεϊνούχα σνακ που θα τονώσουν τον οργανισμό σας με ενέργειά για να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Βρίσκεστε υπό περιορισμό μετακινήσεων και όχι άσκησης
Τα σωματικά και πνευματικά οφέλη της άσκησης είναι γνωστά. Υπάρχουν δύο επιπρόσθετα αλλά λιγότερο γνωστά οφέλη από την άσκηση, τα οποία σχετίζονται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Πρώτον, η άσκηση είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής του ανοσοποιητικού ο οποίος μπορεί να χρειαστεί εάν κάποιος νοσεί από κορωνοϊό. Δεύτερον, η άσκηση ανεβάζει τη διάθεση και έχει αποτελέσματα κατά του άγχους και της κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, στις μέρες της καραντίνας που διανύουμε, μπορείτε να βγαίνετε για έναν περίπατο μόνοι σας ή με ένα δικό σας άνθρωπο ή με το κατοικίδιό σας, έτσι ώστε και να καλύψετε το μισάωρο της δραστηριότητάς σας, και να πάρετε λίγο καθαρό αέρα στη φύση. Μπορείτε να ακολουθείτε διαφορετικά προγράμματα άσκησης για να αποφευχθεί η μονοτονία και η πλήξη, όπως πιλάτες, γιόγκα, τρέξιμο ή ασκήσεις με βαράκια για ενεργοποίηση και εκγύμναση όλων των μυϊκών ομάδων.

ΕΧΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η ζύγιση θα μας δώσει μια σαφή εικόνα για το πού κατευθύνεται το σωματικό μας βάρος.

*Από την Αγγελίνα Λορέντζου, διαιτολόγο – διατροφολόγο, μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Πηγή: eleftherostypos.gr

Previous Post

Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει οπωσδήποτε να τρώτε το χειμώνα

Next Post

Δεν βάζουν μυαλό στη Θεσσαλονίκη! Μαζεύτηκαν σε σπίτι παρά το lockdown – Βρέθηκε ποσότητα χασίς

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεν βάζουν μυαλό στη Θεσσαλονίκη! Μαζεύτηκαν σε σπίτι παρά το lockdown – Βρέθηκε ποσότητα χασίς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • myEOPYY: Τι κάνει η νέα εφαρμογή
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027
  • Ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για διακοπές και επανασυνδέσεις
  • ΚΚΕ: Εκδήλωση στη Σιάτιστα, περιοδεία στη Γαλατινή
  • Π. Κουκουλόπουλος: Δώστε στοιχεία για το φιάσκο στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και τις εκκρεμείς πληρωμές παραγωγών στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr