• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την φιλοξενία προσφύγων στο Στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στην Νεάπολη Κοζάνης.

7 Νοεμβρίου 2018
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Μακεδονικός Σιάτιστας- Δόξα Μασχολουρίου. Όλη η αγωνιστική

16 Οκτωβρίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Τσοτύλι

16 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΙΑΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

16 Οκτωβρίου 2026
ΚΚΕ

Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία

15 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

15 Οκτωβρίου 2026
Επιστολή

Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!

15 Οκτωβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού για παρανομη μεταφορά αλλοδαπών

15 Οκτωβρίου 2026
Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία  και την ευζωία των ζώων

Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία και την ευζωία των ζώων

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Πρόληψη και φροντίδα υγείας από τους Γιατρούς του Κόσμου στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2026

«Αυτοφροντίδα 60+»: Στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Αμυνταίου και Βοΐου, Δράσεις πρόληψης και φροντίδας από τους Γιατρούς του Κόσμου και τη ΔΕΗ

15 Οκτωβρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Σε ομηρία οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων εξαιτίας λαθών στους Δασικούς Χάρτες

15 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την φιλοξενία προσφύγων στο Στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στην Νεάπολη Κοζάνης.

sierafm by sierafm
7 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
3
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καταγγείλει το άθλιο παζάρι σε βάρος των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών που γίνεται στην ΕΕ με την συμφωνία τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και την στήριξη της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ΠΟΤΑΜΙ. Η παραπάνω πολιτικές δυνάμεις είναι και αυτές που έχουν συμφωνήσει άλλωστε στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, στην περισσότερη καταστολή, στις απελάσεις και την επίθεση στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, στην μετατροπή της χώρας σε «αποθήκη» μεταναστών και προσφύγων.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στήριξαν και στηρίζουν της συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία και όλες τις αποφάσεις που έχουν εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όπως είναι και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και των άλλων καπιταλιστικών χωρών υποδοχής. Γι’ αυτό και δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να παλέψουν μαζί ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις διεθνείς συμμαχίες του, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αυτοί βομβάρδισαν τις χώρες των προσφύγων, αυτοί ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ξεριζωμό, για την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το μίσος που προκαλούν ανάμεσα στους λαούς, για την κατάρα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

Η ΕΕ και τα κράτη – μέλη της παίζουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών. Κλείνουν τα λιμάνια σε πρόσφυγες και μετανάστες και τους αφήνουν να θαλασσοπνίγονται, ορθώνουν νέους πραγματικούς και ηλεκτρονικούς φράκτες. Τους απαγορεύουν να πάνε στις χώρες, που πραγματικά θέλουν να ζήσουν, βάζουν εμπόδια ακόμη και στην επανένωση των οικογενειών, αδιαφορούν για το δράμα των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών. Θέλουν να κρατήσουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι «ΝΑΤΟικότεροι των ΝΑΤΟικων», συμμετέχει στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, είναι “ισχυρό” μέλος, όπως περηφανεύεται, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, είναι έτοιμη να δεχτεί πυρηνικά όπλα στον Άραξο, να στήσει καινούριες βάσεις για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ. Στις παλιές και τις νέες ΝΑΤΟικές βάσεις και εγκαταστάσεις που δημιουργούνται στη χώρα μας, ανεφοδιάζεται και εκπαιδεύεται η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που βομβαρδίζει τις χώρες των προσφύγων. Συνεργάζεται με το κράτος – σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού, το Ισραήλ. Το προσφυγικό δράμα είναι και δικό της δημιούργημα.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ θεωρεί πως το στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στην Νεάπολη στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, χωρίς υπαρκτές κτιριακές υποδομές, σύστημα ύδρευσης αποχέτευσης κλπ, δεν μπορεί να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Από αυτή την σκοπιά και μόνο, το ΚΚΕ, τάσσεται ενάντια στην του δημιουργία ως χώρου φιλοξενίας προσφύγων. Η τοποθέτηση αυτή του ΚΚΕ είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με αυτούς που χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο Έλληνας άνεργος, ο νέος μαθητής και σπουδαστής, ο ανασφάλιστος εργάτης, ο κακοπληρωμένος υπάλληλος, ο καταχρεωμένος ΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν εχθρό το μετανάστη βιοπαλαιστή, τον εργάτη με διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρησκεία. Δεν τους κλέβει αυτός το ψωμί από το τραπέζι. Είναι το μεγάλο κεφάλαιο που το κάνει, μαζί με τα κόμματα και τους πολιτικούς που το στηρίζουν.

Το ΚΚΕ, που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, καλεί τον ελληνικό λαό, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενωμένα και οργανωμένα:

  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
  • Να κλείσουν τώρα όλα τα Hotspots, μεταφορά όλων των προσφύγων σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, με προτεραιότητα στους ανηλίκους, έγκυες γυναίκες, ΑΜΕΑ, γενικά τις λεγόμενες «ευάλωτες» ομάδες.
  • Γρήγορη μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ . Όλες οι διαδικασίες κατάθεσης των αιτημάτων τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσον καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.
  • Καμία ανοχή στον εθνικισμό και το ρατσισμό. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Να επιταχυνθούν οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς τα απάνθρωπα και απαράδεκτα μηνιαία όρια και πλαφόν και να μην εφαρμοστεί η συμφωνία που υπέγραψε με τη Γερμανία για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα.
  • Να λειτουργήσουν τώρα, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μην είναι έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία

Κοζάνη 6.11.2018

 

 

 

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Οι υγιεινές συνήθειες των γυναικών μετά τα 40

Next Post

Ζευκλής Χρήστος: Πρόσφυγες στην Νεάπολη

Next Post

Ζευκλής Χρήστος: Πρόσφυγες στην Νεάπολη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γ Εθνική: Μακεδονικός Σιάτιστας- Δόξα Μασχολουρίου. Όλη η αγωνιστική
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Τσοτύλι
  • Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026
  • Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά
  • Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr