• Latest

ΚΚΕ: Η δίκαιη μετάβαση είναι ένα ψέμα – Φτώχεια, ανεργία, πανάκριβο το ρεύμα

30 Νοεμβρίου 2021
Εμμανουήλ Καραλής: Δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών στο επί κοντώ με τα 6,17 μ. -Ξεπέρασε Μπούμπκα και Λαβιλενί

Εμμανουήλ Καραλής: Δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών στο επί κοντώ με τα 6,17 μ. -Ξεπέρασε Μπούμπκα και Λαβιλενί

1 Μαρτίου 2026
Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή

Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή

28 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συλλήψεις -6- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

28 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Εγκαίνια στα νέα γραφεία

28 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Φλώρινα: Συνελήφθη 28χρονη αλλοδαπή, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας

28 Φεβρουαρίου 2026
λιρες

Γκρέμισαν Αγία Τράπεζα ναού σε νεκροταφείο ψάχνοντας λίρες

28 Φεβρουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Για ασήμαντη αφορμή η αιματηρή συμπλοκή με θύμα τον 17χρονο – «Εγώ το έκανα» είπε ο δράστης στους αστυνομικούς πριν παραδοθεί

28 Φεβρουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής

28 Φεβρουαρίου 2026
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Προσυνεδριακός Διάλογος στην Κοζάνη: Η εναλλακτική – προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Προσυνεδριακός Διάλογος στην Κοζάνη: Η εναλλακτική – προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

27 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Την Τρίτη 17/03/2026 θα δέχεται ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος

27 Φεβρουαρίου 2026
ΕΥΔΑΜ: Στοχευμένη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις – Ενημερωτική περιοδεία για τη νέα Δράση Ενδυνάμωσης ΜμΕ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

ΕΥΔΑΜ: Στοχευμένη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις – Ενημερωτική περιοδεία για τη νέα Δράση Ενδυνάμωσης ΜμΕ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

27 Φεβρουαρίου 2026
Αριστεία, έρευνα και φοιτητική δράση στο επίκεντρο της Τελετής Βραβεύσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Αριστεία, έρευνα και φοιτητική δράση στο επίκεντρο της Τελετής Βραβεύσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

27 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 1 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Η δίκαιη μετάβαση είναι ένα ψέμα – Φτώχεια, ανεργία, πανάκριβο το ρεύμα

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη ανέδειξε μια σειρά αστικούς σχεδιασμούς που τρέχουν για τη Δυτική Μακεδονία.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι σχεδιασμοί θα έχουν κερδισμένους και χαμένους. Κερδισμένοι θα είναι ελάχιστοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα ξεκοκαλίσουν τη μερίδα του λέοντος από τα όποια πακέτα χρηματοδότησης και που θα δουν τα «πράσινα» κέρδη τους να αυξάνονται. Χαμένη θα είναι η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού της περιοχής που για άλλη μια φορά θα πληρώσει τα σπασμένα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτή τη φορά της «πράσινης» ανάπτυξης, όπως στο παρελθόν πλήρωσε το μάρμαρο της καπιταλιστικής κρίσης.

Είναι μύθος το ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι δίκαιη για το λαό, να είναι ανάπτυξη «για όλους». Το ίδιο μύθος είναι και η «δίκαιη μετάβαση», η οποία αποτελεί κοινό αφήγημα για όλα τα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, που θα έχει τάχα κερδισμένο και το λαό της περιοχής.

Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει συσσωρευτεί αρκετή πείρα για το τι έρχεται να φέρει η «πράσινη μετάβαση» για το λαό και έτσι μπορούν να κριθούν οι όποιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την περιοχή:

  • χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας που τις αντικαθιστούν ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης,
  • ένταση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί την πιο ακραία της μορφή με ορισμένα μέτρα «σταγόνα στον ωκεανό» των απανωτών αυξήσεων της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου.
  • χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας και «κυνήγι» των λαϊκών νοικοκυριών – καταναλωτών, με αποκοπές ρεύματος ή απειλές για αποκοπές για να προσέλθουν στο ταμείο, για να μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τη «σωτηρία της ΔΕΗ» και την αύξηση της κερδοφορίας της.
  • μένει στον αέρα η λειτουργία των τηλεθερμάνσεων και οδεύουν προς αύξηση τα τιμολόγιά της. Πράγμα που αντιμετωπίζεται με ευχές από την κυβέρνηση να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα σύνδεσης με νέες πηγές τροφοδοσίας (Πτολεμαΐδα V). Όσο για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο σημαντικό κόστος του εξοπλισμού για να μπορέσει να αξιοποιηθεί για οικιακή κατανάλωση και καμία κουβέντα για τη μεγάλη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου διεθνώς.
  • οι μετεγκαταστάσεις οικισμών μένουν στον αέρα και ο πρωθυπουργός τάζει «δώρο» φωτοβολταϊκά πάρκα για να καλμάρει τις αντιδράσεις των κατοίκων.
  • ενώ οι εξαγγελίες για «εξορθολογισμό του νοσοκομειακού χάρτη» και στη Δυτική Μακεδονία, εν μέσω πανδημίας, μόνο ανησυχία μπορούν να δημιουργήσουν για την επερχόμενη υποβάθμιση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Το «νέο παραγωγικό μοντέλο» που οραματίζεται ο Μητσοτάκης για την περιοχή είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και την εμπορευματοποίησης του αγαθού της ενέργειας. Έρχεται να εξειδικεύσει για την περιοχή τον στρατηγικό σχεδιασμό του «πράσινου New Deal» που έχει ως στόχο να ανοίξει νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, αξιοποιώντας ως πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο λαός της περιοχής πρέπει να συνεχίσει και να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην στρατηγική των ΕΕ – κυβερνήσεων – κεφαλαίου, την αστική στρατηγική της «δίκαιης μετάβασης» και «πράσινης ανάπτυξης».

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ριζικά άλλος δρόμος ανάπτυξης για τη χώρα και τη Δυτική Μακεδονία, όπου στο επίκεντρο θα είναι η κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων της εποχής μας και όχι η ανάπτυξη για τα κέρδη μια χούφτας μονοπωλιακών ομίλων. Στα πλαίσια αυτού του δρόμου ανάπτυξης θα μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας και όλες οι σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για να μπορεί να προσφέρεται φθηνά το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας και να προστατεύεται ουσιαστικά το περιβάλλον, για να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη περιοχών και κλάδων.

Στον αντίποδα των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την περιοχή, μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα της περιοχής η πάλη για:

  • Την υπεράσπιση του αξιοπρεπούς εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, τη μείωση του χρόνου εργασίας, την κατοχύρωση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη διασφάλιση μόνιμης δουλειάς για όλους, με σταθερό ωράριο, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση των έμμεσων φόρων, την ουσιαστική μείωση της φορολογίας για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους και μετακύλιση των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η ενέργεια να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη. Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό. Να μην υποστούν οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες τις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας. Κανένα κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Αγώνας ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» – «απολιγνιτοποίησης». Να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς τηλεθέρμανση, να μην αυξηθεί η τιμή της, να επεκταθεί το δίκτυο και στα χωριά.
  • Την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και στα μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς. Για πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας της περιοχής.

 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του και της περιοχής στην οποία ζει, της Δυτικής Μακεδονίας.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

«Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του ΠΑΑ 2014-2020 – Παρατείνεται έως 25/01/2022 η περίοδος υποβολής προτάσεων

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: Απογοητευτικά τα στοιχεία για την περιφερειακή ανάπτυξη και στήριξη του Σύγχρονου Πολιτισμού από την κυβέρνηση

Next Post
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Καλλιόπη Βέττα: Απογοητευτικά τα στοιχεία για την περιφερειακή ανάπτυξη και στήριξη του Σύγχρονου Πολιτισμού από την κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εμμανουήλ Καραλής: Δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών στο επί κοντώ με τα 6,17 μ. -Ξεπέρασε Μπούμπκα και Λαβιλενί
  • Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή
  • Συλλήψεις -6- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Εγκαίνια στα νέα γραφεία
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 28χρονη αλλοδαπή, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr