• Latest
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

«Κλείδωσε» η κακοκαιρία: Προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα και συμβουλές για… ζακέτες

24 Σεπτεμβρίου 2025
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Κρατώντας όρθια τα σχολεία, χωρίς στήριξη. Μέχρι πότε; Οι νηπιαγωγοί στα όρια της εξάντλησης !!!

4 Νοεμβρίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΔΜ

4 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

4 Νοεμβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Κοζάνη: Από σήμερα κανονικά η παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης

4 Νοεμβρίου 2026
Πέμπτος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ο Χάφτου Στρίντζος με ρίζες από το Καλονέρι Boϊου

Πέμπτος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ο Χάφτου Στρίντζος με ρίζες από το Καλονέρι Boϊου

4 Νοεμβρίου 2026
Σιάτιστα: Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση. Πολλές φωτογραφίες από την Δοξολογία, Κατάθεση στεφάνων και Παρέλαση

Σιάτιστα: Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων. Βίντεο και φωτογραφίες

4 Νοεμβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ρεύματος στο Άνω Βόιο, Νεάπολη έως Τσοτύλι, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΗ: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο τη νέα οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΗ: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο τη νέα οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας

4 Νοεμβρίου 2026
Αεροπλάνο στρατός

Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κοζάνη το πρωί της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου για τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

4 Νοεμβρίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στο πρωτάθλημα «League of Waste»

«League of Waste» – Διαδικτυακό μαθητικό πρωτάθλημα γνώσεων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

4 Νοεμβρίου 2026
Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Γουρ’νοχαρά στο Καλονέρι

Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Γουρ’νοχαρά στο Καλονέρι

4 Νοεμβρίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στο πρωτάθλημα «League of Waste»

ΔΙΑΔΥΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στο πρωτάθλημα «League of Waste»

4 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Κλείδωσε» η κακοκαιρία: Προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα και συμβουλές για… ζακέτες

sierafm by sierafm
24 Σεπτεμβρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ
0
SHARES
78
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μεγάλη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με τους μετεωρολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την νέα κακοκαιρία που έρχεται από τα δυτικά.

Μετά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και η Αναστασία Τυράσκη «επιβεβαιώνει» την έντονη μεταβολή του καιρού με την κακοκαιρία που έρχεται από τα δυτικά να φέρει έντονες βροχές και καταιγίδες αρχικά στην δυτική Ελλάδα και αργότερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας άνω των 10 βαθμών σε πολλές περιοχές.

Από αύριο Πέμπτη ο καιρός θα φέρει κάποιες νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα και βόρεια. Αυτή η μικρή διαταραχή θα φέρει ίσως κάποιες βροχές στα βόρεια, στα ηπειρωτικά της Μακεδονίας. Αυτό ανέφερε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Την Παρασκευή θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Θα υπάρχουν νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Την Παρασκευή επιπλέον, όπως είπε η κ. Τυράσκη μπορεί να σημειωθούν βροχές σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, και προς το βράδυ βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, στην περιοχή του Ιονίου.

«Φαίνεται πως θα μας απασχολήσει ένα σύστημα από τα δυτικά, θα είναι αρκετά σημαντικό και θα μας απασχολήσει και το Σαββατοκύριακο» είπε η κ. Τυράσκη. Το συγκεκριμένο σύστημα θα δώσει πολλές βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε πως η μεταβολή του καιρού θα είναι τόσο έντονη που σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς ενώ σήμερα θα φτάσει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Με την σειρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως την Κυριακή ο καιρός θα βαρύνει αρκετά όμως ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα εστιάζεται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά. Πολύ μεγάλη προσοχή γιατί θα χτυπήσει με αρκετά μεγάλη ένταση αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Μπορεί να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια και κεραυνούς από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις. Λίγο πιο ανατολικά όμως το βοριαδάκι θα κόβει την ένταση αυτής της ισχυρής κακοκαιρίας.

Επομένως μέχρι και το Σάββατο μεσημέρι πάμε με γενικά ήπιες καιρικές συνθήκες παρά το γεγονός ότι ενισχύονται οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο. Πέφτει η θερμοκρασία από το Σάββατο αρκετά και την Κυριακή πλέον -από το Σάββατο το απόγευμα και μετά- ισχυρή κακοκαιρία με έμφαση τη δυτική ίσως και τμήματα της κεντρικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από την Παρασκευή και το Σάββατο και έτσι οι περισσότερες θερμοκρασίες θα βρίσκονται κοντά στους 20 βαθμούς. Σήμερα για παράδειγμα θα δούμε θερμοκρασίες στη Φλώρινα κοντά στους 27 βαθμούς και την Κυριακή δεν θα ξεπερνάει ο υδράργυρος τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή θα κάνει και κρύο, ιδιαίτερα προς τη βόρεια – βορειοδυτική χώρα.

Κλείνοντας ανάφερε πως η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα βρίσκεται πάνω από την χώρα μας για αρκετές μέρες. «Θα έχουμε κύματα από αυτήν την κακοκαιρία. Δεν θα ξεμπερδέψουμε γρήγορα από αυτό το βρομετρικό χαμηλό».

Η μετεωρολόγος Όλγα Παπαβγούλη τόνισε πως «το καλοκαίρι τέλος. Από την Παρασκευή θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων». Ανέφερε πως την Κυριακή και την Δευτέρα οι βροχές θα είναι πιο εκτεταμμένες και θα αφορούν τον περισσότερο ελλαδικό χώρο. Μάλιστα, οι παρουσιαστές ανέφερε «από Παρασκευή κατεβάστε ζακέτες και κλειστά παπούτσια».

Η κ. Παπαβγούλη πρόσθεσε πως την Παρασκευή τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα είναι έντονα τα φαινόμενο με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων να είναι υπαρκτός. Μένει να φανεί αν θα είναι στις παραθαλάσσιες περιοχές ή ανοιχτά της θάλασσας. Τέλος, Κυριακή και Δευτέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και ανατολικότερα φέρνοντας φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΠΗΓΗ

Tags: ΚΑΙΡΟΣΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Previous Post

Αλλαγές στα κριτήρια των επιδομάτων κυοφορίας και λοχείας

Next Post

ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθών για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους

Next Post
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθών για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κρατώντας όρθια τα σχολεία, χωρίς στήριξη. Μέχρι πότε; Οι νηπιαγωγοί στα όρια της εξάντλησης !!!
  • Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΔΜ
  • Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες
  • Κοζάνη: Από σήμερα κανονικά η παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης
  • Πέμπτος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ο Χάφτου Στρίντζος με ρίζες από το Καλονέρι Boϊου

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr